Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Poprvé doma a hned pěkně zostra. Dynamo hostí Spartu!

Dlouho očekávaný zápas je tady. První domácí duel po zimní přestávce Gambrinus ligy sehrají fotbalisté Dynama dnes od 20.15 hodin před tribunami na Střeleckém ostrově snad s nejatraktivnějším soupeřem, kterého může tuzemská soutěž nabídnout. Budějčákům se představí Sparta Praha!

Jarní část prvoligové sezony začala už minulý týden zápasy 18. kola. Budějcký celek nově vedený trenérským triem Pavol Švantner, Martin Vozábal a Jiří Lerch hrál v Ostravě na Bazalech proti Baníku, který před několika dny posílil druhý nejlepší střelec reprezentace České republiky Milan Baroš. Na hřišti se však objevil až ve druhé půli jako střídající hráč a branku Michala Daňka ohrozit nestačil.

„Do Ostravy jsme jeli bodovat. Chtěli jsme předvést dobrý výkon, což se nám podařilo, ale s ohledem na průběh utkání jsme mohli získat tři body,“ posteskl si záložník Dynama Filip Rýdel při otázce, zda je s bezbrankovou remízou s Baníkem spokojený. „Je škoda, že jsme žádnou z našich šancí nevyužili,“ dodal.

Podle jeho spoluhráče Pavla Nováka ale mohli Slezané strhnout vítězství těsně před koncem na svoji stranu, což by byl pro Jihočechy s ohledem na jimi předvedený výkon doslova krutý trest. „V 89. minutě jsme přežili obrovskou šanci Krauta, takže nakonec panuje s bodem spokojenost. Už před zápasem jsme říkali, že remízu bereme,“ potvrdil mladý zadák, jenž nastoupil od začátku na pravé straně obrany.

Mač na Bazalech sledovaný devítitisícovou návštěvou už je ale minulostí. Veškerou svou pozornost směřovali Budějčáci celý tento týden na nesmírně kvalitního soupeře, kterého přivítají na vlastním trávníku dnes po osmé hodině večer v televizním utkání. Duel s pražskou Spartou vysílá TV Fanda.

SK Dynamo - AC Sparta Praha (pátek 1. března od 20.15 hodin)

„Spartu netřeba představovat. Je to jeden z nejlepších mančaftů u nás, o to zodpovědněji jsme se na ni museli připravovat. Víme, že nás čeká mimořádný soupeř a podle toho musí naše hra vypadat. Víme, jaké jsou přednosti Sparty, ale na druhou stranu - každý soupeř je hratelný,“ přemýšlel nahlas po středečním tréninku hlavní trenér Dynama České Budějovice Pavol Švantner.

Sám potvrdil, že po vydařeném utkání v Ostravě panuje v týmu dobrá nálada. Co tedy musí jeho svěřenci udělat pro to, aby i tentokrát uspěli a získali alespoň bod? „Zopakovat poctivý přístup, co se týká bojovnosti a nasazení, z Ostravy, a k tomu všemu ještě navíc přidat fotbalovou kvalitu. Nemůžeme čekat, jak bude hrát Sparta. Musíme být aktivní a použít všechny zbraně z minulého zápasu. Bodový zisk je pro nás velice důležitý,“ má jasno Švantner.

Kvalita Sparty se potvrdila i minulý víkend proti Slovácku, kdy to sice nějakou dobu vypadalo na vyrovnaný duel, po hodině hry se ale nakonec podařilo Pražanům zlomit vzdor hráčů z Uherského Hradiště a v rozmezí čtrnácti minut jim zásluhou Kadlece, Zápotočného s Bednáře nasázet čtyři góly.

Kádr Sparty je však plný šikovných fotbalistů, zapomínat nesmíme ani na snajpry Léonarda Kweukeho nebo rodilého Budějčáka a odchovance Olešníku Davida Lafatu. Tomu se tradičně na Střeleckém ostrově proti Dynamu dařilo.

„Lafata je kapitola sama od sebe. Vždycky se proti nám prosadil, takže nezbývá než věřit, že ho pokryjeme a gól nedá. Osobní obranu na něj ale nechystáme. Když to uděláme, dá nám gól Kadlec, Kweuke nebo někdo jiný. Museli bychom bránit osobně celou jedenáctku Sparty, což nejde. Budeme tedy vycházet z našeho rozestavení,“ dodal trenér Dynama s tím, že sestava se bude kvůli drobným šrámům několika hráčů ladit až těsně před zápasem.

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, AC Sparta Praha, Gambrinus liga, FC Baník Ostrava, 1. česká fotbalová liga, Střelecký ostrov, Pavol Švantner, 1. FC Slovácko, David Lafata, Bazaly, Milan Baroš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poprvé doma a hned pěkně zostra. Dynamo hostí Spartu!  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.