Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Remíza dvou nejhorších týmů Synot ligy budějcké fotbalisty ze dna neodrazila

Výsledek, který nic neřeší. Tak hodnotili oba trenéři duel 25. kola nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže mezi Českými Budějovicemi a Hradcem Králové. Remíza 2:2 a dělba bodů udržely nejméně úspěšné celky Synot ligy na sestupových příčkách.

I když první poločas nabídl několika stovkám diváků jen podprůměrnou fotbalovou podívanou, votroci z Hradce Králové odcházeli do kabin mnohem spokojenější, když vedli nad českobudějovickým Dynamem o dvě branky. Stav mohl být přitom úplně jiný, kdyby v 6. minutě hostující Dvořák a o několik okamžiků později Lengyel, hlavičkující do tyčky Koubkovy branky, své šance proměnili.

Domácím se nevyplatilo trestuhodné zaváhání obrany, která ve 32. minutě neuhlídala ve vápně Davida Vaněčka a ten v pádu z otočky poslal Hradec Králové do vedení. Těsně před poločasovým hvizdem ještě stihli Východočeši zvýšit na 2:0, když si náhradní budějcký gólman Fryšták špatně postavil zeď, nepochopitelně se za ni schoval a na střelu Aleše Čermáka nereagoval žádným pohybem.

Ve druhé půli mělo Dynamo jasný cíl. Úvodní krůček k vyrovnání udělali svěřenci trenéra Cipra v 67. minutě po Machovcově trestnému kopu z pravé strany, kdy se přetažený míč díky hlavičce střídajícího Kaloda dostal zpátky před bránu k Adamu Varadimu, jenž ho nekompromisně poslal do sítě - 1:2.

Královéhradečtí mohli rozhodnout v 73. minutě brejkem Malinského, Fryšták se však blýskl skvělým zákrokem a hostujícího středopolaře vychytal. Pravidlo „nedáš - dostaneš“ se potvrdilo i tentokrát, Plašil fauloval krátce před koncem Nováka a rozhodčí Příhoda nařídil penaltu. Míč si na puntík postavil Ladislav Volešák a bombou z pravé tyči vyrovnal - 2:2.

Během nastaveného času přesto mohl druhý nejhorší tým Synot ligy ještě urvat vítězství, když se čtyři hráči soupeře hnali proti jediného obránci Dynama, jenže Halilovič nemířil přesně, a tak oba týmy berou po bodu a potvrzují své postavení na sestupových příčkách.

„Skončilo to nejméně přijatelným výsledkem pro oba týmy, který ale vyhovuje ostatním mančaftům z dolní poloviny tabulky. Nyní existuje už pouze teoretická naděje na záchranu. Myslím si, že jsme si dneska zasloužili vyhrát. Prvních dvacet pět minut jsme byli lepší a měli tři šance, z toho dvě vyložené. V poslední době se však potýkáme se standardními situacemi, ze kterých dostáváme góly. Ve druhé půli jsme byli podle mého jasně lepší a pod tlakem jsme výsledek dostali do remízy. Věřil jsem, že to otočíme,“ komentoval utkání trenér Jihočechů František Cipro.

„Do dvacáté minuty byli domácí lepší, ve druhé polovině úvodního poločasu jsme ale začali lépe kombinovat a dostali se do dvoubrankového vedení. Po změně stran měl soupeř povedenou čtvrthodinu a vrátil se tak do zápasu. Závěr jsme mohli rozhodnout dvěma čistými brankovými příležitostmi, ale nezachovali jsme klid. A ta situace před druhým gólem? To byla v této sezoně už několikátá taková penalta proti nám...“ hodnotil zápas královéhradecký kouč Róbert Barborík.

Rozšířit svou hubenou jednobodovou jarní sbírku pojedou Budějčáci příští neděli do hlavního města, kde se střetnou se Slavií. Předposlední domácí duel v sezoně 2014/2015 odehrají v sobotu 9. května od 16 hodin s Duklou Praha.

SK Dynamo České Budějovice - FC Hradec Králové 2:2 (0:2)

Branky: 67. Varadi, 88. Volešák (11) - 32. Vaněček, 45. Čermák. ŽK: 3:3 (Novák, Varadi, Kalod - Dvořák, Čermák, Plašil). Rozhodčí: Příhoda - Mokrusch, Caletka. Diváci: 1789.

SK Dynamo České Budějovice: Fryšták - Janotka (66. Kalod), Novák, Lengyel, Machovec - Pešek, Řezáč, Benát, Chrien (46. Volešák), Funda (57. Škoda) - Varadi. Trenér František Cipro.

FC Hradec Králové: Koubek - Holeš, Chleboun, Križko, Plašil - Čermák (88. Rolko) - Štípek (78. Halilovič), Černý, Dvořák, Malinský (84. Shejbal) - Vaněček. Trenér Róbert Barborík.

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, FC Hradec Králové, Synot liga, 25. kolo, 1. česká fotbalová liga, trenér, Aleš Čermák, David Vaněček, František Cipro, Ladislav Volešák, Fryšták, Róbert Barborík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Remíza dvou nejhorších týmů Synot ligy budějcké fotbalisty ze dna neodrazila  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.