Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Vodní pólo vyhráli. Jaký bude duel v Boleslavi?

Fotbalisté Dynama České Budějovice zažili úspěšný vstup do nového ročníku Gambrinus ligy, když minulou sobotu za vytrvalého deště udolali Sigmu Olomouc gólem Rudolfa Otepky z penalty. Teď už jsou ale myšlenkami ve městě automobilů. Do zápasu proti značně oslabené Mladé Boleslavi, která má za sebou už dvě předkola Evropské ligy, nastoupí svěřenci Františka Cipra v neděli od 17 hodin.

Úvodní podzimní prvoligový duel na Střeleckém ostrově provázel silný déšť, který zcela jistě ovlivnil kvalitu hry. Hráčům déšť ale nijak zvlášť nevadil. „Průtrž sice byla nepříjemná, pršelo celý zápas. Pro diváky to ale bylo lepší, hra se zrychlila,“ řekl po mači Filip Rýdel, jeden z nejlepších mužů na hřišti, a dodal: „Jsme rádi, že jsme utkání zvládli a do nové sezony vykročili vítězstvím.“

„Pršely nám kapky štěstí!“ usmíval se gólman Dynama Michal Daněk, jemuž se podařilo vychytat nulu. „Jsem rád, že bylo takové počasí. Déšť mi nevadí, nejsem z cukru. Na tomhle terénu byla každá střela těžká, takže mě těší jak vychytaná nula, tak i naši výhra,“ uvedl brankář Jihočechů.

Kouč Dynama nemusel před výkopem své ovečky ani nijak speciálně motivovat. Hanáci se o to postarali svými ambiciózními prohlášeními sami. „Psali, že pro ně nejsme žádná překážka. O to jsem šťastnější, že se nám povedlo je porazit,“ dodal Michal Daněk. „Start sezony je hodně důležitý. Když v prvních třech čtyřech zápasech získáme nějaké body, celý podzim se hned hraje lépe,“ připomněl Filip Rýdel.

Povedený start ligy těšil i trenéra Františka Cipra. „Na Olomouc jsme se docela dobře připravili. Před zápasem mě ale zaskočilo počasí, protože jsem měl pocit, že mokré hřiště bude kvůli typologii hráčů víc vyhovovat hostům,“ předeslal ostřílený kormidelník. „Naštěstí se to ale nepotvrdilo a v první půli jsme je nepustili do žádné šance. My jsme naopak vážně zahrozili Markovićem,“ řekl Cipro.

Obraz hry se změnil po přestávce, Olomouc se začala tlačit víc dopředu a daleko častěji ohrožovala Daňkovu svatyni. „Někdy jsme až nestíhali. Když nepočítám šanci Klesy v poslední minutě, na vyložené šance to stejně bylo jedna jedna. Jinak musím říct, že jsme odevzdali kvalitní výkon proti velice dobrému soupeři,“ uzavřel své hodnocení František Cipro.

„Nemůžeme být spojeni ani s výsledkem, ani s předvedenou hrou v prvním poločase. Ten jsme doslova prošustrovali. Místo toho, abychom kombinovali, nám chyběl pohyb a hráli jsme hodně staticky,“ předeslal kouč Olomouce Roman Pivarník.

Jak trenér poraženého celku dodal, výkon jeho mužstva začal gradovat až po nesprávném vyloučení kapitána Sigmy Škerleho po penaltovém zákroku Golbana. „Naše hra se zlepšila a v deseti jsme si vytvořili nějaké šance. Gól už jsme však nedali,“ litoval Pivarník.

Gambrinus liga pokračuje druhým kolem už o tomto víkendu. Dynamo svůj zápas sehraje v neděli od 17 hodin na mladoboleslavském stadionu proti značně oslabenému mužstvu bojujícímu mimo jiné o účast v Evropské lize.

Kromě vykartovaného Magery bude Středočechům chybět devět zraněných hráčů. „Moc rád za to nejsem. Těžko se odhaduje, v jaké sestavě nastoupí. Mají ale široký kádr, motivace jim taky nechybí. Bude to silný soupeř,“ řekl na účet fotbalistů z Mladé Boleslavi jihočeský trenér František Cipro.

„Snad jen odpadne nebezpečí výškové převahy, kterou využívali při standardních situacích. My nastoupíme ve stejné sestavě jako doma proti Olomouci,“ nechal se slyšet zkušený kouč.

FK Mladá Boleslav - SK Dynamo (neděle 5. srpna, 17:00)

Štítky fotbal, Gambrinus liga, Dynamo České Budějovice, Sigma Olomouc, FK Mladá Boleslav, SK Sigma Olomouc, SK Dynamo České Budějovice, František Cipro, Evropská liga UEFA, 1. česká fotbalová liga, Michal Daněk, Filip Rýdel, trenér, Roman Pivarník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodní pólo vyhráli. Jaký bude duel v Boleslavi?  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.