Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Při podzimní derniéře vyzrál Jankov na mistra

V rámci 15. kola A skupiny divize uhráli fotbalového Roudného bodík s Benešovem, přestože prohrávali už 0:2. V Chance krajském přeboru přehrál Jankov ve šlágru kola lídra z Dražic 3:1, Hluboká si poradila v poklidném utkání se Čkyní 3:0 a Rudolfov v přestřelce nestačil na Písek B v poměru 3:5.

Ze ztraceného duelu mají bod

Malši vstup do utkání proti Benešovu vůbec nevyšel. Hosté byli aktivnější a hned po úvodním hvizdu selhal ve stoprocentní gólovce benešovský Turek.

Neuběhlo ani pět minut a hostující záložník měl na kopačce další gól, ale i tentokrát brankář Jirkal své mužstvo podržel. „Měli jsme kliku, že jsme po deseti minutách hry neprohrávali o dva góly,“ měl jasno kouč Roudného František Mertl.

V 11. minutě ale domácí gólman kapituloval. Po rychlém brejku Němce zakončoval na malém vápně osamocený Turek a na třetí pokus už nezaváhal. Středočeši byli při chuti a ve 22. minutě agilní Turek náskok hostů navýšil - 0:2.

Roudnému se ale podařilo těsně před přestávkou snížit. Ve vápně byl nedovoleně atakován Trněný a sám faulovaný se z pokutového kopu nemýlil, čímž pro domácí vykřesal naději na bodový zisk.

Ve druhém poločase drželi Malšané míč na kopačkách častěji, ale do vyložené šance se přes pozorně bránící defenzivu Benešova nedostávali.

Obě mužstva ohrožovala soupeřovu branku prakticky jen ze standardních situací a z jedné nakonec i udeřilo. Dvacet minut před koncem si na Průchův centr naskočil Beránek a domácí záložník srovnal na konečných 2:2.

„Po průběhu zápasu jsem s bodem spokojen. První půli jsme prospali, ale kontaktní gól nás postavil na nohy a následně jsme hru postupně vyrovnali. Proto si troufám tvrdit, že je remíza pro oba týmy spravedlivá,“ řekl po skončení duelu Mertl.

TJ Malše Roudné - SK Benešov 2:2 (1:2)
Branky:
40. (11) Trněný, 71. Beránek - 11. a 22. Turek

Sestava Roudného: Jirkal - Píša, Matoušek, Průcha, Kössl (80. Lonsmín) - Trněný, Beránek, Bíca (83. Troup), Fedorkiv, Lerch - Růžička (75. Diviš). Trenér František Mertl.

Ostatní výsledky 15. kola České divize A: Aritma Praha - Nové Strašecí 1:0, Milevsko - Admira Praha 1:2, Tachov - Přední Kopanina 3:3, Doubravka - Chrást 1:0, Hořovicko - Český Krumlov 5:0, Štěchovice - Rokycany 1:0, Táborsko B - Čížová 0:1.

Jankov s poslepovanou sestavou zdolal lídra

Jankovští měli před duelem s Dražicemi obrovské problémy s hráčskou marodkou. Trenéru zelenobílých Čechovi vypadli ze hry Bohoněk, Štěcha, Lošek, Klíma, Novotný, Hrubý, Bláha a Holba.

„Velké dík patří vedení SK Lhenice, které mi umožnilo zrealizovat start zkušeného Motze, který odehrál velmi slušný zápas, a společně s Řezníčkem drželi střed obrany a nedovolili kvalitní útočné dvojici Horka - Kromka dostávat se do vyložených šancí,“ uvedl k nastalé situaci Ivo Čech.

Samotné utkání mělo náboj, jak se patří. Obě mužstva hrála s enormním nasazením, nechyběly emoce, rozhodčí rozdal jedenáct žlutých karet a dva hráče poslal i předčasně do sprchy.

Jako první se střelecky prosadili hosté, po centru hrajícího trenéra Veselého zamířil přesně kanonýr Horka. Netrvalo ale dlouho a Jankovští vyrovnali, když se z dorážky prosadil mladíček Šejnoha.

Ve druhé půli pokračoval bojovný fotbal s vysokým nasazením z obou stran. Po vyloučení Štefla a Fořta v 58. minutě poslali domácí do hry čerstvé síly do útočné fáze a po pár odehraných minutách na trávníku své kvality potvrdil mladík Sedlic, který střelou pod břevno rozradostnil Precis arénu.

Dražice ve snaze vyrovnat hrály v závěru pochopitelně vabank a Jankovu se podařil rychlý brejk, který hasil faulem na střídajícího Nedvěda až brankář Janouch. Pokutový kop proměnil Beránek a Jankov tak mohl oslavit velké vítězství.

„Soupeř celý zápas ukazoval svou kvalitu. Věřil jsem, že po nasazení Nedvěda a Sedlice v průběhu druhého poločasu jsme schopni být nebezpeční dopředu, což se potvrdilo. Pochvala náleží celému mužstvu, kromě jmenovaných bych vyzdvihl Maršána a Bürgera, kteří byli u založení akcí při prvních dvou brankách,“ pochvaloval si šéf jankovské střídačky Ivo Čech.

SK Jankov - TJ Dražice 3:1 (1:1)
Branky:
30. Šejnoha, 71. Sedlic, 89. (11) Beránek - 19. Horka. ČK: 1:1 (58. Štefl - 58. L. Fořt, oba po 2 ŽK).

Sestava Jankova: Wolek - Beránek, Řezníček, Motz, Šulc - Bürger, Maxa (65. Sedlic), Maršán, Voráček - Štefl, Šejnoha (60. Nedvěd). Trenér Ivo Čech.

Domácí tvrz na Hluboké zůstala nedobytná

Fotbalisté Hluboké nastoupili k poslednímu podzimnímu duelu proti Čkyni. Povedený začátek obstaral přesnou trefou v 8. minutě Dudek, který v 25. minutě po pěkné kombinaci rozvlnil síťku podruhé a domácí vedli už 2:0. I v následujících minutách hráli prim Hlubočtí, vytvořili si i další brankové příležitosti, které zůstaly nevyužité.

Deset minut před pauzou ale jakoby se domácí hráči uspokojili a iniciativu zcela přenechali Čkyni. Ta svého soupeře zatlačila, diktovala tempo a dostala se i do stoprocentní šance, kterou však neproměnila.

Rovněž začátek druhé půle patřil hostům, ti byli aktivnější a snažili se o kontaktní branku. Domácí ale snahu Čkyně přečkali bez úhony a naopak sami udeřili, když po další ukázkové kombinaci uklidnil hlubocké příznivce štírek Kurali, jehož zásah do černého stanovil konečný výsledek 3:0.

„Utkání hodnotím kladně. Po většinu zápasu, až na malé výjimky, jsme Čkyni přehrávali a zaslouženě vyhráli,“ pověděl Budějcké Drbně kouč Milan Borový, který spokojeně dodal: „Těší mě, že jsme za celý podzim doma neprohráli, body jsme ztratili jen za remízu se Sedlicí. V posledním letošním duelu jsme konečně po čtrnácti zápasech udrželi vzadu nulu, na čemž má lví podíl brankář Brašnička.“

TJ Hluboká nad Vltavou - SK Čkyně 3:0 (2:0)
Branky:
8. a 25. Dudek, 69. Kurali

Sestava Hluboké: Brašnička - Jonáš, Antoš, Hrdý, Čermín - L. Adam (60. Winkler), Horejš, Povišer, Benhák - Dudek (82. T. Adam), Kurali (70. Štabrňák). Trenér Milan Borový.

Stíhací jízda Rudolfova k bodům nevedla

Svěřenci trenéra Zdeňka Čadka nastoupili proti písecké rezervě bez respektu a již ve 2. minutě spálil obrovskou gólovku Čapek. Rudolfovské zaváhání potrestal Písek už za tři minuty, když se prosadil Šťastný. V 11. minutě domácí ve vápně zcela nesmyslně faulovali, nařízenou penaltu proměnil Chytrý a písečtí mladíci vedli o dvě branky.

Za dalších pět minut viděli diváci další penaltu, tentokráte ji ale zahrával Rudolfov a úspěšným exekutorem byl Zach. Po půl hodině hry Písek přidal třetí trefu, když se podruhé trefil Šťastný.

Vydatné gólové představení z prvního poločasu završil rovněž svou druhou trefou v zápase ve 38. minutě Chytrý, jehož zásah do černého znamenal poločasový výsledek 1:4.

„Hosté hráli v první půli výborný fotbal a zaslouženě vedli třígólovým rozdílem,“ ocenil soupeřovu hru trenér Čadek, který do druhé pětačtyřicetiminutovky poslal na trávník hned dva nové hráče z lavičky.

Domácím dvojí střídání prospělo a už po deseti minutách se trefil Syrovátka, kterému se za malou chvíli dokonce podařilo dalším gólem snížit na 3:4. Dvanáct minut před koncem vrátil klid písecké rezervě pátým gólem Rozhoň.

V závěru se Rudolfovští pokoušeli o zázrak a nutno říci, že šance na vyrovnání si vytvořili, nicméně žádnou z nich už neproměnili, a tak prohráli hokejově 3:5.

„Jsem rád, že i za stavu 1:4 to kluci nezabalili a hráli až do posledních chvil. Mrzí mě, že jsme na konci neproměnili nějakou šanci, byla tam i tyčka, ale bohužel. Pro diváka pěkný zápas, ale body nemáme,“ hodnotil duel kouč Čadek.

SK Rudolfov - FC Písek B 3:5 (1:4)
Branky: 56. a 62. Syrovátka, 15. (11) Zach - 5. a 28. Šťastný, 11. (11) a 38. Chytrý, 78. Rozhoň

Sestava Rudolfova: Nováček - Čapek, Michal (46. Dvořák), Havliš, Le - Baščevan, Syrovátka, J. Novotný, Dubský (46. Bašta) - M. Novotný, Zach. Trenér Zdeněk Čadek.

Ostatní výsledky 15. kola Chance krajského přeboru: Sedlice - Veselí 1:0, Jindřichův Hradec - Vodňany 2:1, Prachatice - Soběslav 2:0, Lažiště - Třeboň 2:0, Dačice - Osek 4:1.

Zdroj tabulek: www.jihoceskyfotbal.cz

Štítky fotbal, divize, krajský přebor, souhrn, 15. kolo, Jankov, Čkyně, SK Benešov, Rudolfov, Dražice, Písek, Hluboká nad Vltavou, Roudný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při podzimní derniéře vyzrál Jankov na mistra  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.