Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Šťastná akce ze závěru rozhodla o třech bodech

Šest týdnů očekávaná domácí výhra fotbalistů Dynama ve Fotbalové národní lize konečně přišla. Jihočeši měli takřka po celý zápas s Bohemians Praha herní převahu, štěstí se ale na ně usmálo až těsně před koncem, kdy střílenou přihrávku Michala Klesy srazil do vlastní brány Laštovka.

Na hřišti se hned od úvodních minut objevily všechny nové tváře v domácím dresu - Pavel Hašek, Pavol Poliaček, Lukáš Jarolím i Martin Vyskočil.

Snad největší možnost skórovat měl po prakticky trvalém tlaku budějckého mužstva posledně jmenovaný krátce před poločasem, jeho pokus se ale po slibném úniku mezi tři tyče nevešel.

Ve druhé půli už hra tak pohledná nebyla, když se střížkovským fotbalistům dařilo napadat rozehrávku Dynama. Velkou šanci měl Kalod, který hlavičkoval mimo, a především v 77. minutě zblízka minul Vyskočil.

Rozhodující moment přišel v 86. minutě. Michal Klesa unikl z pravé strany, vystřelil na branku a bývalý budějcký hráč, v současné době kapitán Bohemians Praha, Josef Laštovka míč srazil za záda gólmana Mandouse - 1:0.

„Naše vítězství se rodilo velmi těžce. V první půli jsme předvedli dobrý výkon s několika pěknými akcemi, chyběla mi ale větší zarputilost hráčů. Nebyli ochotni jít do silových soubojů. Tím, že jsme nedali branky, soupeř změnil po přestávce taktiku a šel víc do naší rozehrávky. O to hůř jsme se prosazovali. Hra se vyrovnala, my jsme se pod vědomím dvou domácích proher báli chyb. O to víc si cením toho, že v závěru Klesa předvedl perfektní akci a rozhodl. Představovali jsme si, že to bude lepší, avšak v mužstvu v týdnu proběhlo dost změn a hráči si na sebe teprve musí zvyknout,“ komentoval dnešní duel Pavel Hoftych, trenér Dynama České Budějovice.

Jihočeši se důležitým vítězstvím a sbírkou třinácti bodů přiblížili k čelu druholigové tabulky. K dalšímu utkání FNL zajíždí příští týden v neděli do Mostu, na domácím trávníku se objeví znovu v pátek 27. září od 18 hodin proti Frýdku-Místku.

SK Dynamo České Budějovice - FK Bohemians Praha 1:0 (0:0)

Branky: 86. Klesa. ŽK: 2:4 (Deli, Rýdel - J. Novotný, Faltus, Sloboda, P. Novotný). Rozhodčí: Adámková - Kotík, Pochylý. Diváci: 1480.

Dynamo: Daněk - Hašek, Lengyel, Deli, Machovec - Rýdel, Jarolím - Klesa (89. Hanzlík), Vyskočil, Poliaček (60. Kalod) - Linhart (82. Benát). Trenér Pavel Hoftych.

Bohemians Praha: Mandous - Laštovka, Šidlo, Bohata, Sudek - J. Novotný (90. Suk) - Faltus (75. P. Novotný), Sloboda, Ptáček (79. Kyndl), Volek - Kuzmanovič.  Trenér Miloš Sazima.

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, FK Bohemians Praha, Fotbalová národní liga, 8. kolo, Bohemians 1905, Josef Laštovka, Michal Klesa, Martin Vyskočil, Lukáš Jarolím, Pavel Hašek, Pavol Poliaček, Pavel Hoftych, FK Baník Most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šťastná akce ze závěru rozhodla o třech bodech  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.