Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Ubráněná remíza. Dynamo veze z Jihlavy bod

Poslední celek Synot ligy – FC Vysočina Jihlava – dnes doufal v první výhru nové sezóny. Proti skvělé obraně Budějckých to ale opět nevyšlo. Tým Petra Rady si sice připsal bod, v jeho situaci je to ale málo. Zato Dynamo je rádo.

Jihočeši jeli na Vysočinu s jasným cílem. Prodloužit Jihlavě sérii bez vítězství. Jenže zápas moc pohledných akcí v prvním poločase nenabídl. V 10. minutě se do šance procpal Kovář, ale přes Křížka cesta nevedla. Krátce nato obdržel za nafilmovaný pád v pokutovém území žlutou kartu budějcký Linhart.

Dvacátá minuta nabídla vtipnou situaci. Hanuš byl na návštěvě u autové čáry, dlouhým hodem se toho snažil využít Koreš, ale o míč bojující Linhart se ve vápně provinil útočným faulem.

Aktivitou ale spíše hýřili domácí. Ve 30. minutě se z levé strany dral do zakončení Jungr, brankář Dynama musel vytěsnit nad branku. Těsně před poločasem ještě nepřesně hlavičkoval Harba, tudíž se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Na začátku druhé půle to zkoušel Vošahlík, jenž se vyhnul dvěma Jihlavským, jeho pokus však skončil na rukavicích Hanuše. Vysočina poté delší dobu bušila na vrata českobudějovické obrany, ta se ale zdála být pevně zamčená a nenabídla žádnou výraznější šanci.

Necelých dvacet minut před koncem posílal Jungr z pravé strany přízemní centr na Kučeru, ale Brunclík na poslední chvíli odvrátil míč. Unaveným domácím utíkal čas na gól závratnou rychlostí, naopak Dynamo by bylo s bodem spokojené. A když v závěru Vysočině po odraženém míči od Harby nepřálo ani štěstí, tak si jej Budějčtí také odvezli.

Dynamo bude pokračovat v Synot lize dohrávkou s Teplicemi už v úterý od 18 hodin. Další domácí zápas je poté naplánován po reprezentační přestávce, na Střelecký ostrov přijede 13. září Slovácko. Zápas začne v 17:00.

FC Vysočina Jihlava - SK Dynamo České Budějovice 0:0

ŽK: 0:2 (Linhart, Škoda). Rozhodčí: Houdek – Štěrba, Mokrusch. Diváci: 2980.

FC Vysočina Jihlava: Hanuš – T. Marek, Tlustý, Krejčí, Hybš – Kučera (81. Koloušek), Jánoš (86. Šulek) – Kovář, Jungr (74. Mešanović), Vaculík – Harba. Trenér Petr Rada.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek – Klesa, Lengyel, Novák, Machovec – Vošahlík, Benát (C) (87. Herzán) – Koreš (33. Škoda), Volešák, Hora – Linhart (55. Brunclík). Trenér Luboš Urban.

Štítky SK Dynamo České Budějovice, fotbal, Jihlava, Synot liga, FC Vysočina Jihlava, Petr Rada, 1. česká fotbalová liga, FK Teplice, 1. FC Slovácko, SYNOT, Luboš Urban

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ubráněná remíza. Dynamo veze z Jihlavy bod  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.