Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Výběr kraje si na ME nezahraje, skončil třetí

Výběr amatérských fotbalistů Jihočeského kraje v baráži o účast na neoficiální ME fotbalistů neuspěl, v Regions cupu ve Voticích skončil na třetím místě.

Turnajový systém vylosuje čtyři týmy do semifinálových dvojic, vítězové jdou do finále, poražení do souboje o třetí místo.

Jihočechům se nepodařilo uspět v prvním utkání s výběrem středních Čech, druhé jednoznačně vyhráli a skončili třetí.

„Moc daleko k úspěchu nebylo,“ povzdechl si hned na začátku rozhovoru trenér týmu Marek Černoch. Jeho slova potvrzuje fakt, že výběr kraje sice záhy po úvodním hvizdu utkání se Středočeským krajem prohrával, ale ještě do poločasu stačil utkání brankami Šenkýře a Glazunova otočit na 2:1!

Celý druhý poločas drželi Jihočeši těsný náskok. Ten ale v závěru utkání ztratili a v penaltovém rozstřelu od nich paní Štěstěna odvrátila svou vlídnou tvář. „Myslím si, že jsme ve Voticích předváděli velice dobrý fotbal,“ tvrdí Černoch a k samotnému utkání pokračuje: „My jsme se dostali posledních deset minut pod tlak, soupeř měl spoustu standardek. My jsme ten tlak chtěli v samotném závěru otupit střídáním, ale sudí nechal pokračovat ve hře a po rozehraném rohovém kopu a menší chybičce brankáře jsme inkasovali vyrovnávací branku.“

To běžela pro Jihočechy velice smolná 88. minuta. „Bohužel nám, s ohledem na výsledek celého turnaje, ten první zápas s favoritem baráže Středočeským krajem nevyšel. A v penaltovém rozstřelu se nám také příliš nedařilo. Prohráli jsme, ale podali jsme opravdu velice dobrý výkon. To, že soupeř byl složen ze tří divizních mužstev, nebylo na hřišti vůbec vidět,“ vyzdvihuje výkon jihočeského výběru jeho trenér Marek Černoch.

Jihočeský kraj - Středočeský kraj 2:3 (na pen.)

Branky Jihočechů: 10. Šenkýř, 24. Glazunov

Sestava proti Středočeskému kraji: Hulík – Dvořák, Průcha, Svoboda, Matoušek – Šenkýř, Benedikt, Repa, Chalupa (67. Cais) – Glazunov (55. Beneš), Havelka.

O třetí místo se Jihočeši hráli s výběrem Libereckého kraje a utkání mělo tentokrát jednoznačný průběh. „Ano, vyhráli jsme jednoznačně, spousta šancí ještě zůstala nevyužita,“ komentoval dílčí úspěch výběru amatérských fotbalistů trenér Černoch. Po dvou brankách Matouška, jedné Glazunova, Chalupy a Bürgera se tým složený se zástupců klubů krajského přeboru, I. A třídy a dvou divizních hráčů ze Strakonic radoval z vítězství 5:0.

Díru do světa amatérského fotbalu sice výběr pánů Černocha a Čadka neudělal, ale z ostudy kabát si také neušil.„Celkově jsme po herní stránce spokojeni, bohužel turnajový systém je hodně krutý, myslím si, že lepší tým v semifinále vypadl,“ míní Marek Černoch, který jinak v krajském přeboru vede tým Jindřichova Hradce.

I den po turnaji je na něm vidět, že zklamání z pokaženého závěru prvního utkání mu stále leží v žaludku. „Možná by to bylo jiné, pokud by nás nechal sudí vystřídat. Chtěli jsme ten jejich tlak rozvrátit, otupit. Jenže nás vystřídat nenechal, a my jsme inkasovali,“ vrací se k inkriminovanému okamžiku kouč krajského výběru.

Mladým hráčům, kteří byli ve výběru, jistě dvě zajímavá a náročná utkání se soupeři z jiných krajů pomohla k nasbírání dalších fotbalových zkušeností.„My jsme záměrně chtěli v týmu mladé kluky, které jsme doplnili o pár zkušenějších. Myslím, že se předvedli v dobrém světle a za rok si mohou tu baráž zahrát znovu,“ říká Marek Černoch.

A s ohledem na letošní solidní výsledky není postup do republikového finále jen fantasy románem na pokračování… „To stoprocentně. Pokud dostaneme šanci i my trenéři se Zdeňkem Čadkem, chtěli bychom s mančaftem pracovat trochu koncepčněji, aby se další rok do té celostátní baráže postoupilo,“ uzavírá Marek Černoch, trenér výběru Jihočeského kraje.

Jihočeský kraj - Liberecký kraj 5:0

Branky Jihočechů: 7. a 22. Matoušek, 15. Glazunov, 37. Chalupa, 55. Bürger

Sestava proti Libereckému kraji: Trnka – Dvořák, Průcha, Svoboda, Kysela – Bürger, Benedikt (Šenkýř), Repa, Matoušek (30. Chalupa) – Beneš (30. Havelka), Glazunov (50. Hulík).

Napsali Štefan Haragal a Wolenby
Foto: Jiří Petrů

Štítky fotbalista, Marek Černoch, baráž, Jihočeský kraj, trenér, Středočeský kraj, Votice, Liberecký kraj, krajský přebor, Jiří Petrů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výběr kraje si na ME nezahraje, skončil třetí  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.