Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Zápasu s milionem přihrávek dominovali Viktoriáni

Jedním z nejatraktivnějších soupeřů Dynama, kteří během podzimní části sezony Gambrinus ligy přijeli do Budějc, byla Viktorie Plzeň. Zápas proti předloňskému mistrovi a účastníkovi evropských pohárů ale bohužel nenabídl žádnou úchvatnou podívanou. Tři body si po výsledku 0:1 odvezli hosté.

Nejzajímavější momenty prvního poločasu se odehrály v úvodní čtvrthodině. Už ve 3. minutě protáhl Daňka přízemní střelou Řezník, zanedlouho hlavičkoval na vzdálenější tyči těsně mimo Rajtoral.

Do vedení šli hosté po nenápadné akci ze 17. minuty. Kapitán Pavel Horváth zahrál standardní situaci z pravé strany, nízký balon proletěl vápnem až k Mariánu Čišovskému a ten ho usměrnil slabou střelou k tyči. Jak se později ukázalo, tento moment rozhodl celý zápas.

V dalších minutách takřka zmizely i sporadické střelecké pokusy a k vidění byl spíš kombinační fotbal, kterému vždy ´něco´ chybělo. Domácí fotbalisté se prakticky nedostali do zakončení, a když už se osmělili, pálili mimo branku.

Obraz druhé půle byl prakticky stejný jako úvodní pětačtyřicetiminutovka - u míče byli častěji neustále kombinující Plzeňští, domácí Dynamo se spoléhalo především na nakopávání dopředu, přesto bylo aktivnější než před přestávkou.

V 58. minutě zahrozil Rajtoral, naštěstí pro Jihočechy byl Daněk ve správný čas na správném místě. Když se zanedlouho netrefil mezi tři tyče Štípek, v dobré střelecké pozici se ocitl budějcký záložník Javorek. Jeho akci ale zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího.

Západočeši měli ve zbylých minutách další dvě gólovky. Nejprve vyzkoušel čtvrt hodiny před koncem Daňkovu pozornost Darida, za šest minut strážce svatyně Dynama protáhl z přímého kopu Horváth. Urostlý gólman stále živil naději domácích na vyrovnání.

Snad největší domácí příležitost si českobudějovičtí fotbalisté vypracovali nedlouho před závěrečným hvizdem, když centrovaný balon do malého vápna vykopával nad branku Čišovský. To ale bylo všechno a vítězem duelu se zaslouženě stali hosté ze západních Čech.

„Hráče jsem v týdnu upozorňoval na kvalitu soupeře, takže jsme si o náročnosti zápasu nedělali iluze. Samozřejmě jsme ale chtěli uspět. Ve druhém poločase nám nechyběla vůle k vyrovnání, hráli jsme aktivněji a mohli odcházet se zdviženou hlavou. K tomu, abyste skórovali, se vám ale musí všechno povést, navíc musíte mít i štěstí. A to jsme neměli.  Nezbývá nám nic jiného, než si z dnešního zápasu vzít kvalitní věci a věřit, že se nám je povede příště zúročit,“ zhodnotil vystoupení svého týmu, který aktuálně figuruje na předposlední příčce tabulky s jednobodovým náskokem na Baník Ostrava, trenér Dynama Miroslav Soukup.

„Ačkoliv jsme v předchozích zápasech hráli lépe, získali jsme tři body, což je pro nás nejdůležitější. Byli jsme techničtější, fotbalovější a vítězství jsme si zasloužili. Domácí jsme pustili do jediné šance, při které jsme tři minuty před koncem vykopávali míč z malého vápna,“ shrnul utkání z pohledu Plzeňských kouč Viktorie Pavel Vrba.

Zápas 13. kola Gambrinus ligy sehrají svěřenci trenéra Soukupa tuto neděli od 15 hodin v Hradci Králové, v příštím domácím utkání se na Střeleckém ostrově představí v pátek 9. listopadu od čtvrt na devět večer Slavia Praha.

SK Dynamo České Budějovice - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)

Branka: 17. Čišovský. ŽK: 0:4 (Darida, Čišovský, Ďuriš, Kozáčik). Rozhodčí: K. Hrubeš - Filípek, Ubias. Střely na bránu: 2:7. Střely mimo: 4:6. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 20:12. Diváci: 1987.

Dynamo: Daněk - Novák, Lengyel, Halama, Machovec - Rýdel, Javorek (74. Marković) - Táborský, Benát, Sandro (Klesa) - Řezníček (83. Petráň). Trenér Miroslav Soukup.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský (70. Bakoš), Ševinský, Limberský - Horváth, Darida - Štípek, Kolář (89. Hejda), Rajtoral (88. Zeman) - Ďuriš. Trenér Pavel Vrba.

Štítky Dynamo, České Budějovice, Viktoria Plzeň, fotbal, Gambrinus liga, SK Dynamo České Budějovice, FC Viktoria Plzeň, 1. česká fotbalová liga, Pavel Horváth, Miroslav Soukup, Pavel Vrba, SK Slavia Praha, FC Baník Ostrava, FC Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápasu s milionem přihrávek dominovali Viktoriáni  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.