Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Roudné body nepřivezlo, Hluboká a Rudolfov venku zvítězily

Ve čtvrtém kole A skupiny divize fotbalistů podlehlo roudenské mužstvo Admiře Praha na jejím hřišti 2:3. Čtvrtým kolem pokračoval i Chance krajský přebor, ve kterém si tříbodové vítězství připsaly Hluboká a Rudolfov. Podruhé v řadě nezvítězil Jankov, který ale i přes bezbrankovou remízu s Veselím dál vévodí krajské tabulce.

Další bodový zisk byl na dosah

Roudenští fotbalisté zajížděli na půdu pražské Admiry v roli outsidera, s domácím favoritem však Jihočeši sehráli vyrovnanou partii a s trochou štěstí si mohli odvézt i tři body.

Úvod zápasu sice vyšel lépe domácímu týmu, když se Admira ujala vedení gólem z dorážky po standardní situaci. Roudné pak dokázalo těsně před přestávkou gólem Kössla vyrovnat, kdy balon zapadl po centru roudenského obránce šťastně až do sítě.

„První poločas byl oboustranně naprosto vyrovnaný bez výraznějších brankových příležitostí,“ hodnotil první pětačtyřicetiminutovku trenér Roudného František Mertl.

I do druhého dějství vstoupil lépe pražský klub a vytvořil si několik zajímavých příležitostí, leč bez gólového úspěchu. V 64. minutě měl pak na kopačce vyloženou příležitost a možnost tak strhnout vedení na roudenskou stranu Beránek, ten ale tváří v tvář domácímu brankáři neuspěl.

„Beránek místo přelobování brankáře, kdy mu míč ideálně skákal, zvolil střelu, kterou mu gólman vystihl,“ litoval nevyužité gólovky kormidelník zelenobílých Mertl. Za minutu se totiž potvrdilo známé fotbalové pravidlo nedáš - dostaneš. Za roudenskou defenzívou se objevil zcela osamocený domácí Birma a Admira opět vedla.

„Kluci říkali, že ta branka padla z ofsajdu, ale z lavičky si netroufám říci, jestli tomu tak skutečně bylo,“ komentoval druhou trefu domácích kouč Jihočechů. Přesto se Roudenští znovu vrátili do zápasu, z dvaceti metrů napřáhl Fedorkiv a parádní ranou do šibenice srovnal skóre.

Do závěrečného hvizdu zbývalo sedm minut, když si za obranu Roudného naběhl Majer a chytrým lobem přes vybíhajícího Jirkala rozvlnil síťku potřetí. V posledních minutách už si Admira vítězství pohlídala a mladému roudenskému mančaftu žádné další ohrožení branky nedovolila.

„Hráčům nemůžu upřít snahu, dřeli a makali, ale musím uznat, že domácí byli ve druhém poločase lepším celkem a svou zkušeností zápas rozhodli ve svůj prospěch,“ uzavřel hodnocení František Mertl.

FK Admira Praha - Malše Roudné 3:2 (1:1)
Branky: 5. a 83. Majer, 65. Birma - 45. Kössl, 78. Fedorkiv

Sestava Roudného: Jirkal - Kössl, Vrátil, Průcha, Matoušek - Kodras (90. Lerch), Bíca (72. Diviš), Fedorkiv, Beránek, Lovička - Píša. Trenér František Mertl.

Ostatní výsledky 4. kola České divize A: Aritma Praha - Čížová 2:3, Český Krumlov - Chrást 3:1, Rokycany - Nové Strašecí 1:1, Tachov - Táborsko B 3:1, Doubravka - Milevsko 2:2, Hořovicko - Přední Kopanina 3:1, Štěchovice - Benešov 4:1.

Jankov nedokázal vyzrát na defenzívu hostí, navíc přišel o Holbu

Duel Jankova s hostujícím týmem z Veselí byl ve znamení dvou doposud jediných neporažených celků. To nakonec platilo i po závěrečném hvizdu, přestože veselská Lokomotiva hrála víc jak sedmdesát minut o deseti.

Jankovští fotbalisté do zápasu vstoupili aktivněji a vyústěním byla dvě nastřelená břevna. Po faulu na Holbu, který rozhodčí ocenil červenou kartou, se k míči postavil Maxa a jeho pokus zastavila právě až horní tyč.

Zanedlouho pálil aktivní Holba, bohužel ale i jeho střela skončila na konstrukci veselské branky. Poté se domácí útočník Holba zranil, čímž domácí ztratili útočnou sílu.

„Hosté se zatáhli na svou polovinu a my jsme nenašli za celou druhou půli recept na jejich hru a zkušenost. Nějaké šance jsme si sice vytvořili, ale určitě jsem čekal od našich ofenzivně laděných hráčů více nápaditosti i chuti prosadit se proti zhuštěné obraně soupeře, podpořené velmi dobrým brankářem,“ hodnotil duel jankovský kouč Ivo Čech.

Vzápětí smutně pokračoval: „Podle informací nás čekal soupeř hrající organizovaně, pozorně do obrany, a to se potvrdilo, neboť jsme se nedokázali střelecky prosadit. Velmi mě mrzí zranění Holby, které ho vyřadilo ze hry pro podzimní část soutěže, je svým přístupem naším tahounem nejen na hřišti.“

SK Jankov - TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí 0:0
ČK: 21. Lukáš (Veselí)

Sestava Jankova: Hrubý - Beránek, Lošek, Řezníček, Štěcha - Bürger, Bohoněk, Sedlic (72. Klíma), Voráček - Maxa, Holba (32. Novotný, 64. Nedvěd). Trenér Ivo Čech.

Ve všech hlubockých gólech měl prsty útočník Kurali

Od úvodních minut obě mužstva předváděla svižnou kombinační hru, ze které pramenily i brankové příležitosti. První gól padl po půlhodině hry, kdy si na centr ze strany naběhl jindřichohradecký Kapias a hlavou uklidil míč za brankáře Brašničku.

Hluboká i po obdržené brance pokračovala v aktivní hře a brzy vyrovnala. Mašek ideálně vysunul Kuraliho a hlubocký střelec kolem brankáře srovnal na poločasových 1:1.

Ve druhém dějství drželi míč na kopačkách častěji domácí hráči, nicméně bez náznaku brankové příležitosti. „Hradec sice více kombinoval, ale v podstatě hrál jen po vápno a nedostal se do žádné vyložené šance,“ byl spokojen trenér Milan Borový s defenzivní hrou svých svěřenců.

V 65. minutě se Hluboká dostala do vedení, agilní Kurali nacentroval před domácí svatyni a Lukáš Dudek se hlavou nemýlil. O deset minut později fauloval ve vápně brankář Hulík štírka Kuraliho a z nařízené penalty pečetil vítězství Horejš.

„V závěru jsme si vítězství pohlídali, mohli jsme dokonce přidat ještě čtvrtou trefu, ale střídající Křiváček trefil z blízka jen brankáře. Získali jsme tři nesmírně důležité body. Kluci si na hřišti hrábli a odevzdali výkon, jaký bych si představoval i v dalších utkáních,“ těšil se z výsledku i přístupu hráčů kouč Borový.

FK Jindřichův Hradec 1910 - TJ Hluboká nad Vltavou 1:3 (1:1)
Branky: 32. Kapias - 35. Kurali, 65. Dudek, 76. Horejš (11)

Sestava Hluboké: Brašnička - Antoš, Stráský, Hrdý, Jonáš - Horejš - Mašek (88. T. Adam), L. Adam (75. Štabrňák), Benhák - Dudek (86. Křiváček), Kurali. Trenér Milan Borový.

Rudolfovská trpělivost obstarala druhou výhru v řadě

Sedlice dělala problémy rudolfovskému celku především ze standardních situací a dlouhými nákopy za obranu. Tyto situace však Rudolfovští zvládli a do kabin se šlo za bezbrankového stavu. „Domácí nás zkoušeli přehrát jen ve vzduchu, měli k tomu dost vysoké hráče,“ všiml si kouč Rudolfova Zdeněk Čadek.

Ve druhé půli pokračovalo rudolfovské mužstvo v zodpovědném a trpělivém výkonu, který nakonec slavil úspěch. Úvodní branku vsítil Syrovátka, v závěru pak pojistil tři body Zach. „Myslím si, že jsme vyhráli po zásluze. Na své příležitosti jsme si počkali a oba góly padly po krásných kombinačních akcích,“ uvedl trenér Čadek.

Sokol Sedlice - SK Rudolfov 0:2 (0:0)
Branky: 62. Syrovátka, 83. Zach

Sestava Rudolfova: Nárovec - Le, Gažák, Havliš, Dubský - Chlebuch (89. J. Novotný), Bašta (67. Baščevan), Michal, Syrovátka, M. Novotný - Zach (86. Dvořák). Trenér Zdeněk Čadek.

Ostatní výsledky 4. kola Chance krajského přeboru: Lažiště - Písek B 2:1, Dražice - Vodňany 3:0, Soběslav - Třeboň 2:1, Prachatice - Osek 2:0, Čkyně - Dačice 3:4.

Foto: Michal Jalovec

Štítky fotbal, divize, krajský přebor, souhrn, 4. kolo, Hluboká nad Vltavou, Rudolfov, Roudné, Veselí nad Lužnicí, Jankov, fotbalista, FK Admira Praha, František Mertl, trenér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roudné body nepřivezlo, Hluboká a Rudolfov venku zvítězily  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.