Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Remízu zařídil Řepka, trefil se poprvé v dresu Dynama

Fotbalisté Dynama v utkání s Příbramí remizovali a od prvního kola stále čekají na výhru. Domácí šli brzy do vedení, kdy se po pěkné akci prosadil Trapp. Dynamo se po půli hnalo za vyrovnáním a trenér Soukup stáhl hru na tři obránce. Risk se vyplatil a deset minut před koncem vyrovnal na konečných 1:1 po rohu Tomáš Řepka.

Dynamo nastoupilo s jedinou změnou oproti minulému duelu s Duklou. Staronová akvizice Ivo Táborský zaujala levý kraj zálohy, Sandro se přesunul napravo.

Samotné utkání začalo opatrně, přesto jsme se brzy dočkali první branky. Ve 12. minutě předvedla Příbram krásnou akci, na jejímž konci stál po ose Wágner - Střihavka volný Petr Trapp, který zblízka překonal Daňka.

Hosté po inkasované brance přidali a tlačili se více do zakončení. Jenže udeřit mohlo opět na druhé straně. Ve 25. minutě nejprve tvrdě pálil Střihavka, k dorážce se dostal Mareš, ale brankář Daněk oba pokusy skvěle zneškodnil.

Pár minut poté se na branku řítil Řezníček, ale míč zasekl, nabídl ho Markovićovi, jehož střelu zablokoval Dejmek.

Hra poté trošku ztratila na kvalitě, a proto šla obě mužstva do kabin za stavu 1:0 pro celek z hornického města. Do druhé půle již nenaskočil Miroslav Marković, jehož na hřišti nahradil Michal Klesa.

Po přestávce pokračovala vyrovnaná podívaná bez větších šancí. Za zmínku stojí pokusy domácího Wágnera či hostujícího Řezníčka, které zamířily mimo branku.

Trenér Soukup provedl v 65. minutě trošku překvapivé střídání, když Otepku nahradil Rýdelem. Jihočeši postupně stupňovali svůj tlak. Do obrovské příležitosti se dostal po centru Sandra a hlavičce Lengyela útočník Řezníček, ale jeho ráně z první chyběly decimetry.

V 77. minutě Dynamo naposledy vystřídalo, Soukup stáhl obrannou řadu na tři členy a místo Machovce poslal do hry Linharta. Efekt se brzy dostavil. V 80. minutě rozehrál Sandro roh na zadní tyč, míč podběhl brankář Hruška a Tomáš Řepka pohodlně poslal míč do prázdné branky, čímž si připsal první zásah v dresu Dynama - 1:1.

S remízovým výsledkem byly oba celky relativně spokojeny, proto se v závěru do žádné přehnané ofenzivy nehrnuly. S výsledkem 1:1 se do konce již nic nestalo, a tak se soupeři rozešli smírně.

Dynamo si tak připsalo druhou remízu v řadě. Příští sobotu ho čeká od 17 hodin domácí utkání s Teplicemi.

FK Příbram - SK Dynamo České Budějovice 1:1 (1:0)

Branky: 12. Trapp - 80. Řepka. ŽK: 3:2 (Mareš, Hájovský, Trapp - Řepka, Lengyel). Rozhodčí: Proske - Pelikán, Tacina. Střely na bránu: 6:4. Střely mimo: 1:5. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 4:8. Fauly: 11:18. Diváci: 1960.

Příbram: Hruška - Krbeček (88. Jugas), Dejmek, Hájovský, Koukal - Mareš (63. Huňa), Trapp, Pleško, P.Pilík - Střihavka, Wágner (72. Danoski). Trenér Karol Marko.

Dynamo: Daněk - Riegel, Řepka, Lengyel, Machovec (77. Linhart) - Sandro, Javorek, Otepka (65. Rýdel), Táborský - Řezníček, Marković (46. Klesa). Trenér Miroslav Soukup.

Napsal Pavel Kortus ml., www.dynamocb.cz

Štítky Příbram, Dynamo, České Budějovice, fotbal, Gambrinus liga, HC Dynamo Pardubice, Tomáš Řepka, Petr Trapp, 1. FK Příbram, Miroslav Soukup, Miroslav Marković, Ivo Táborský, SK Dynamo České Budějovice, FK Dukla Praha, Michal Klesa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Remízu zařídil Řepka, trefil se poprvé v dresu Dynama  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.