Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Rudolfov a Jankov bodovaly naplno, Roudné má bod

Po hodech a kanonádě, kterou hlubočtí fotbalisté rozpoutali v minulém kole doma v utkání s Veselím (6:0), přišel půst v podobě porážky 1:4 s Táborskem B. Překvapil Rudolfov, který dokázal porazit právě Veselí na jeho hřišti 2:0.

Českobudějovické týmy zachráněny

S ohledem na fakt, že Český Krumlov zachránil definitivně své působení v divizi, bude z krajského přeboru sestupovat pouze jeden tým, kterým je po víkendu Kaplice.

Rudolfov tak jel do Veselí už relativně s klidem a na jeho hře to bylo znát. „Potřebovali jsme k úplné jistotě udělat bod, teoreticky se na nás mohla Kaplice ještě dotáhnout,“ říká úvodem Zdeněk Čadek a pokračuje: „Ziskem tří bodů jsme zachráněni stoprocentně prakticky i teoreticky.“

Veselí v minulém kole prohrálo vysoko na Hluboké a ani doma se mu proti Rudolfovu příliš nedařilo. „Domácí říkali, že mají problém se složením mužstva, že nemají hráče, a bylo to na jejich hře znát. Myslím, že jsme mohli vyhrát i víc. Ale když jsme dali na dva nula, tak jsme se s tím výsledkem uspokojili a dohráli jsme utkání v klidu. Pohlídali jsme si to vedení s přehledem,“ byl po utkání spokojený Zdeněk Čadek.

Celý tým podle trenérových slov podal velmi dobrý výkon, stejně jako v předcházejících utkáních patřili k těm nejlepším brankář Pešula a útočník a kapitán Zach. „Velmi dobrý výkon předvedl také obránce Havliš,“ doplňuje Čadek.

V posledním domácím utkání přivítají na Perštátě silné Táborsko B. „Je to dobrý tým, kluci mohou hrát poprvé v téhle sezoně v klidu, takže věřím, že předvedou to nejlepší, co v nich je a utkání si společně s věrnými diváky užijeme,“ přeje si trenér Rudolfova Zdeněk Čadek.

Zemětřesení v Roudném zastínilo výsledek

V Roudném, které má stále šanci postoupit do divize z druhého místa, došlo v pátek k nečekanému vývoji. Na trenérské lavičce při pátečním tréninku skončil Štefan Lovička. „Na vlastní žádost jsem v pátek odstoupil. Nechci se k tomu zatím vyjadřovat, s vedením ještě musíme dořešit nějaké věci a chci je dořešit v klidu,“ řekl pro Budějckou Drbnu úspěšný trenér.

Mladý tým pod jeho vedením bojoval až do utkání s Dražicemi o prvenství v Chance krajském přeboru fotbalistů. Dva zápasy před koncem soutěže je skoro jasné, že Malše skončí druhá. „Není to útěk od kluků, od týmu. Ale stalo se něco, co zasahuje do mých zásad a názorů, a než abych vnášel nervozitu do týmu, tak jsem raději skončil, aby kluci byli do konce soutěže v klidu,“ vysvětluje svůj nečekaný konec Lovička.

Tým tak pod vedením dua Mertl – Bernát remizoval v Třeboni 2:2. Probudil se kanonýr Kučera, který dal dvě branky. Tu druhou ve druhé minutě nastaveného času. „Přestože jsme srovnali až v nastavení, tak si myslím, že remíza byla s ohledem na dění na hřišti po celé utkání spravedlivá,“ řekl sportovní manažer a do konce sezony nyní i asistent Ladislav Bernát.

Malše nastoupila do utkání trochu zakřiknutě, ale v průběhu prvního poločasu se probrala k tradičnímu solidnímu výkonu. „Snažili jsme se kluky zvednout hlavně psychicky, protože samozřejmě ten nečekaný konec trenéra Lovičky na nich byl znát. Ale nebyl na hřišti jediný hráč, který by utkání vypustil,“ míní Bernát.

Jankov bodoval naplno, Hluboká se postila

Jankov rozhodl o svém vítězství v utkání s Prachaticemi již v první půlhodince a s ohledem na to, že Prachatičtí mají lepší první poločasy, bylo o osudu utkání prakticky rozhodnuto. Za domácí se trefil ve 14. minutě Klíma, ve 29. minutě Nedvěd. Ve druhé půli odmítli zvýšení náskoku Holba a opět Nedvěd, který šel dokonce dvakrát sám na brankáře Dvořáka.

Hluboká padla s uzdraveným Táborskem B (v minulých dnech měli hráči karanténu kvůli příušnicím v týmu) 1:4 a přesně se naplnilo pravidlo ´po hodech přichází půst´. V minulém kole totiž nastříleli hráči z podzámčí půltucet branek slabému Veselí, ale proti kvalitnímu béčku Táborska to byl jiný zápas. Jedinou branku Hlubockých obstaral střídající Křiváček, ale to už bylo za stavu 0:4 z pohledu hostů.

Výsledky týmů z Budějcka: Veselí – Rudolfov 0:2 (0:1), Le, M. Novotný, Třeboň – Roudné 2:2 (0:0), Kučera 2, Jankov – Prachatice 2:0 (2:0), Klíma, Nedvěd, Táborsko B – Hluboká 4:1 (2:0), Křiváček.

Ostatní výsledky KP: Kaplice – Písek B 1:1, Dražice – Lažiště 2:1, Vodňany – Soběslav 3:0, Čkyně - Jindřichův Hradec 0:2.

Štítky Rudolfov, Jankov, Roudné, okres Tábor, Kaplice, krajský přebor, trenér, Prachatice, Třeboň, Dražice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezedný Frank

Co to je ty Dražice? Je to vůbec na mapě? :-)

Středa, 6. června 2012, 09:10Odpovědět

Rudolfov a Jankov bodovaly naplno, Roudné má bod  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.