Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Pokud Táborsko vybojuje 1. ligu, v Budějcích hrát nebude

Fotbalový klub FC MAS Táborsko by mohl v případě postupu do první ligy hrát nejvyšší soutěž v Příbrami. Jihočeský klub se s ní dohodl na nájemní smlouvě poté, co neuspěl s žádostí nastupovat v příští sezoně 2014/2015 ke svým domácím utkáním Synot ligy v Českých Budějovicích.

„Mohu potvrdit, že máme spolu nájemní smlouvu a může se stát, že v případě postupu bude hrát ligu u nás,“ řekl agentuře ČTK generální ředitel Příbrami Petr Větrovský. „Pokud by se tak stalo, byl bych jen rád. Byl by to pro nás výhodný obchod, navíc bychom s Táborskem hráli dvakrát doma,“ dodal.

Stadion u Litavky by podle něj dvojnásobnou zátěž bez problémů zvládl. „Do trávníku jsme v minulosti investovali, máme vyhřívání a po konzultaci se správcem není důvod pochybovat, že by využití od dvou klubů nezvládl,“ přidal Větrovský.

Táborsko o možnost hrát v Českých Budějovicích požádalo radu města, která to vzala na vědomí, ale bez souhlasu vedení Dynama nechtěla areál včetně služeb poskytnout. „Lze diskutovat o samotném pronájmu. Ale Táborsko požadovalo pronájem včetně služeb, které město bez součinnosti Dynama poskytnout nedokáže,“ uvedl náměstek primátora Miroslav Joch.

„Rada města nás před časem požádala o vyjádření, zda souhlasíme s tím, aby na Střeleckém ostrově hrálo i Táborsko. Myslíme si, že to není šťastné řešení. Technické zázemí mají na starosti naši zaměstnanci, kterým platíme mzdu a po Táborsku bychom tak museli požadovat platbu za tyto služby. Navíc hlavní tribuna nyní prochází rekonstrukcí, takže zázemí nemá ani náš A tým, natož aby ho mělo další mužstvo,“ vysvětlil Budějcké Drbně mluvčí Dynama České Budějovice Aleš Strouha.

Budějčtí radní však o pronájmu na svém dnešním zasedání ani nehlasovali, přitom konečné rozhodnutí chtěli fotbalisté nechat právě na městu, jako majiteli stadionu.

Táborsko poté bez bližších informací uvedlo, že má v záloze i jinou variantu, kterou se posléze ukázala být Příbram. „Předložili jsme licenční komisi podklady, které splňují podmínky pro první ligu. A to se týká i stadionu,“ řekl výkonný ředitel jihočeského klubu Tomáš Samec.

Budějcké Dynamo a Táborsko jsou ve Fotbalové národní lize dvě kola před koncem soutěže na prvních dvou postupových příčkách. Táborsko hraje své zápasy na stadionu v Sezimově Ústí, ten však podmínky pro nejvyšší soutěž nesplňuje.

Zdroj: ČTK

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, FC MAS Táborsko, stadion, Střelecký ostrov, Příbram, okres Tábor, České Budějovice, 1. FK Příbram, soutěž, 1. česká fotbalová liga, Petr Větrovský, Miroslav Joch, Tomáš Samec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pokud Táborsko vybojuje 1. ligu, v Budějcích hrát nebude  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.