Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Roudné má cenný skalp, Hlubočtí a Jankovští také vyhráli

V rámci 11. kola A skupiny divize fotbalistů Roudenští překvapivě porazili dosud neporažený tým z Rokycan. V Chance krajském přeboru zvítězila Hluboká nad týmem Vodňan gólem v nastavení, po dvou trefách útočníka Štefla si tři body připsal i Jankov a poraženi odešli z duelu s Třeboní hráči Rudolfova.

Roudné připravilo Rokycanům první letošní porážku

Na roudenské fotbalisty čekal o víkendu těžký soupeř z Rokycan. Západočeši do duelu s Malší neokusili z deseti duelů hořkost porážky a pro body si jistě jeli i na jih Čech. Ovšem domácí kormidelník František Mertl své svěřence patřičně připravil a zápas nakonec skončil nejtěsnějším možným rozdílem ve prospěch domácích.

Sebevědomí hosté začali aktivněji a prvních dvacet minut diktovali tempo hry. Rokycanští vyslali na gólmana Jirkala i pár nebezpečných střel, z nichž jedna dokonce otřásla brankovou konstrukcí.

Po půl hodině hry se ale domácí otřepali a mohli jít do vedení. Diviš pelášil sám na brankáře, balon ještě předložil lépe postavenému Kodrasovi, který z osmi metrů minul naprosto prázdnou bránu.

„Hosté měli v první půli optickou převahu, častěji drželi míč a hrozili zejména po standardních situacích. Na ty jsme se ale celý týden pilně připravovali a kromě nastřeleného břevna si Rokycany žádnou vyloženou šanci nevytvořily,“ uvedl k první pětačtyřicetiminutovce kouč Mertl.

V 56. minutě přišel rozhodující moment duelu, když rychlý brejk domácích zakončil kolem brankáře Lerch. Rokycany po inkasované trefě přidaly na obrátkách, před roudenskou brankou přibylo i standardních situací, ovšem domácí obrana v čele s brankářem Jirkalem dokázala nebezpečné situace vyřešit. V nastaveném čase mohl po dalším z brejků přidat pojistku Lerch, ale z hranice penalty bránu překopl.

„Přestože hosté měli optickou převahu a byli mírně aktivnější, více gólovek jsme si vypracovali my. Vítězství nad dosud neporaženým mančaftem si nesmírně vážíme,“ pravil po zápase spokojený Mertl.

TJ Malše Roudné - FC Rokycany 1:0 (0:0)
Branka: 56. Lerch

Sestava Roudného: Jirkal - Píša, Matoušek (85. Vrátil), Průcha, Kössl - Kodras, Trněný, Beránek, Lerch, Fedorkiv (90. Bíca) - Diviš (79. Růžička). Trenér František Mertl.

Ostatní výsledky 11. kola České divize A: Aritma Praha - Štěchovice 0:4, Čížová - Přední Kopanina 5:1, Tachov - Český Krumlov 4:1, Doubravka - Hořovicko 2:1, Táborsko B - Nové Strašecí 7:0, Milevsko - Chrást 0:3, Benešov - Admira Praha 0:2.

Pozměněná sestava splatila kouči důvěru

Jankovští po překvapivé domácí porážce se Sedlicí potřebovali získat zpět ztracené body a v duelu s Jindřichovým Hradcem to tak i na trávníku od úvodního hvizdu vypadalo. Už po čtyřech minutách hry rozvlnil síťku jankovský útočník Štefl, na kterého ovšem v 8. minutě navázal domácí Kučera.

„Udělali jsme dvě změny v záložní řadě a myslím, že se osvědčily. Byli jsme od začátku aktivní, snažili se hrát kombinačně a dostali se brzy do vedení. Jindřichohradečtí sice záhy vyrovnali, ale dál se nám dařila mezihra a asi jsme i domácí trochu zaskočili,“ popisoval trenér Jankova Ivo Čech.

Druhý poločas byl otevřený, obě mužstva chtěla vyhrát a snažila se o kombinační hru, která se divákům musela líbit. V 56. minutě se po hezké akci a důrazu Štefla dostali hosté do vedení, které mohl zanedlouho navýšit Maxa, ale bohužel vyloženou šanci nedal.

V závěru domácí zvýšili snahu o vyrovnání, ale došlo jen na několik standardních situací, kdy se míč jednou otřel o tyč. „Předvedený výkon vypadal zcela jinak, než minulý týden v zápase se Sedlicí, proto se nám povedlo zvítězit. Věřím, že v dalším kole zlomíme prokletí domácích zápasů a konečně před vlastními fanoušky zase získáme tři body,“ měl jasno Čech.

FK Jindřichův Hradec 1910 - SK Jankov 1:2 (1:1)
Branky: 8. Kučera - 4. a 56. Štefl

Sestava Jankova: Wolek - Beránek, Lošek, Řezníček, Štěcha - Novotný, Maršán, Sedlic, Klíma - Maxa (75. Bürger), Štefl (85. Voráček, 90. Bohoněk). Trenér Ivo Čech.

Ve strhujícím závěru byli Hlubočtí šťastnější

První půle byla fotbalově z obou stran velmi špatná. Hráči Hluboké i Vodňan kupili spoustu nepřesností a diváka, který na zápas dorazil, musely z úvodního dějství bolet oči.

„Předvedená hra a výkon se mi vůbec nelíbil, proto jsme si o přestávce pár věcí vyjasnili, přeskupili jsme v sestavě některé hráče a myslím si, že to naší hře prospělo,“ pověděl trenér Hluboké Milan Borový.

Po deseti minutách hry druhého poločasu se Hluboká ujala vedení po pěkné kombinaci a dorážce Horejše. Hosté sice pak vyrovnali zásluhou Volmuta, ale domácí svému soupeři v 71. minutě znovu odskočili po krásné Dudkově ráně z trestného kopu. O pár chvil později bylo podruhé srovnáno, ze standardní situace se prosadil Šteier.

Poslední minuty hráli Hlubočtí vabank, napadali soupeře hodně vysoko a chtěli zápas rozhodnout ve svůj prospěch. Gólovky si ale vytvořili hosté. Ti mohli strhnout vítězství na svou stranu hned dvakrát, jenomže jednou skvěle zasáhl strážce tří tyčí Kříž a podruhé vodňanský útočník vůbec netrefil bránu.

V první minutě nastavení tak přišel pro hosty trest. Střelu Lukáše Adama brankář pouze vyrazil před sebe a dobíhající Dudek ze dvou metrů doklepl míč do brány. Domácí útočník svým druhým zásahem do černého převážil misku vah na stranu Hluboké.

„Posledně jsme tři body v závěru ztratili, nyní se k nám štěstí obrátilo čelem a naopak jsme tři body získali. Za takové šťastné vítězství jsme moc rádi, ale náš výkon musí být v příštím duelu mnohem lepší,“ hodnotil hlubocký kouč Borový.

TJ Hluboká nad Vltavou - FK Vodňany 3:2 (0:0)
Branky: 54. Horejš, 71. a 90. Dudek - 60. Volmut, 75. Šteier

Sestava Hluboké: Kříž - Horejš, Stráský (78. Štabrňák), Antoš, Čermín - Benhák, Winkler (69. L. Adam), Povišer, Marhoun - Dudek, Kurali. Trenér Milan Borový.

Za porážkou stály neproměněné šance

Rudolfov měl proti Třeboni hned v úvodu střetnutí obrovskou příležitost. Zach šel sám na brankáře Jakuba Skálu, bohužel pro rudolfovské hráče domácí forvard s gólovkou nenaložil dobře. Do vedení mohla jít v první půli i Třeboň, gólmana Nárovce ale zachránilo břevno.

Do druhého dějství vstoupil lépe Rudolfov a byli to znovu domácí, kdo si vypracoval stoprocentní příležitost. Tentokrát pelášil sám na bránu Miroslav Novotný, ale ani on tváří v tvář brankáři Skálovi neuspěl.

V 55. minutě přišel první gólový moment zápasu, když se po standardní situaci prosadil hostující Šafránek. Třeboň dokonce duelu domácí hráče do šancí nepouštěla a vítězství si nakonec pojistila ještě deset minut z pokutového kopu, který proměnil Janoušek.

„Zápas byl o tom, kdo dá první gól, tak vyhraje. Ve finále to tak i dopadlo. Položily nás neproměněné šance. Kdybychom šli do vedení my, zápas se mohl vyvíjet úplně jinak,“ štvalo trenéra rudolfovských fotbalistů Zdeňka Čadka.

SK Rudolfov - Jiskra Třeboň 0:2 (0:0)
Branky: 55. Šafránek, 81. (11) Janoušek

Sestava Rudolfova: Nárovec - Gažák, Michal, Havliš, Čapek (70. Chlebuch) - Dubský (60. Le), J. Novotný, Syrovátka, M. Novotný - Zach, Bašta (60. Baščevan). Trenér Zdeněk Čadek.

Ostatní výsledky 11. kola Chance krajského přeboru: Písek B - Veselí nad Lužnicí 4:1, Dačice - Soběslav 3:3, Osek - Čkyně 4:2, Lažiště - Prachatice 2:2, Sedlice - Dražice 1:0.

Foto: Milan Šíma
Zdroj tabulek: www.jihoceskyfotbal.cz

Štítky fotbal, divize, krajský přebor, souhrn, 11. kolo, Roudné, Hluboká nad Vltavou, Třeboň, Rokycany, Rudolfov, fotbalista, Vodňany, Jankov, František Mertl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roudné má cenný skalp, Hlubočtí a Jankovští také vyhráli  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.