Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Rudolfov zápas famózně otočil, Hluboká odjela s výpraskem

V rámci 14. kola A skupiny divize fotbalistů uhrálo Roudné na půdě poslední Přední Kopaniny bezbrankovou remízu. V Chance krajském přeboru zachraňoval bod pro Jankov útočník Štefl, Rudolfov si odvezl z Oseku výhru 3:2, ačkoliv 0:2 prohrával, a Hluboká inkasovala od rezervy Písku šest branek.

Na těžkém terénu se ani jedno mužstvo neprosadilo

Roudenští nastoupili proti poslednímu celku tabulky a do utkání šli podle slov trenér Františka Mertla s jasným cílem zvítězit.

Zápas se odehrával na kluzkém a bahnitém hřišti, čímž duel postrádal na fotbalovosti a naopak k vidění byla spousta soubojů. Šance na skórování si vypracovaly oba týmy, domácí Pražané se dostali do dvou slibných příležitostí a Jihočeši dokonce do čtyř, ale ani jednomu z celků se soupeřova brankáře překonat nepodařilo.

„Jel jsem do Prahy vyhrát a ne ztratit dva body,“ prohlásil po zápase nespokojený kouč Roudného František Mertl, který ještě podotkl: „Šance měli i domácí a zápas mohl skončit jakkoliv. Nicméně vůbec mě nepotěšil výkon některých jednotlivců, kteří na hřišti neodvedli maximum.“

FC Přední Kopanina - TJ Malše Roudné 0:0

Sestava Roudného: Jirkal - Píša, Matoušek, Vrátil, Průcha - Kodras (58. Bíca), Trněný, Fedorkiv, Beránek, Lerch - Diviš (70. Růžička). Trenér František Mertl.

Ostatní výsledky 14. kola České divize A: Český Krumlov - Štěchovice 4:1, Čížová - Milevsko 1:1, Rokycany - Aritma Praha 4:0, Nové Strašecí - Doubravka 2:0, Chrást - Tachov 1:1, Admira Praha - Hořovicko 4:2, Benešov - Táborsko B 2:1.

Zelenobílí měli herně navrch

I fotbalisté Jankova rozhodně pomýšleli v duelu se Čkyní víc než na bod, ovšem plány jim zhatila úvodní branka domácích z 20. minuty, kdy se ze standardní situace prosadil Michal Šíp.

Ve zbytku zápasu byli hosté aktivnější, zejména ve druhém poločase výrazně lepší a fotbalovější a mohlo je jen mrzet, že se jim nepodařilo vyrovnat dříve. Až dvě minuty před koncem totiž srovnal střelou z vápna útočník Štefl.

„Přestože jsme nebyli kompletní, odehráli jsme slušné utkání, nikdo z hráčů vyloženě nezklamal. Škoda že vyrovnávací trefa nepřišla dřív, protože jsme tentokrát měli síly na to, abychom výsledek otočili,“ řekl Drbně trenér Jankova Ivo Čech.

SK Čkyně - SK Jankov 1:1 (1:0)
Branky: 20. Michal Šíp - 88. Štefl

Sestava Jankova: Hrubý - Štěcha, Řezníček, Lošek, Šulc - Klíma, Maršán, Bohoněk (61. Nedvěd), Voráček - Maxa, Štefl. Trenér Ivo Čech.

Záložní řada v čele s brankářem Křížem zklamala

Naprosto nepovedený duel mají za sebou hráči Hluboké, kteří nastoupili proti běhavým mladíkům z písecké rezervy. Doslova hrůzostrašný zápas prožil brankář Kříž, který zpackal, na co sáhl. Nutno ale říci, že i herní projev hostujícího týmu nebyl ideální.

Písek rozložil svoji šestigólovou kanonádu rovnoměrně do obou poločasů a za zmínku určitě stojí hattrick píseckého forvarda Čadka.

„Utkání se nám vůbec nepovedlo. Záložní řada nevymyslela jedinou kloudnou přihrávku a na vrub brankáře Kříže jdou minimálně čtyři góly. Byli jsme absolutně statičtí, nedokázali si nehrát, a proto zápas nemohl dopadnout jinak než takovým debaklem,“ nehledal výmluvy trenér Hluboké Milan Borový, který ještě dodal:

„Pokud chceme označit podzim za úspěšný, nezbývá nám nic jiného, než napravit drtivou porážku z Písku v posledním podzimním zápase se Čkyní.“

FC Písek B - TJ Hluboká nad Vltavou 6:0 (3:0)
Branky: 37., 64. a 70. Čadek, 8. Šťastný, 23. Kůra, 59. Zahrádka

Sestava Hluboké: Kříž - Jonáš, Horejš, Antoš, Čermín - Marhoun, L. Adam, Winkler (53. Hrdý), Benhák (59. Procházka) - Kurali (62. T. Adam), Dudek. Trenér Milan Borový.

Skvělý obrat dokonal Miroslav Novotný

Nováček z Oseku měl vynikající vstup do zápasu a už po devíti odehraných minutách vedli domácí 1:0. Rudolfov byl v úvodní pětačtyřicetiminutovce neškodný a stejně tak tomu bylo i na začátku druhé půle, čehož Osek dokonale využil a přidal i druhý zásah do černého.

Paradoxně po této trefě začali hrát hosté, lépe kombinovali a soupeře přitlačili. Logickým vyústěním bylo snížení Zacha, rudolfovský útočník ještě navíc čtvrt hodiny před koncem dokázal ztracené utkání vyrovnat.

A aby toho nebylo málo, nabuzení hosté přidali pár minut před koncem třetí gólový úder tentokráte z kopačky Miroslava Novotného, který tak Rudolfovu vystřelil nesmírně cenné tři body.

„O přestávce jsme museli hráčů domluvit, protože první půle byla z naší strany hodně špatná. Od 60. minuty ale už na hřišti bylo jen jedno mužstvo a myslím si, že jsme nakonec vyhráli zaslouženě,“ měl jasno trenér rudolfovských fotbalistů Zdeněk Čadek. 

TJ Osek - SK Rudolfov 2:3 (1:0)
Branky: 9. a 55. Blažečka - 60. a 74. Zach, 84. M. Novotný

Sestava Rudolfova: Nováček - Čapek, Havliš, Michal, Le - Bašta (59. Baščevan), J. Novotný, Syrovátka, Dubský (69. Dvořák) - M. Novotný, Zach (89. Vyskočil). Trenér Zdeněk Čadek.

Ostatní výsledky 14. kola Chance krajského přeboru: Veselí - Dačice 2:2, Dražice - Prachatice 3:0, Soběslav - Lažiště 0:1, Třeboň - Jindřichův Hradec 3:1, Vodňany - Sedlice 0:0.

Štítky Fotbal, 14.kolo, Divize A, krajský přebor, souhrn, Rudolfov, Hluboká nad Vltavou, Jankov, Osek, fotbalista, Písek, Miroslav Novotný, trenér, Roudné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rudolfov zápas famózně otočil, Hluboká odjela s výpraskem  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.