Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Výkon z generálky Dynamo nezopakovalo, Plzeň mu nadělila šest branek

Tohle tedy nevyšlo. Fotbalisté Českých Budějovic nepředvedli úspěšný vstup do jarní části Synot ligy. Na hřišti první Plzně nepodali v 17. kole odevzdaný výkon, ale herně byl jejich soupeř úplně někde jinde. Po první polovině však nic nenaznačovalo tomu, že by Dynamo mohlo ze západočeské metropole přivézt debakl 0:6. Od lídra ligy tak v probíhající sezóně obdrželi Budějčáci rovných deset branek.

Již od úvodu bylo jasné, že Jihočeši nebudou moci hrát s Plzní otevřenou partii. Hned v prvních sekundách se do šance dostal nováček domácích Mahmutovič. Jen o pár čísel minul tyč branky Křížka.

V šesté minutě ale už Viktoria vedla. Rajtoral poslal pěknou zpětnou přihrávku na volného Milana Petrželu, který z hranice pokutového kopu poslal míč na vzdálenější stranu svatyně hostů.

Šancí Dynama bylo jako šafránu. V devatenácté minutě poslal svůj pokus do rukavic Kozáčika nováček v kádru Varadi. O chvíli později zase útočný výpad zastavilo mávání vlaječkou pomezního rozhodčího. Vyjma pár nepovedených rohových kopů to bylo ze strany Budějčáků vše.

Naopak Plzeň zasadila další tvrdý direkt těsně před koncem první půle. Mahmutovič se bleskově prodral do vápna hostů, přihrál na nabíhajícího Daniela Koláře, jenž na malém vápně uklidil míč do sítě Dynama. Viktoriáni šli do kabin s dvoubrankovým vedením.

Aktivní bosenská posila Západočechů navíc svůj výkon přetavila také v gól. V 52. minutě vyšachovali domácí obranu Českých Budějovic, Křížek nedosáhl na přihrávku Pilaře nehlídanému Aidinu Mahmutoviči, který neměl žádný problém trefit odkrytou klec.

Za pět minut bylo ještě více zle. František Rajtoral předvedl, že je technickým hráčem, jenž to umí s míčem, prošel s ním po pravé straně až před Křížka, kterému nedal proti tvrdé střele pod břevno žádnou šanci.

Symbolicky o dalších pět minut později přišla pátá branka Viktorie. K přímému kopu si před pokutovým územím postavil balon Ondřej Vaněk a krásně ho umístil k pravé tyči Budějckých. Zdeněk Křížek neměl nárok.

Zápas zakončil minutu před koncem Tomáš Hořava, který přihrávku Limberského z voleje zakončil rovněž stejným stylem a uzavřel účet prvního duelu po zimní pauze.

Dynamo pokračuje v cestě za obhájením ligové příslušnosti další sobotu na Střeleckém ostrově. Od 17 hodin přivítá Zbrojovku Brno.

FC Viktoria Plzeň - SK Dynamo České Budějovice 6:0 (2:0)

Branky: 6. Petržela, 43. Kolář, 52. Mahmutovič, 57. Rajtoral, 62. Vaněk, 90. Hořava. ŽK: 0:2 (Novák, Škoda) Rozhodčí: Příhoda - Hock, Vlasjuk. Diváci: 10217.

FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hubník, Procházka, Limberský - Hrošovský, Vaněk (71. Horváth) - Petržela, Kolář (75. Hořava), Pilař - Mahmutovič (77. Chramosta). Trenér Miroslav Koubek.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Janotka, Lengyel, Novák, Hanzlík - Linhart, Kladrubský (85. Hála), Benát - Kalod (67. Funda), Varadi, Škoda. Trenér Luboš Urban.

Štítky SK Dynamo České Budějovice, FC Viktoria Plzeň, 17. kolo, Synot liga, Zdeněk Křížek, 1. česká fotbalová liga, František Rajtoral, Milan Petržela, Daniel Kolář, Ondřej Vaněk, Tomáš Hořava, FK Viktoria Žižkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výkon z generálky Dynamo nezopakovalo, Plzeň mu nadělila šest branek  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.