Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Roudné na Čížovou nestačilo, tři body ukořistil Jankov

O uplynulém víkendu vyběhli na fotbalový trávník do nového soutěžního ročníku čtyři zástupci z Budějcka. Divizní nováček Roudné v úvodním kole A skupiny divize nestačil v jihočeském derby na obměněné mužstvo Čížové v poměru 1:2.

V krajském přeboru sledovali diváci okresní derby na Hluboké, odkud si celek Rudolfova odvezl bod za remízu 1:1. O jediné Budějcké vítězství se tak postaral pouze Jankov, který přehrál Soběslav na jejím hřišti dvougólovým rozdílem.

Ve vyrovnaném duelu byli Roudenští smutnější

Nováček z Budějcka se svého zkušenějšího divizního soka nezalekl a odehrál naprosto vyrovnanou partii. Obě mužstva si v úvodní pětačtyřicetiminutovce vypracovala jednu slibnou příležitost, do kabin se šlo ale za nerozhodného výsledku.

„Je obrovská škoda, že Trněný za bezbrankového stavu neproměnil svůj nájezd na brankáře a trefil pouze tyč,“ litoval po utkání roudenský kouč František Mertl a pokračoval: „Utkání se pak mohlo ubírat zcela jiným směrem. Ve druhém poločase domácí získávali na malém hřišti optickou převahu a ze dvou centrů nám vsítili dvě branky.“

Roudenští fotbalisté svým výkonem nezklamali, rozdíl mezi oběma mužstvy byl však v koncovce, což svými slovy potvrdil i František Mertl. „Ve vyrovnaných zápasech rozhoduje důraz v koncovce, a v tom byla Čížová lepší. Dění na trávníku by spíše odpovídala remíza, nicméně domácí byli v zakončení agresivnější a proto berou všechny body.“

Sokol Čížová - Malše Roudné 2:1 (0:0)
Branky: 56. Benda, 71. Listopad - 65. Beránek

Sestava Roudného: Jirkal - Kössl (80. Diviš), Vrátil, Průcha, Matoušek - Trněný, Fedorkiv, Bíca (84. Kodras), Beránek, Havelka (71. Lovička) - Píša. Trenér František Mertl.

Ostatní výsledky 1. kola České divize A: Rokycany - Hořovicko 2:2, Chrást - Aritma Praha 0:0, Český Krumlov - Admira Praha 2:4, Nové Strašecí - Štěchovice 0:0, Přední Kopanina - Doubravka 1:0, Milevsko - Táborsko B 0:3, Benešov - Tachov 2:0.

Jankov rozvlnil síťku třikrát, přišel však o stopera Loška

Jankovští fotbalisté odjížděli do Soběslavi s cílem hrát aktivně, donutit soupeře k chybám a pokusit se navázat na podzimní jednogólové vítězství z loňského ročníku. Budějckému mančaftu se vedlo i tentokrát, hosté svého soupeře převyšovali a byli mnohem nebezpečnější. „Hodinu hry se nám herně dařilo velmi dobře. Byli jsme lepším mužstvem a měli jsme vést větším rozdílem branek než 2:0,“ mínil trenér Jankova Ivo Čech.

V 60. minutě se ale domácím podařilo snížit po hrubce brankáře Wolka, kdy centrovaný míč z trestného kopu od postranní čáry doplachtil do horního růžku jankovské branky. Tento moment byl pro domácí novým impulsem, po němž měli Jankovští se svým soupeřem značné problémy.

Hosté však měli na lavičce trumf v podobě útočníka Nedvěda, který po pár minutách na soběslavském trávníku třetím gólem stvrdil vítězství pro zelenobílé barvy. Trenéra Čecha tento tah pochopitelně potěšil. „V průběhu druhého poločasu jsem chtěl dát do hry Nedvěda a věřil jsem, že by mohl zápas rozhodnout. Jsem rád, že se to povedlo, i kvůli němu samotnému.“

Jankov kromě vítězství však zaznamenal i jednu hráčskou ztrátu. Z té byl Ivo Čech po zápase dost zarmoucený. „Mrzí mě zranění stopera Loška, je pro nás velmi platným hráčem. Příští víkend nás čeká velmi těžký soupeř z Třeboně. Musíme se dobře připravit, abychom zlomili dosavadní nepříznivou bilanci,“ uzavřel hodnocení trenér Čech.

FK Rašelina Soběslav - SK Jankov 1:3 (0:2)
Branky: 60. P. Janoušek - 12. Štefl, 14. Bürger, 89. Nedvěd

Sestava Jankova: Wolek - Beránek, Řezníček, Lošek (88. Šejnoha), Kadlec (78. Klíma) - Bürger, Bohoněk, Sedlic, Voráček - Maxa (73. Nedvěd), Štefl. Trenér Ivo Čech.

Okresní derby skončilo spravedlivou dělbou bodů

Hlubočtí fotbalisté vstoupili do zápasu proti Rudolfovu aktivněji a v prvním dějství diktovali tempo hry. Odměnou jim byla nádherná trefa Lukáše Dudka z přímého volného kopu těsně před poločasovou přestávkou.

„S předvedenou hrou jsem byl spokojený. Soupeře jsme dostali pod tlak, z čehož pramenily také vyložené šance, i když vedení jsme se paradoxně ujali až po střele z přímého kopu,“ zhodnotil první půli trenér Hluboké Milan Borový.

Druhé dějství nabídlo divákům znovu příjemnou podívanou. Rudolfov zlepšil svou hru, začal hrát aktivněji a šance se střídaly na obou stranách. Ty vyloženější si vypracovali domácí fotbalisté, konkrétně příležitosti Dudka a Jonáše volaly po druhém gólu. Ten však Hluboká nepřidala, a tak přišel trest v podobě vlastní branky, když si Dušan Vácha nešťastně srazil míč do sítě po jednom z rudolfovských centrů.

„Dva body jsme ztratili úplně zbytečně, na úvod sezony je tato ztráta nepříjemná,“ smutnil domácí kormidelník Borový a ještě dodal: „O promrhaných třech bodech nerozhodla jen naše špatná produktivita a to, že jsme závěr sehráli velmi špatně, ale také velice sympatický výkon Rudolfova. Bylo evidentní, že hosté ve druhém poločase jdou za bodem a ten nakonec zaslouženě vybojovali.“

Po zápase byl rudolfovský trenér Zdeněk Čadek pochopitelně spokojený. „Hluboká nás v první půli přehrála, nicméně za aktivitu a snahu ve druhém dějství si bod odvážíme po zásluze.“

TJ Hluboká nad Vltavou - SK Rudolfov 1:1 (1:0)
Branky: 43. Dudek - 80. D. Vácha (vlastní)

Sestava Hluboké: Kříž - D. Vácha, Stráský, Hrdý (71. L. Adam), Čermín - Mašek, Horejš, Winkler (80. Křiváček), Jonáš - Dudek, Kurali (67. Marhoun). Trenér Milan Borový.

Sestava Rudolfova: Nárovec - Dubský, J. Novotný, Gažák, Havliš - Michal - Dvořák (70. Le), Syrovátka, Bašta (78. M. Novotný), Chlebuch (80. Čapek) - Zach. Trenér Zdeněk Čadek.

Ostatní výsledky 1. kola Chance krajského přeboru: Třeboň - Prachatice 7:0, Písek B - Dačice 8:3, Dražice - Čkyně 1:3, Vodňany - Lažiště 0:1, Veselí - Jindřichův Hradec 1:1, Osek - Sedlice 4:0.

Štítky fotbal, divize, krajský přebor, souhrn, 1. kolo, Roudné, Čížová, Jankov, Hluboká nad Vltavou, Rudolfov, fotbalista, trenér, František Mertl, Soběslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roudné na Čížovou nestačilo, tři body ukořistil Jankov  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.