Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

V poháru branka nepadla, na penalty postoupila Příbram

Českobudějovické Dynamo končí v Poháru České pošty, když doma nestačilo na Příbram. Utkání skončilo po 90 minutách bez branek, takže se muselo rozhodnout v penaltách. V těch byli úspěšnější hosté, kteří zvítězili 4:2 a jdou v poháru dál.

Oba celky nastoupily v nesilnějších možných sestavách, ale v úvodním dějství se ani jeden z nich do velkého útočení nehrnul.

Ani po změně stran nebylo k vidění žádné přehnané útočení. Z dálky to zkoušel příbramský Stratil, ale jeho pokus šel nad břevno. Krátce na to kopali hosté roh, rozehráli ho nakrátko a Petr Švancara po kombinaci s Jugasem trefil břevno.

Dynamo odpovědělo dvěma možnostmi po hodině hry. Nejprve vytáhl gólman Hruška Jarolímův trestný kop, po němž pálil Poliaček, ale příbramský brankář byl znovu na místě. Pak ale tempo hry znovu opadlo a vše směřovalo k penaltám.

V těch uspěli na domácí straně pouze Hanzlík a Deli, za hosty proměnili Danoski, T. Pilík, Řezníček a Zápotočný. Naopak v dresu domácích neuspěli Vyskočil a Linhart, za hosty pouze Aziz. Dynamo tedy v poháru končí po prohře 2:4 na penalty.

Pavel Hoftych (trenér Dynama): „Bylo to vyrovnané utkání. Po změně stran si oba týmy vytvořily šance a utkání zaslouženě došlo do penalt. V nich byli šťastnější hosté, ale utkání jsme zvládli se ctí.“

SK Dynamo České Budějovice - 1.FK Příbram 0:0, penalty 2:4

Branka: rozh. penalta Zápotočný. ŽK: 3:2 (Hašek, L. Jarolím, Deli - Divíšek, Tarczal). Rozhodčí: Benedikt – Němec, Janíček. Diváci: 517.

Dynamo: Křížek – Hašek, Lengyel, Deli, Hanzlík – L. Jarolím, Benát (86. Chmelo) - Poliaček, Vyskočil, Klesa (59. Wermke) – Kalod (46. Linhart). Trenér Pavel Hoftych.

1.FK Příbram: Hruška – Jugas, Zápotočný, Mišůn, Divíšek – Danoski, Tarczal, Abraham (90. Aziz), Stratil (79. T. Pilík) – Švancara (69. J. Mareš), Řezníček. Trenér František Straka.

Napsal Pavel Kortus ml.

Štítky SK Dynamo České Budějovice, 1.FK Příbram, pohár, Česká pošta, penalty, 1. FK Příbram, Petr Švancara, Pavel Hoftych, František Straka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V poháru branka nepadla, na penalty postoupila Příbram  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.