Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Třetí výhra v přípravě: Dynamo porazilo ligové Znojmo

Českobudějovičtí fotbalisté porazili ligového nováčka ze Znojma 2:1. Jihočeši vedli už po prvním poločase, když se pohotově trefil Chmelo. Po změně stran si vlastní gól vstřelil Hnaníček, záhy pak snížil Yanov. Vedení a třetí výhru v přípravě však svěřenci kouče Hoftycha uhlídali.

Na Složišti se začalo o čtvrthodinky později a v úvodu byl aktivnějším celkem ligový nováček. Za zmínku stojí pokusy Heinze nebo Hrošovského, které se však mezi tři tyče nevešly.

Jihočeši byli mnohem produktivnější. Ve 20. minutě byl u zrodu gólové akce Ježdík, míč hlavou posunul Kalod a Rastislav Chmelo pohotovou střelou prostřelil brankáře Drobisze.

Blízko druhé brance byl krátce před poločasem Machovec, jehož trestný kop byl hodně nadějný a zapadl jen těsně vedle levé tyče.

Na druhý poločas se do branky Dynama poprvé od zranění čelisti postavil Zdeněk Křížek a hned po deseti minutách musel řešit ošemetnou situaci. Na centr z pravé strany si naskočil Vašíček, ale sám před českobudějovickým zamířil hlavičkou nad branku.

V 67. minutě Jihočeši zvýšili své vedení, když si Hanzlíkův centr srazil do vlastní branky znojemský Josef Hnaníček. O dvě minuty později však Jihomoravané snížili. Machovec fauloval před vápnem a sudí Jílek přísně nařídil přímý kop. K němu se postavil Todor Yonov a přesnou střelou nedal Křížkovi šanci.

Po kontaktní brance se Znojmo tlačilo více dopředu. Hlavičce Heinze moc nechybělo. Svěřenci kouče Hoftycha však třetí výhru v přípravě uhájili a porazili ligového nováčka 2:1.

Trenér Dynama Pavel Hoftych: „Bylo vidět, že Znojmo je v přípravě o týden dál. My jsme dva dny před zápasem měli hodně náročný fyzický trénink a v určitých momentech utkání jsme byli všude o krok později. Ve hře byly samozřejmě nedostatky, na které se musíme zaměřit. Každé vítězství je dobré, ale nijak zvlášť ho pochopitelně slavit nebudeme." 

SK Dynamo Č. Budějovice - 1.SC Znojmo FK 2:1 (1:0)

Branky: 21. Chmelo, 67. Hnaníček (vlastní) – 69. Yonov.

Dynamo: Daněk (46. Křížek) - Klesa (46. Němec), Lengyel, Machovec, Hanzlík - Ježdík, Rýdel (46. Benát), Rakovan (65. Dobal), Ibragimov - Kalod (58. Wermke), Chmelo (72. A. Dvořák). Trenér Pavel Hoftych.

Znojmo: Drobisz - Helísek, Yonov (74. Jurič), Hnaníček, Cihlář (46. Mudra) - Hrošovský, Lacko (46. Zeba), Buchta, Malakyan (46. Tomeček) - Heinz, Okleštěk (46. Vašíček). Trenér Leoš Kalvoda.

V neděli čeká Dynamo další duel a to od 11 hodin s juniorkou Brna.

Foto: Aleš Strouha
Napsal Pavel Kortus ml.

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, příprava, Znojmo, Orli Znojmo, HC Dynamo Pardubice, Pavel Hoftych, Josef Hnaníček, Zdeněk Křížek, Todor Jonov, FC Zbrojovka Brno, Leoš Kalvoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třetí výhra v přípravě: Dynamo porazilo ligové Znojmo  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.