Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Řepka do Dynama? Historický okamžik se blíží

Fotbalový přestup, který v historii českobudějovického fotbalu nemá obdoby, se blíží realizaci. Po intenzivním čtvrtečním jednání v Praze je sportovní manažer a vedoucí A mužstva Dynama České Budějovice Roman Rogoz velmi optimistický: „Myslím, že jsme pro Tomáše v současné době na prvním místě.“

Pokud bychom chtěli symbolicky popsat jednání mezi Tomášem Řepkou a Dynamem jako cestu z Prahy do Českých Budějovic, dalo by se říci, že vynikající obránce už je v Ševětíně, možná dokonce na Borku. To lze vycítit i z nálady, se kterou přijel Roman Rogoz ve čtvrtek večer z Prahy.

Budějcký klub se snaží dotáhnout rychle do konce příchod hráče, který by byl pro děravou defenzivu pořádnou záplatou. „Do pondělí se určitě ještě jednou sejdeme. Obě strany chtějí mít co nejdřív jasno,“ doplňuje Rogoz.

Čtvrteční schůzka v Praze byla pravděpodobně velmi povedená, Roman Rogoz už se sešel pouze s Tomášem Řepkou. „S jeho agentem už jsme domluveni, takže jsme hlavně potřebovali osobně jednat s hráčem. Abychom si vyjasnili podrobnosti ohledně přípravy smlouvy, bavili jsme se o financích, ale nejen o nich. Důležité je určitě třeba bydlení a podobné věci,“ poodkrývá nuance jednání sportovní manažer Dynama.

Na konkrétní nabídku Českých Budějovic Řepka pravděpodobně slyší… „Nebál bych se říct, že ho náš vážný zájem velmi potěšil. Jednání jsou ale složitější, to určitě. Hráč takového kalibru do Dynama nepřestupuje každý den. Proto se také nelze domluvit hned na první schůzce,“ říká Roman Rogoz.

Dynamo čekalo, až jak dopadne jednání Tomáše Řepky s Plzní. Teď ale vstoupilo do hry a nechce v ní být outsiderem. „Musíme najít společnou řeč. Já věřím, že ji najdeme. Podle Tomášových slov je teď pro něj Dynamo číslo jedna, přemýšlí hlavně o naší nabídce. Ví, že potřebuje trénovat, takže se samozřejmě snaží také rychle dohodnout. Ale je opatrný, s Plzní už byl skoro domluvený a pak to nevyšlo,“ doplňuje sportovní ředitel Dynama.

Hráč, který začínal kariéru na ostravských Bazalech, by ji nakonec mohl zakončit na téměř opačném konci republiky. Vedení Dynama se nebojí ani případných výstřelků, které kariéru Tomáše Řepky provázejí. „Samozřejmě i na to přišla řeč. Tomáš si to nejvíc uvědomuje, on je sám se sebou dvacet čtyři hodin, přemýšlí o tom,“ neodmítá se Roman Rogoz bavit ani o nepříjemných věcech: „Ale já věřím, že je natolik zkušený, že to zvládne.“

Jak jednání dopadnou je pořád ještě ve hvězdách, ale jedno je jisté. Pokud by obránce Tomáš Řepka do Budějovic zamířil, mělo by to obrovský ohlas. Podobnou ´štiku´ už klidný jihočeský fotbalový rybník dávno potřeboval.

Štítky Tomáš Řepka, fotbal, Roman Rogoz, Praha, SK Dynamo České Budějovice, České Budějovice, Plzeň, Ševětín, Borek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řepka do Dynama? Historický okamžik se blíží  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.