Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Tři body z Olešníka Olympii postup nepřinesly

Uplynulou sobotu přišlo všemi očekávané velké finále postupového dramatu v I. A třídě. Týnská Olympie musela pro naplnění svého postupového snu vyhrát v Olešníku a zároveň doufat, že Čimelice doma prohrají s Chýnovem.

První část scénáře sice klapla, Olympie dokázala s přehledem v Olešníku zvítězit, Čimelice však také nezaváhaly a postup do kraje patří jim.

I tak ale Olympie může sezonu hodnotit velmi pozitivně. Její poslední zápas v Olešníku jen potvrdil, že týnský tým byl do posledních chvil ve hře o postup naprosto po zásluze. Olympie se na kvalitním hřišti prezentovala suverénním výkonem postaveným na typické kombinační hře.

Trošku symbolicky (jako celou sezonu) však měla problém s proměňováním šancí. Když už se jí po hlavičce Vařila konečně podařilo gól vstřelit, radost jí zkazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Olešník si také dokázal vypracovat dvě nadějné příležitosti, v koncovce ovšem stejně jako Týnští neuspěl.

Nejdiskutovanějším momentem prvního poločasu byl zkrat domácího Kordíka, který nesmyslně loktem knokautoval Červenku. Sudí ale domácího hráče ušetřil a za vrcholný unfair zákrok mu udělil pouze žlutou kartu.

Ve druhém poločase Olympie svou herní převahu konečně vyjádřila i gólově. Na Červenkův centr z přímého kopu si naskočil kapitán Pavel Vařil a jako už několikrát znamenala jeho hlavička gólovou radost Olympie.

Týnští už potom ve zbytku utkání jasně dominovali, domácím takřka nepůjčili balon. Navíc přidali ještě gólovou pojistku. Střelec poslední branky Olympie v této sezoně byl poměrně nečekaný. Stoper Michal Šonka se těsně za polovinou hřiště zmocnil míče, prošel s ním mezi dvěma hráči Olešníka, obešel i třetího a přesnou střelou k tyči nedal brankáři šanci.

V samém závěru dal rozhodčí domácímu Olešníku šanci zkorigovat skóre, zkušený Rys ale pokutový kop neproměnil a brankář Vachuta se mohl radovat z čistého konta.

Vítězství 2:0 a krásný gól obránce Šonky byly ale v kontextu celé sezony nakonec pouze labutí písní Olympie. Postup do krajského přeboru totiž týnskému klubu o tři bodíky unikl.

Trenér Vladimír Švec měl přesto pro své svěřence samá slova chvály: „Klukům musím poděkovat. Nejen za dnešní zápas, ale i za celou sezonu. Speciálně bych rád vyzdvihnul Michala Šonku, který dnes předvedl výborný výkon a v mých očích byl na jaře naším nejlepším hráčem.“

Olympie tak zůstala těsně pod vrcholem a postupový sen se jí rozplynul. Dobře sehraný tým by však měl zůstat pohromadě i pro příští sezonu, což může znamenat, že klubové motto ´JDEME SPOLEČNĚ DO KRAJE´ se v Týně ještě úplně rušit nemusí...

FK Olešník - FK Olympie Týn nad Vltavou 0:2 (0:0)

Branky: 70. Vařil, 75. Šonka. Diváci: 110.

Sestava Týna: Vachuta - Brom, Pomije, Šonka, Meidl - Boček, Vojík (81. Šálený), Červenka, Plojhar - Vařil (87. Mezera), Štos (87. Lukeš). Trenér Vladimír Švec.

Tisková zpráva

Štítky fotbal, FK Olešník, FK Olympie Týn nad Vltavou, I. A třída, Olešník, Čimelice, Chýnov, Vladimír Švec, Týn nad Vltavou, krajský přebor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři body z Olešníka Olympii postup nepřinesly  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.