Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Recept na prvoligového nováčka hokejisté Motoru znovu nenašli

Nejúspěšnější celek druhé hokejové ligy z minulé sezony je pro budějcký Motor zakletým soupeřem. Stejně jako na konci září v Přerově dokázali zubři proti favorizovaným Jihočechům dvakrát skórovat, což hostujícímu celku znovu stačilo na zisk třech bodů.

Motor rozehrál odpolední zápas s chutí a zaslouženě šel do vedení. První velkou šanci měl ve 4. minutě Pajič, když vytáhl přerovského gólmana z branky, jeho přihrávku před odkrytou klecí však Chovan nezužitkoval. Skóre se neměnilo ani po pěkné střele Vráblíka, kterou Klimeš chytil lapačkou.

Po nádherné akci ze sedmé minuty už byla Budvar Aréna na nohou. Mikyska nahrál mezi kruhy Chovanovi, ten bleskurychle posunul kotouč volnému Roku Pajičovi, jenž tentokrát před prázdnou brankou nezaváhal - 1:0. Skvělá podívaná!

Další velkou příležitost domácího celku zahodil v 11. minutě Kolmann, když sice trefil mezeru mezi Klimešovými betony, jenže kotouč zamířil mimo tyče. Těsné vedení vydrželo motorákům do 14. minuty. Do té doby prakticky neviditelní zubři skórovali zásluhou Vlastimila Dostálka. Ten si najel před Bláhu, a přestože byl tísněný dvěma obránci jihočechů, dokázal dotlačit kotouč do brány.

Sprchu přichystal motorákům v čase 24:24 hráč s číslem 24 Vlastimil Dostálek, když tečoval Grofovu střelu mimo dosah Bláhy. Počáteční převaha Jihočechů se tak během několik minut rozplynula a změnila se v nepříznivý stav 1:2.

Vzhledem k dalšímu průběhu utkání to ani nevypadalo, že by ho měli domácí rychle zvrátit. Ba naopak - krátce po druhé brance Přerova měl velkou šanci Mrázek a hattrick málem zkompletoval agilní Dostálek. Domácí navíc museli ubránit dlouhé pětiminutové oslabení poté, co rozhodčí poslal Suchánka za vražení na hrazení do kabin. To se divákům vůbec nelíbilo...

Poslední třetina se nesla v duchu marné snahy domácího celku o zvrat utkání. Motor měl navrch, a i když rozhodčí svými spornými výroky vyvolali na budějcké střídačce i v hledišti spoustu emocí, to Jihočechy nenabudilo a recept na výhru stejně nenašli. I když v závěru hráli více než dvě minuty bez brankáře, duel skončil výsledkem 1:2.

Radek Bělohlav (ČEZ Motor České Budějovice): „Odehráli jsme podobné utkání jako v Přerově. Oboustranně to byl kvalitní zápas, v první třetině jsme se ale prosadili jenom jednou z přesilové hry, to k výhře nestačí. Chyběly nám dorážky, puky tam několikrát jen tak ležely. Takové góly nám teď chybí. Gratuluji soupeři, hezky jsme jim rozchytali gólmana.“

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): „V naší dlouhé sérii venkovních zápasů (Přerov hraje šestkrát v řadě venku - pozn. autora) jsme zajížděli na led favorita soutěže. Věděli jsem, s čím do toho utkání půjde, a podle předpokladů ukázal svou kvalitu. Zlomová byla první třetina, jelikož jsme Budějovice nenechali odskočit a po srovnání skóre jsme jim byli vyrovnaným soupeřem, pohlídali jsme si klíčové hráče a ještě k tomu měli trochu štěstí. Navíc nám výborně zachytal gólman, Klimeš byl klíčovým mužem dnešního utkání.“

WSM Liga v těchto dnech nabírá rychlý spád. Už v pondělí se Motor představí v Mostě, o dva dny později - ve středu 18. listopadu od 17:30 - se představí doma proti silnému Kladnu.

ČEZ Motor České Budějovice - HC ZUBR Přerov 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Pajič (Chovan, Mikyska) - 14. Dostálek (Šnajnar, R. Pšurný), 25. Dostálek (Grof, Šťastný). Rozhodčí: Smitka - Štětina, Špringl ml. Vyloučení: 1:5, navíc Suchánek 5 minut + OK a Heřman (oba CEB) 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 5669.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Kůdela) - Mucha, Kolmann, Suchánek, Vráblík, Zíb, Žovinec - Mikyska, Pajič, Chovan - Marek, Straka, Heřman - Žálčík, Rob, Švihálek - Kuchejda, Škoda, Přibyl. Trenér Petr Rosol.

HC ZUBR Přerov: Klimeš (Slovák) - Chmelíř, Grof, Hořava, Ferenc, Sedlák, Dujsík, Šnajnar - Šťastný, R. Pšurný, Dostálek - Sikora, Sýkora, Stoklasa - Král, Matai, Mrázek - Goiš, Popelka, Kovařík - Blinka. Trenér Petr Dočkal.

Štítky Madeta Motor České Budějovice, HC Zubr Přerov, Vlastimil Dostálek, Budvar aréna, Rytíři Kladno, HC Škoda Plzeň, Petr Rosol, Radek Bělohlav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recept na prvoligového nováčka hokejisté Motoru znovu nenašli  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.