Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Roudné vybojovalo bod, Hluboká dostala od Dačic čtyřku

Fotbalové trávníky po zimě opět ožily a o plynulém víkendu byly k vidění znovu zajímavé duely. Roudné v divizní bitvě proti Milevsku uhrálo cennou remízu, v krajském přeboru prohrála Hluboká doma 2:4 s Dačicemi, Rudolfov otočil utkání proti Čkyni z 0:2 na 3:2 a Jankov si odvezl z Třeboně bod.

Bojovný výkon vynesl Malšanům zlatý bod

Roudenské mužstvo zajíždělo k derby do Milevska, které před tímto duelem ztrácelo na zelenobílé tři body. Zápas se odehrál na umělé trávě, čehož domácí hráči v první půli náležitě využili.

Milevsko soupeře od úvodních minut přitlačilo a zahrávalo spoustu standardních situací. Roudenští odolávali tlaku do 40. minuty, kdy se ze standardky prosadil Jan Málek.

„Soupeř nás přehrával, často a zbytečně jsme faulovali, čímž jsme domácím do toho tlaku pomohli,“ přiznal trenér Roudného František Mertl.

V 60. minutě se podařilo hostům vyrovnat po nacvičené standardce po rohu, síťku rozvlnil Beránek. Pak zase přidalo Milevsko, opět hrozilo především z velkého množství standardních situací, druhý gól ale domácí nepřidali.

Naopak dvě slibné šance po brejkových situacích měli na noze Rosůlek a po něm ještě Trněný, ani jeden však svou možnost nevyužil.

„Hráče musím pochválit, bojovali, padali do střel a ten bod nakonec i s trochou štěstí uhráli,“ hodnotil Mertl.

FC ZVVZ Milevsko - Malše Roudné 1:1 (1:0)
Branky:
40. Jan Málek - 60. Beránek

Sestava Roudného: Jirkal - Lonsmín, Kössl, Bíca, Lerch - Trněný, Píša, Fedorkiv (90. Trejbal), Beránek, Mišák (87. Vávra) - Rosůlek (90. Růžička). Trenér František Mertl.

Ostatní výsledky 17. kola České divize A: Čížová - Tachov 3:3, Táborsko B - Admira Praha 1:2, Benešov - Doubravka 6:0, Rokycany - Český Krumlov odloženo, Nové Strašecí - Hořovicko odloženo, Chrást - Štěchovice odloženo, Přední Kopanina - Aritma Praha odloženo.

Na těžkém terénu se zrodila zasloužená plichta

V Třeboni se hrál vyrovnaný zápas s pár šancemi na obou stranách a s velkým množstvím osobních soubojů. V nelehkých podmínkách nebylo k vidění mnoho krásných fotbalových akcí a remíza byla z tohoto pohledu pro oba celky spravedlivá.

„Očekával jsem těžké utkání vzhledem k soupeři, terénu i našim problémům se složením mužstva. Přesto jsme nechtěli odjet s prázdnou a myslím, že jsme si bod zasloužili. Podle předpovědi má být podobné počasí i příští víkend, kdy nás na domácím hřišti čeká zápas s Vodňany, který bychom rádi zvládli co nejlépe a upevnili si tak postavení uprostřed velmi vyrovnané tabulky,“ sdělil Budějcké Drbně trenér Jankova Ivo Čech.

Jiskra Třeboň - SK Jankov 0:0

Sestava Jankova: Hrubý - Šulc, Řezníček, Motz, Štěcha - Weinhard (73. Voráček), Maršán, Bohoněk, Novotný - Sedlic - Bürger. Trenér Ivo Čech.

Hluboká vyšla doma poprvé bodově naprázdno

Svěřenci trenéra Milana Borového nezachytili vstup do zápasu a v 8. minutě museli dotahovat už dvougólové manko. Do půle sice stačil snížit Křiváček, to ale bylo ze strany hlubockých v první půli vše.

Ve druhé pětačtyřicetiminutovce srovnal z penalty Čermín a zdálo se, že by mohlo dojít k obratu. Bohužel ale hosté šli do vedení znovu čtvrthodinku před koncem a vítězství pak ještě stvrdili v závěru.

„V zápase se mi nelíbilo téměř nic. Vstup do utkání i přístup hráčů byl hodně špatný. I když jsme drželi balon častěji a měli soupeře na půlce, naše hra postrádala nasazení. Neviděl jsem nikoho, kdo by se rval a dal do toho srdce, zato hosté dřeli, a proto si vítězství zasloužili,“ nehledal výmluvy trenér Borový.

TJ Hluboká nad Vltavou - TJ Centropen Dačice 2:4 (1:2)
Branky: 28. Křiváček, 67. Čermín (11) - 74. a 90. M. Ferdan, 2. Brandl, 8. Grün

Sestava Hluboké: Kříž - Vácha (85. Jonáš), Stráský, Čermín, Procházka - L. Adam, Horejš, Pomeje (69. Winkler), Kurali - Dudek, Křiváček (75. Benhák). Trenér Milan Borový.

Rudolfov otočil ztracený duel

Zápas se hrál na těžkém terénu, který v úvodu svědčil spíše domácím. Svěřenci trenéra Čadka si v první čtvrthodině vytvořili dvě brankové příležitosti, ani jednu se jim ale proměnit nepodařilo, a tak soupeř tvrdě trestal.

Čkyně se ujala vedení brankou Friše a na 2:0 pro hosty zvyšoval těsně před pauzou Král. „Na začátku druhé půli jsme museli udělat změnu, posílili jsme útok a celý druhý poločas jsme měli více ze hry,“ pověděl trenér Zdeněk Čadek.

Rudolfovští fotbalisté snížili po hodině hry, když se prosadil Le. Vyrovnání obstaral čtvrthodiny před koncem Bašta a skvělý obrat dokonal rozhodujícím gólem Syrovátka.

„Vzhledem k množství šancí, které jsme si dokázali vytvořit, jsme asi zvítězili zaslouženě,“ líčil spokojený kouč domácích.

SK Rudolfov - SK Čkyně 3:2 (0:2)
Branky:
59. Le, 73. Bašta, 81. Syrovátka - 22. Friš, 41. Král

Sestava Rudolfova: Hanus - Dvořák (70. Čapek), Novák, Havliš, Michal - J. Novotný (55. Gažák) - Le, Syrovátka, Bašta, Pexa - Zach (87. Šrámek). Trenér Zdeněk Čadek.

Ostatní výsledky 17. kola Chance krajského přeboru: Soběslav - Dražice 1:1, Veselí - Lažiště 2:2, Osek - Jindřichův Hradec 3:1, Písek B - Sedlice 2:0, Vodňany - Prachatice 0:1.

Foto: Milan Šíma, www.jihoceskyfotbal.cz

Štítky fotbal, divize, krajský přebor, souhrn, 17. kolo, Roudné, Hluboká nad Vltavou, Dačice, Milevsko, Třeboň, Rudolfov, Jankov, Čkyně, trenér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roudné vybojovalo bod, Hluboká dostala od Dačic čtyřku  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.