Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Roudné pod Libínem vyhrálo, je stále na dostřel lídra

Druhý tým tabulky fotbalového Chance krajského přeboru Malše z Roudného vyhrál těžké utkání v Prachaticích 2:0, když góly stříleli Bíca a Růžička.

Přestože mělo mužstvo z Českobudějovicka v prvním poločasu míč víc na svých kopačkách a utkání režírovalo, jeho vývoj byl dlouho na vahách. Až tři minuty před přestávkou se po rohu trefil sváteční střelec Bíca placírkou k opačné tyči.

Stejný obraz hry byl k vidění i po přestávce, jen s tím rozdílem, že Tatran ve snaze posílit ofenzivu otevřel více hru. Jejich snažení ale zhatil svou chybou kapitán Hovorka. U brankové čáry vpravo od své branky přišel lehce o míč, Bíca ho poslal rychle před branku, kam naběhl Růžička a po jeho střele do odkryté branky bylo rozhodnuto.

Tři body mají Malšané

Hosté měli hru od úvodního hvizdu ve své moci, mohli to být paradoxně oni, kteří první inkasovali. Kamil Ryšánek se uvolnil na levé straně až do vápna, přesnou zpětnou přihrávkou oslovil Tobiáše, jenže ten místo pokusu o střelu z první volil zpracování a obránci Roudného stačili následnou ránu zblokovat.

Ve 22. minutě Roudenští odpověděli: Průcha všem utekl po pravé straně, předložil na první tyč naběhnutému Matouškovi, ale tomu v rozhodující chvíli zůstal míč pod nohou.

A tak mohli jít deset minut před přestávkou do vedení opět domácí a opět zahrozili po levé straně. Šicner poslal balon okolo špatně vyběhnutého brankáře Komrsky, ale toho naštěstí pro hosty na brankové čáře zastoupil vracející se Píša, který uklidil míč na roh. Za chvíli ještě pálil těsně nad z trestného kopu kapitán Hovorka.

A pak přišla velká chvíle defenzivního záložníka Malše Bíci. Po rohu se nikým neatakován s klidem Angličana podíval, kde stojí brankář a ke vzdálenější tyči poslal hosty do vedení. „Měli jsme nějaké šance, ale soupeř také. Bylo důležité, že jsme dali první gól, protože jsme se malinko zklidnili,“ podotkl Štefan Lovička, trenér Malše Roudné.

Deset minut po přestávce nastřelil Matoušek z bezprostřední blízkosti břevno. Mrzet ho to nemuselo. Za chvíli obral o míč prachatického Hovorku ve vápně Bíca, okamžitě přihrál před prázdnou branku a pro Růžičku připravil jeden z nejlehčích gólů v krátké kariéře – 0:2.

„Druhý gól nás zklidnil úplně, pak jsme měli i další šance, přečíslení jsme ale vyřešili špatně, zbrkle. Místo, abychom dávali míče do prázdné branky, tak střílíme nesmyslně z velkých vzdáleností nebo těžkých úhlů. Kluci jsou mladí, chybí jim zkušenost, aby věděli, co je v takové situaci nejlepší udělat,“ posteskl si Lovička.

Prachatičtí ale ještě mohli srovnat. Nejprve Hovorka po chybě Lovičky sice překonal Komrsku, ale roudenského brankáře zastoupil na čáře Průcha. Hned v zápětí centr kapitána Tatranu přistál na hlavě volného Mádla, ale míč zamířil nad branku hostů.

„Závěr jsme nezvládli po taktické stránce. Vedeme dva nula, ale místo toho, abychom míč podrželi, tak ho soupeři odevzdáváme. Posledních dvacet minut to byla katastrofa, ale vyhráli jsme, to je důležité,“ poznamenal k závěru spokojený trenér Roudného.

Nejlepší tým Českobudějovicka v Chance krajském přeboru tak i nadále ztrácí na první místo pouze tři body, ale v následujícím kole přivítá doma Jankov, pak jede na hřiště lídra do Dražic. „Všechna čest před výkonem kluků. Oni makají, cítí samozřejmě na sobě ten tlak, že jsou Dražice pořád tři body před námi, při jejich mládí to ale zvládají obdivuhodně,“ pochválil svůj tým Štefan Lovička a uzavírá pohledem na následující dvě kola: „Bohužel nás před Dražicemi ještě čeká derby s Jankovem, vždycky je to vyhrocené utkání. Já věřím, že nastoupí i Fedorkiv a na ty důležité dva zápasy budeme kompletní.“

FK Tatran Prachatice – TJ Malše Roudné 0:2 (0:1)

Branky: 43. Bíca, 63. Růžička. ŽK: 1:3 (Šicner - Kössl, Vrátil, Bíca). Rozhodčí: Vítek - Macko, Jarolím. Diváci: 70.

Štítky Roudné, Libín, Roudný, krajský přebor, Prachatice, Malše, Tatran, Dražice, okres České Budějovice, Jankov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roudné pod Libínem vyhrálo, je stále na dostřel lídra  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.