Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zvítězila jen Hluboká, Roudenští i Jankovští prohráli

V rámci 13. kola A skupiny divize fotbalistů nestačilo Roudné před vlastními diváky na zkušený celek Chrástu. V Chance krajském přeboru zvítězila Hluboká nad Osekem 3:2, Jankovští odjeli z Prachatic s porážkou 0:3 i dvěma vyloučenými a Rudolfov zachránil remízu s Veselím tři minuty před koncem.

Malše na dobré výkony nenavázala

Roudenští nastoupili proti zkušenému Spartaku Chrást, za který kopou exligový fotbalisté Jaromír Šimr a Petr Smíšek. Hostující mančaft byl od začátku aktivnější a po deseti minutách hry se ujal vedení, když parádní ranou z osmnácti metrů do šibenice rozvlnil síťku právě Šimr.

Domácím se povedlo vyrovnat ve 23. minutě po samostatné akci Fedorkiva, vzápětí ale Chrást Jihočechům znovu odskočil. V defenzivě hrubě chyboval Průcha a bývalý hráč ligového Jablonce Smíšek si s brankářem Jirkalem bez menších potíží poradil.

„Kluky jsme v týdnu připravovali na soupeřovu ofenzivní sílu Šimr - Smíšek - Kovařík, a stejně nám tihle hráči dají obě branky,“ kroutil hlavou kouč Roudného František Mertl.

Ve druhém poločase se domácí pochopitelně snažili o vyrovnání, zkušení hosté ale soupeře do žádné příležitosti nepustili a vítězství si v poklidu pohlídali.

„S hrou i výkonem nemůžu být v žádném případě spokojený. Nehráli jsme vůbec to, co bychom chtěli a navíc jsme hostům druhý gól zbytečně darovali,“ bědoval po zápase Mertl.

TJ Malše Roudné - FC Spartak Chrást 1:2 (1:2)
Branky:
23. Fedorkiv - 10. Šimr, 24. Smíšek

Sestava Roudného: Jirkal - Píša, Průcha, Matoušek, Kössl - Kodras (60. Lovička), Trněný, Fedorkiv, Beránek, Lerch - Diviš (74. Růžička). Trenér František Mertl.

Ostatní výsledky 13. kola České divize A: Aritma Praha - Český Krumlov 3:1, Táborsko B - Přední Kopanina 2:0, Čížová - Admira Praha 0:2, Tachov - Nové Strašecí 1:1, Doubravka - Rokycany 1:2, Milevsko - Benešov 1:0, Štěchovice - Hořovicko 3:1.

Absence ofenzivních hráčů byla patrná

Jankovští kromě dlouhodobě absentujícího Holby nemohli z různých důvodů do zápasu nasadit ani Nedvěda, Novotného, Sedlice a Štefla, což se na hře mužstva muselo projevit. Přesto byl první poločas vyrovnaný, obě mužstva měla jen náznaky šancí, ze kterých žádná branka nepadla.

„Věděl jsem o kvalitě útočných hráčů Prachatic a také o soupeřově síle ve standardních situacích. Naše obranná činnost byla celkem dobrá, naopak ale s ofenzivou jsme měli velké problémy,“ řekl trenér Jankova Ivo Čech.

Ve druhém dějství pokračoval vyrovnaný duel se spoustou tvrdých soubojů, který v 65. minutě strhl na prachatickou stranu nejlepší hráč na hřišti Šicner. O malou chvilku později měl vyloženou příležitost na vyrovnání Voráček, bohužel pro hosty neproměnil.

Deset minut před závěrečným hvizdem pak přidal druhou trefu Šicner a bylo rozhodnuto. Jankov se již nedostal vůbec do hry a naopak dostal ještě třetí gól z penalty a dvě červené karty.

„Neukázali jsme kvalitu na útočné polovině, přesto se utkání vyvíjelo dobře a v remízu jsem věřil, protože domácí vyložené šance neměli. Musíme se nyní co nejlépe připravit na zbývající podzimní kola, kdy nás čekají po Čkyni rozjeté Dražice a pak dohrávka s Lažišti, takže samá těžká práce,“ rekapituloval Čech.

FK Tatran Prachatice - SK Jankov 3:0 (0:0)
Branky:
65. a 78. Šicner, 88. (11) Tobiáš. ČK: 0:2 (77. Bürger po 2 ŽK, 87. Beránek)

Sestava Jankova: Hrubý - Beránek, Řezníček, Lošek, Štěcha - Voráček, Maršán, Bohoněk, Klíma - Maxa (77. Šejnoha), Bürger. Trenér Ivo Čech.

V závěru se Hlubočtí o body strachovali

První poločas byl vyrovnaný a z obou stran i dost opatrný. Přestože si ani jedno z mužstev nevypracovalo vyloženou příležitost, byli o přestávce spokojenější domácí, když odražený balon poslal přesně k tyči L. Adam.

Začátek druhé pětačtyřicetiminutovky Hluboká prospala a přenechala iniciativu Oseku, z čehož vyplynula i vyrovnávací trefa Kovárny.

V 64. minutě hosté faulovali ve vápně Kuraliho a z nařízené penalty Čermín vrátil domácím vedení, které o pět minut později ještě navýšili jeden z oseckých obránců, jenž si po rohovém kopu srazil míč do sítě.

Jiskřičku naděje na bodový zisk vykřesal Oseku přesnou trefou v 74. minutě Kostka a nutno říci, že ve zbývající čtvrthodince se domácí o tři body dost strachovali, nakonec ale vítězství uhájili.

„Myslím, že za bojovnost a nasazení jsme si zvítězit zasloužili. Zápas to byl ale vyrovnaný a v některých fázích druhého poločasu měli hosté i navrch,“ přiznal trenér Hluboké Milan Borový.

TJ Hluboká nad Vltavou - TJ Osek 3:2 (1:0)
Branky:
40. L. Adam, 64. Čermín (11), 69. vlastní - 51. Kovárna, 74. Kostka

Sestava Hluboké: Brašnička - Jonáš, Horejš, Antoš, Čermín - Marhoun, L. Adam (80. Mašek), Povišer, Benhák (76. Winkler) - L. Dudek, Kurali. Trenér Milan Borový.

Bod vystřelil z trestného kopu Miroslav Novotný

Do utkání vstoupili lépe hráči veselské Lokomotivy a celkově měli v první půli více ze hry. Své převahy však nevyužili a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Druhou půli přidali Rudolfovští na aktivitě a najednou to byli oni, kdo určoval tempo hry. Nicméně první trefu zápasu obstaral čtvrt hodiny před koncem hostující Sokolt, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži a pohotově zavěsil.

Svěřenci trenéra Čadka dál pokračovali v nátlakové hře a vytvořili si obrovský tlak, při kterém hostujícího brankáře zachránila dvakrát tyč. Zaslouženého vyrovnání se domácí dočkali tři minuty před koncem, když se z trestného kopu trefil M. Novotný.

„Vzhledem k průběhu duelu bod bereme, ale měli jsme vyhrát, remíza s Veselím je pro nás ztrátou,“ měl jasno trenér rudolfovských fotbalistů Zdeněk Čadek.

SK Rudolfov - Lokomotiva Veselí nad Lužnicí 1:1 (0:0)
Branky: 87. M. Novotný - 78. Sokolt

Sestava Rudolfova: Nárovec - Čapek, J. Novotný, Michal, Le - Chlebuch (80. Dvořák), Bašta (62. Baščevan), Syrovátka, Dubský - M. Novotný, Zach. Trenér Zdeněk Čadek.

Ostatní výsledky 13. kola Chance krajského přeboru: Sedlice - Třeboň 2:0, Jindřichův Hradec - Soběslav 1:1, Lažiště - Dražice 1:7, Písek B - Čkyně 2:1, Dačice - Vodňany 5:3.

Štítky fotbal, divize, krajský přebor, souhrn, 13. kolo, Hluboká nad Vltavou, Chrást, Osek, fotbalista, Miroslav Novotný, Prachatice, Rudolfov, Malše, Jaromír Šimr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zvítězila jen Hluboká, Roudenští i Jankovští prohráli  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.