Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Trenér Miroslav Soukup zahájil s Dynamem zimní přípravu

Fotbalisty Českých Budějovic teď čeká sedm náročných týdnů, během nichž hráči naberou potřebnou kondici a sehrají několik přípravných duelů. Co se týče změn v kádru, na odchodu jsou Němec a Rakovan, naopak značnou posilou by se měl stát Jaroslav Černý.

František Němec i Michal Rakovan budou shodně kopat v druholigových mužstvech, kam odchází oba dva na půlroční hostování. Prvně jmenovaný zamíří do Mostu, Rakovan si zahraje za střížkovskou Bohemku.

„Chceme, aby oba hráči nastupovali pravidelně. Myslím si, že kvalitativně už třetí ligu přeskočili, takže očekávám, že v druhé lize budou podávat odpovídající výkony,“ pověděl trenér Dynama Miroslav Soukup.

Do mužstva naopak přichází staronová tvář Jaroslav Černý, od kterého si kouč slibuje velké posílení.

„Jarda je bezpochyby hráč, který má mužstvu co nabídnout. Doufám, že jsme v něm našli adekvátní náhradu za zraněného Sandra, i když nikde není psáno, že by Jarda musel hrát z kraje,“ pokračoval kouč.

Aby zatížení v přípravě nebylo jednotvárné, čeká od pondělí na prvoligové fotbalisty soustředění v Novém Městě na Moravě. K dispozici bude Jihočechům pochopitelně zasněžený areál pro běžecké lyžování, na kterém hráči stráví poměrně dost času.

„Běžky využijeme především v odpoledních hodinách, jinak celý týden počítáme s třífázovými tréninky. Pro kluky bude tohle soustředění nejen příležitostí k nabrání kondice, ale také zpestřením a navíc pošetří i klouby,“ pochvaloval si Soukup.

Po skončení soustředění odcestuje Dynamo v sobotu ráno k úvodnímu utkání Tipsport ligy do Berouna, kde změří síly v derby s Táborskem. Dalšími soupeři Českých Budějovic budou v prestižním turnaji ještě Žižkov, Hradec Králové a Dukla Praha.

Vrcholem přípravných zápasů budou pak souboje s rakouskými prvoligovými celky Salcburku a Rapidu Vídeň. Generálku na Gambrinus ligu sehrají svěřenci Miroslava Soukupa 16. února v Mladé Boleslavi.

Štítky Trenér, Soukup, Dynamo, zimní příprava, soustředění, Nové Město na Moravě, SK Dynamo České Budějovice, Miroslav Soukup, Jaroslav Černý, Michal Rakovan, František Němec, Bohemians 1905, FK Baník Most, SK Rapid Wien, 1. česká fotbalová liga, FK Mladá Bolesl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trenér Miroslav Soukup zahájil s Dynamem zimní přípravu  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.