Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Sedmý zápas bez bodu. Nad síly Budějc byla tentokrát Příbram

Ani v pátém duelu pod vedením trenéra Františka Cipra nezískalo Dynamo první jarní body do tabulky Synot ligy. Ve 23. kole o tom na hřišti Příbrami rozhodla branka ze začátku druhého poločasu. Mohlo ale být daleko hůř, to kdyby velkou část šancí domácích nepochytal skvělý Křížek. Jihočeši se tak nadále krčí na posledním místě tabulky.

Aktivnější přístup byl v prvních minutách více vidět na domácích. Po tlaku se Příbram dočkala rohového kopu, ale Hájovský nedokázal v deváté minutě nasměrovat po centru Pilíka míč do branky Českých Budějovic.

Středočeši pokračovali ve snaze otevřít skóre. O pět minut později poslal Pilík vpřed zkušeného Bednáře, ten si ale nedokázal pohlídat ofsajdové postavení a čárový sudí mu zvedl praporek.

Přestože měli domácí menší držení míče, i v dalším průběhu byli na hřišti lepším týmem a drali se za vstřelením první branky. V osmatřicáté minutě byl u největší akce prvního poločasu znovu Pilík. Ten poslal balon do vápna, kde hlavičkoval Bednář, o pár centimetrů však svatyni Dynama minul.

Těsně před koncem první půle se musel předvést Křížek. Z pravé strany pálil Martin Zeman, budějcký brankář míč vytěsnil mimo a udržel pro černobílé remízový stav. 

Jenže hned po změně stran přišel přesný úder ze strany Příbrami. Po dalším rohovém kopu Pilíka překonal Bednář hlavou gólmana Dynama, putující míč do sítě však pro jistotu popohnal rovněž hlavou Tomáš Hájovský.

V šestapadesáté minutě ale mohlo být vyrovnáno. Chrien předvedl svůj cit pro pohyb s míčem, dostal se až do velkého vápna, ale jeho střela orazítkovala pouze spojnici tyči branky domácího celku.

Zle bylo pro hosty o pár minut později. Nejprve se na soupeřově polovině dopustil nedovoleného zákroku Machovec a viděl za něj žlutou kartu, několik desítek sekund nato minul při skluzu míč, trefil Pilíka a rozhodčí ho nemilosrdně vykázal ze hřiště. Dynamo tak o vyrovnání bojovalo v deseti.

Kolem sedmdesáté minuty se vyznamenal Křížek hned několikrát. Nejprve hlavičkoval Zeman pod břevno, brankář Jihočechů vystrnadil míč na rohový kop. Hned poté se na poslední chvíli zaskvěl skvělým zákrokem proti Bednářovi, který posílal balon do prázdné klece. A v neposlední řadě ztroskotal na Křížkovi v jasné pozici i Suchan.

Možnost definitivně potvrdit vítězství Příbrami mohl Suchan ve třiaosmdesáté minutě. Budějčtí fotbalisté přestali hrát, čekali odmávání ofsajdu a úplně nechali Křížka napospas osudu. Rána ale skončila na horní konstrukci. 

Nic dalšího už vyhecovaný souboj se Středočechy nepřinesl. Pro Dynamo to tak znamená sedmou porážku v jarní fázi Synot ligy.

Další střetnutí čeká hráče Českých Budějovic příští sobotu doma proti Bohemians Praha 1905. Výkop je stanoven na 17:00.

1. FK Příbram - SK Dynamo České Budějovice 1:0 (0:0)

Branky: 47. Hájovský. ŽK: 3:4 (Hájovský, Hnaníček, Pilík - Kladrubský, Machovec, Škoda, Lengyel). ČK: 62. Machovec (CEB). Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Pospíšil. 

1. FK Příbram: Kelemen - Nitrianský, Hájovský, Zápotočný, Matějů - Hnaníček, Krameš - Pilík (77. Moulis), Fillo (89. Tregler), Zeman - Bednář. Trenér Pavel Tobiáš.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Eliáš, Lengyel, Kladrubský (88. Podstavek), Machovec - Benát, Novák - Pešek (76. Řezáč), Chrien (74. Linhart), Funda - Škoda. Trenér František Cipro.

Štítky SK Dynamo České Budějovice, fotbal, 1. FK Příbram, Synot liga, František Cipro, Roman Rogoz, Pavel Tobiáš, HC Dynamo Pardubice, České Budějovice, 1. česká fotbalová liga, Tomáš Hájovský, Martin Zeman, HC Škoda Plzeň, Bohemians 1905

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmý zápas bez bodu. Nad síly Budějc byla tentokrát Příbram  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.