Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Starší výběr fotbalistů si z Jekatěrinburgu odvezl bronz

Fotbalisté obou jihočeských výběrů U15 a U14 mají za sebou halový turnaji hraný v ruském Jekatěrinburgu. Mladší tým, přestože obsadil z osmi účastníků předposlední příčku, byl vyhlášen nejsympatičtějším mužstvem turnaje, starší celek pak vybojoval skvělé třetí místo.

Jihočeský výběr “99“

Mladší výběr Jihočechů měl ve třetím duelu proti sobě starší futsalové specialisty z Jekatěrinburgu a průběh utkání byl jednoznačné v režii Rusů. V pořadí čtvrtém mači si už svěřenci Tomáše Marušky konečně připsali vítězství a do dalšího dne tak šli s bilancí jednoho vítězství, jedné remízy a dvou porážek.

Jihočeský výběr “99“ - Sinara Jekatěrinburg “98“ 0:13 (0:7)

Jihočeský výběr “99“ - Beslan 5:2 (2:1)
Branky:
Říha 3, Bartůněk, Weber

Trenér Tomáš Maruška: „Výsledek prvního střetnutí vypadá hrozivě, ale kluci zápas odmakali a u diváků si vybudovali obdiv. Za Sinaru nastupovali futsaloví specialisté a někteří hráči byli dokonce starší o dva roky než naši kluci. Za každou povedenou akci nám publikum tleskalo, a že takových akcí bylo... Druhé utkání se odehrálo jednoznačně pod naší taktovkou a všichni hráči podali výborný výkon.“

Během posledního hracího sehráli mladší Jihočeši tři duely a ve všech odešli poraženi. Vysoké porážky 0:6, 2:12 a 1:4 nezměnily nic na tom, že si mladíci získali obdiv všech diváků a také organizátorů, kteří Jihočeský výběr “99“ vyhlásili nejsympatičtějším celkem turnaje.

Jihočeský výběr “99“ - Jihočeský výběr “98“ 0:6 (0:2)
Branky:
Pinc 2, Chylík 2, Rottenborn, Jáša

Jihočeský výběr “99“ - Krasnojarsk 2:12 (1:4)
Branky:
Hezoučký, Bartůněk

Jihočeský výběr “99“ - Nižnyj Novgorod 1:4 (1:0)
Branka:
Hezoučký

Trenér Tomáš Maruška: „Mrzí mě za hráče, že si v každém utkání vybrali dvouminutovku, ve které inkasovali tři, čtyři góly v rychlém sledu za sebou. Předvedená kvalitní hra pak v žádném případě neodpovídá výsledkům.“

Nejlepšími hráči Jihočeského výběru “99“ byli vyhlášeni Pavel Hezoučký a Viktor Weber, oba fotbalisté hájí barvy českobudějovického Dynama.

Jihočeský výběr “98“

Starší hráči z jihu Čech nedokázali potvrdit skvělý vstup do turnaje z úvodního hracího dne. Po dvou přesvědčivých výhrách v dalších dvou střetnutích nebodovali, když o obou porážkách rozhodl vždy nepovedený závěr duelu.

Jihočeský výběr “98“ - Sinara Jekatěrinburg “99“ 1:2 (0:1)
Branka:
Chylík

Jihočeský výběr “98“ - Krasnojarsk 3:7 (2:2)
Branky:
Rottenborn, Báca, Chylík

Trenér Tomáš Maruška: „Obě porážky mě hodně mrzí, protože byly zcela zbytečné. V obou zápasech jsme na body měli, ale bohužel ani v jednom případě jsme nezvládli koncovku.“

Před posledním hracím dnem mělo mužstvo ambice umístit se na předních pozicích. Svěřenci kouče Marušky dva duely, v nichž byli jasnými favority, zvládli bez sebemenších obtíží.

Zápas s futsalovými specialisty a pozdějšími vítězi Jihočeský výběr “98“ sice prohrál, bronzové umístění je ale značným příslibem do budoucna.

Jihočeský výběr “98“ - Jihočeský výběr “99“ 6:0 (2:0)
Branky:
Pinc 2, Chylík 2, Rottenborn, Jáša

Jihočeský výběr “98“ - Sinara Jekatěrinburg “98“ 2:6 (1:4)
Branky:
Tomek, Rottenborn

Jihočeský výběr “98“ - Beslan 12:0 (4:0)
Branky:
Hrachovec 3, Chylík, Báca 2, Rottenborn 2, Suda, Tomek, Švec

Vedoucí výpravy Josef Žižka: „Bronzová medaile je v silné konkurenci velkým úspěchem jihočeského fotbalu.“

Nejlepšími hráči Jihočeského výběru “98“ byli vyhlášeni Jan Chylík a Matěj Luksch, kteří rovněž hrají za Dynamo České Budějovice. Cenu za nejlépe bránícího hráče turnaje získal písecký Dušan Pinc.

Konečné pořadí turnaje

1. Jekatěrinburg “98“ (futsaloví specialisté)
2. Krasnojarsk
3. Jihočeský výběr “98“
4. Nižnij Novgorod
5. Jekatěrinburg “99“ (futsaloví specialisté)
6. Surgut
7. Jihočeský výběr “99“
8. Beslan

Foto: archiv jihočeských výběrů

Štítky fotbal, turnaj, jihočeský výběr, Rusko, Jekatěrinburg, žáci, fotbalista, SK Dynamo České Budějovice, Beslan, Krasnojarsk, Nižnij Novgorod, bronzová medaile, Josef Žižka, Matěj Luksch, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starší výběr fotbalistů si z Jekatěrinburgu odvezl bronz  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.