Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

V Grünwaldovce dřímá talent, který své škole pomáhá

Medailové boje Velkého finále E.ON Junior Cupu sice neměly přímé budějcké zastoupení, jelikož mladíci z SK Dynamo České Budějovice skončili na sedmém místě, přesto si jednu z hlavních cen turnaje převzal žák Základní školy Grünwaldova.

Nejlepším hráčem se totiž stal hráč SK Slavia Praha Benjamin Tischler. Desetiletý nadějný fotbalista nadchl svým výkonem v závěrečných zápasech a vysloužil si toto prestižní ocenění, které zahrnovalo jak ceny pro samotného hráče, tak i padesátitisícovou částku na energeticky úsporná opatření od společnosti E.ON pro školu, kterou navštěvuje.

Proto v pondělí ráno, symbolicky na hodinu tělesné výchovy, dorazili do základní školy Martin Dvořák, člen představenstva E.ON Energie, a Radek Bílý, vedoucí marketingu E.ON Česká republika, aby společně předali Benjaminovi a řediteli školy Vladimíru Caldrovi připravený šek na krásnou částku. Na nepřímý dotaz, co se šekem bývalý špičkový hokejista a trenér udělá, řekl v žertu, že se s manželkou chystají vydat na společnou dovolenou.

Jedinou smutnou stránkou Velkého finále může být pro Tischlera pouze neúspěch ve střetnutí o titul E.ON Junior Cupu. Přitom pražské derby se pro Slavii vyvíjelo daleko lépe než pro Spartu. Gól z poslední sekundy ale plány na výhru v penaltovém rozstřelu zhatil. „Byl jsem celkem hodně zklamaný, v poločase jsme vedli o dva góly a to jsme mohli udržet. Mně se utkání docela povedlo, dal jsem jednu branku, ale také jsem měl jednu nebo dvě na svém triku,“ mrzela prohra 8:9 bývalého hráče českobudějovického Dynama.

Čerstvý páťák je velkým fanouškem bavorského klubu Bayern Mnichov, takže se po útrobách školy proháněl v zápasovém úboru předminulého vítěze Ligy mistrů a se jmenovkou Schweinsteiger na zádech. Třicetiletý záložník, kterému je Tischler lehce podobný, ale není jeho největším vzorem. „Můj nejoblíbenější hráč je Arjen Robben. Z českých hráčů to jsou Milan Petržela a Václav Pilař,“ měl jasno.

Aby se ale dostal na podobnou úroveň, musí ještě ujít dlouhou a náročnou cestu plnou tvrdých tréninků. Na ty ho rodiče několikrát týdně dovážejí do Prahy. „Musíme sice z domova vyjíždět vždy dříve, ale pro mě to není tolik náročné.“

Jiné to možná je pro rodiče, kteří malého Benjamina ve snech podporují a vycházejí mu ve všem vstříc. „Hned jak jsem tu cenu vyhrál, tak mi říkali, že jsem dobrý a musím to dotáhnout ještě dále,“ uzavřel Tischler, jenž svým úspěchem zajistil i drobné dary pro své spolužáky.

Foto: Michal Heřman

Štítky fotbal, Benjamin Tischler, SK Slavia Praha, Základní škola Grünwaldova, České Budějovice, E.ON Junior Cup, E.ON, SK Dynamo České Budějovice, E.ON Energie, Martin Dvořák, Liga mistrů UEFA, FC Bayern München, Česko, AC Sparta Praha, Arjen Robben

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Grünwaldovce dřímá talent, který své škole pomáhá  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.