Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Sedmnáctá výhra drží Dynamo mezi aspiranty na postup

Ve Fotbalové národní lize jde do tuhého. Do konce sezony zbývaly před tímto víkendem poslední tři kola a hráči Dynama tak už nesmí zaváhat, pokud stále chtějí pomýšlet na postup do nejvyšší soutěže. Roli favorita ve Vlašimi zvládli a domácí Graffin udolali nejtěsnějším možným rozdílem.

Jihočechům sice nějakou dobu trvalo, než se dostali do tempa, pak ale získali územní převahu a vytvořili si několik slibných gólových příležitostí. Ty si vypracovali Machovec, Klesa a Linhart. Ani domácí však nezůstávali pozadu a sami mohli minimálně dvakrát skórovat.

Ve druhé půli oba týmy čekaly na chybu svého rivala, která ale nepřišla. Rozhodující branka tak padla v 67. minutě z poměrně nenápadné akce, kdy záložník Dynama David Brunclík zahrál přímý kop a ten nikým netečovaný propadl vlašimským vápnem až do sítě - 0:1.

Během závěrečným minut museli hosté svůj těsný náskok ubránit, protože tři body pro ně mají v této fázi soutěže doslova cenu zlata. To se jim nakonec povedlo a po duelu 28. kola mají šanci bojovat o Gambrinus ligu. Nyní jim patří vedoucí příčka, protože Hradec Králové zaváhal ve Zlíně (1:1). V neděli je na programu utkání mezi Karvinou a Táborskem.

FC Graffin Vlašim - SK Dynamo České Budějovice 0:1 (0:0)

Branka: 67. Brunclík. ŽK: 0:3 (Machovec, Lengyel, Křížek). Rozhodčí: Marek - Zeman, Kubr. Diváci: 360.

FC Graffin Vlašim: Chudý - Petrů, Simerský, Kryštůfek, Starý - Sus, Hronek, Vebr (88. Putz), Radoš - Matějka (70. Faouzi), Jícha (87. Klobása). Trenér Vlastimil Petržela.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Novák, Lengyel, Deli, Machovec - Klesa, Benát (37. Linhart), Brunclík, Funda (63. Chmelo) - Kalod, Herzán. Trenér Luboš Urban.

Štítky fotbal, FC Graffin Vlašim, SK Dynamo České Budějovice, Fotbalová národní liga, 28. kolo, 2. česká fotbalová liga, Vlašim, David Brunclík, FC Sellier & Bellot Vlašim, 1. česká fotbalová liga, FC Hradec Králové, FC Fastav Zlín, MFK Karviná, Vlastimil Pe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmnáctá výhra drží Dynamo mezi aspiranty na postup  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.