Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Neuvěřitelná kanonáda v Budvar Aréně! Motor sestřelil Kladno z čela ligy

Hokejisté ČEZ Motoru České Budějovice nechali ve šlágru 24. kola WSM Ligy zapomenout na předchozí nezdary s papírově slabšími soupeři a proti Rytířům Kladno potvrdili své extraligové ambice. Ve skvělém duelu dvou špičkových celků před téměř zaplněnou halou padlo šestnáct branek - a protože jich rekordních devět skončilo v síti Středočechů, z velmi cenného bodového zisku se radují svěřenci trenérů Rosola a Bělohlava.

Nepříjemný moment zažili Budějčáci za pouhou půlminutu hry. Na pravém křídle unikl po pasu Repeho domácí obraně Jan Rudovský a bekhendovým blafákem zblízka překonal „studeného“ Bláhu. Na odpověď však nemuseli zklamaní diváci dlouho čekat. Už na začátku 3. minuty našel Švihálek volného Lukáše Žálčíka, jenž ranou z voleje poprvé překonal bezmocného Mensatora - 1:1.

Stav se mohl měnit opět v 6. minutě, když Suchánek v oslabení našel za přispění hostujícího beka rozjetého Nouzu, jenže gólman Kladna dokázal domácího kanonýra vykrýt a jeho střelu chytil. Za tuto neproměněnou příležitost byli motoráci potrestáni. Z vrcholku pravého kruhu se trefil bývalý hráč Českých Budějovic Václav Pletka. Do kabin přesto odcházeli soupeři za vyrovnaného stavu, a to po souhře Straky, Nouzy a Martina Heřmana, jenž bombou z první srovnal na 2:2.

Parádní hokejová podívaná pokračovala i po návratu zpátky na led. Uplynulo pouhých sedmatřicet sekund a Motor otočil stav zápasu ve svůj prospěch. Velký podíl na třetí brance Jihočechů měl Mikyska, jehož střelu Mensator vyrazil před sebe a kotouč doklepl do sítě David Kuchejda. Hosté bohužel zareagovali velmi rychle, za necelou minutu obstřelil Suchánka i Bláhu David Stach - 3:3.

Vyrovnaný stav vydržel jen do 24. minuty, když Heřman našel mezi kruhy Tomáše Nouzu a ten sice s obtížemi, ale přesto vystřelil přesně. Budějce se ujaly důležitého vedení, které mohly navýšit ve 32. minutě Žálčíkem. Jeho branka však nebyla uznána, jelikož gólman Kladna přišel při pokusu Žovince z ostrého úhlu o masku.

Do nebezpečných situací se v prostřední části hry dostali také Rytíři, jenže jak dorážky Skuhravého v závaru před Bláhou, tak ani únik Dvořáčka ve 38. minutě gólem neskončily. Po druhé třetině proto platil stav 4:3.

Stejně jako v předchozích dvou třetinách, i v té poslední padla rychlá branka. Tentokrát se úvod periody nepovedl Budějcím, které inkasovaly za čtyřicet tři sekund, těsně po skončení oslabení, vyrovnávací gól z hole Brendona Nashe. A Ondřej Bláha vzápětí přepustil své místo v brankovišti Davidu Gábovi.

Kdo už byl v tu dobu spokojen s počtem gólů, které ve středu večer padly, zdaleka ještě netušil, že celkový počet branek je teprve těsně za polovinou. Ty pravé hody přišly až v nadcházejících okamžicích a odstartoval je Tomáš Nouza ve 45. minutě, to když mu při akci dva na jednoho předložil kotouč do ideální střelecké pozice útočící obránce Suchánek.

O čtyři minuty později vedli domácí hokejisté poprvé rozdílem dvou branek. Na střeleckou listinu se bombou do šibenice Mensatorovy klece zapsal výborně hrající Jakub Suchánek - 6:4. Přestřelka pokračovala i nadále, v čase 50:49 vybojoval pro sebe puk Vladimír Škoda a tváří v tvář kladenskému muži v masce se nezmýlil. Mensatora o několik sekund později, když se řešil souboj Suchánka s Pletkou, nahradil Jiří Švihálek.

Kladno však nesložilo zbraně a v 56. minutě korigovalo nepříznivý stav Patrikem Machačem, jenž střelou z úhlu překvapil Gábu. Jenže by Budějce nesměly mít ve svých řadách Tomáše Nouzu s jeho nekompromisně přesnou muškou. Trefu na 8:5 mu nahrávkou zpoza branky připravil Heřman a forvard Motoru zkompletoval hattrick. Skvělý návrat po zranění!

Ze zdánlivě rozhodnutého duelu ještě v samém závěru tuhla všem příznivcům jihočeského klubu krev v žilách. Necelou minutu před koncem našel před brankou odražený puk Jurij Repe a snížil na rozdíl dvou gólů. Neuvěřitelné se stalo skutečností - po oddechovém čase a dalších patnácti sekundách hry vsítil v power play kontaktní gól Jan Rudovský. Před Gábou to hořelo i těsně před sirénou, kotouč ale kladenští hokejisté ztratili a David Kuchejda zpečetil 2,9 sekundy před koncem fantastického mače skóre na neuvěřitelných 9:7!

Petr Rosol (ČEZ Motor České Budějovice): „Takovou přestřelku jsem tady zažil naposledy ještě v době, kdy jsem hrál za Litvínov. Byl to den otevřených dveří, obrany se příliš nevyznamenaly. Když oba týmy mají tak kvalitní útočníky, výsledek podle toho vypadá. Pro nervovou soustavu to nebyl moc dobrý zápas.“

Jindřich Lidický (Rytíři Kladno): „Do utkání jsme vstoupili dobře, ustáli jsme tvrdou hru domácích, pak jsme ale udělali zbytečné chyby a ve druhé třetině měli moc vyloučených. V závěru už to byla přestřelka a nám se ten vyrovnávací gól nepodařilo dát. Domácí nás trestali z přečíslení, to rozhodlo.“

Další zápas s novým lídrem WSM Ligy sehraje Motor nadcházející sobotu na horkém jihlavském ledě, příští středu přivítá od 17:30 doma Benátky nad Jizerou.

ČEZ Motor České Budějovice - Rytíři Kladno 9:7 (2:2, 2:1, 5:4)

Branky a nahrávky: 3. Žálčík (Švihálek, Zíb), 20. Heřman (Nouza, Straka), 21. Kuchejda (Mikyska, Chovan), 24. Nouza (Heřman, Straka), 45. Nouza (Suchánek, Straka), 49. Suchánek (Nouza), 51. Škoda, 59. Nouza (Heřman), 60. Kuchejda - 1. Rudovský (Repe), 7. Pletka (Růžička), 22. Stach (Kehar), 41. Nash (Stach, Bílek), 56. Machač, 60. Repe (Machač), 60. Rudovský (Skuhravý, Stach). Rozhodčí: Wagner - Hejl, Podrazil. Vyloučení: 5:9. Využití: 2:1. Diváci: 6180.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (41. Gába) - Mucha, Kolmann, Suchánek, Vráblík, Zíb, Žovinec, Pýcha - Kuchejda, Mikyska, Chovan - Nouza, Straka, Heřman - Žálčík, Rob, M. Švihálek - Babka, Škoda, Prokeš - Guman. Trenér Petr Rosol.

Rytíři Kladno: Mensator (52. J. Švihálek) - Nash, Repe, Kehar, D. Růžička, Gutwald, Ptáček - Pletka, Skuhravý, Rudovský - Kindl, Stach, Bílek - Dvořáček, Pitule, Redlich - Machač, Lukáč, Strnad. Trenér Jindřich Lidický.

Průběžné pořadí WSM Ligy po 24. kole: 1. Jihlava (50 bodů), 2. Kladno (48), 3. Slavia Praha (44), 4. MOTOR (42), 5. Třebíč (41), 6. Kadaň (40), 7. Havířov (35), 8. Ústí nad Labem (35), 9. Přerov (33), 10. Litoměřice (33), 11. Prostějov (32), 12. Benátky nad Jizerou (31), 13. Most (22), 14. Šumperk (18).

Štítky SK Kladno, Rytíři Kladno, Budvar aréna, Jakub Suchánek, Tomáš Nouza, Martin Heřman, Petr Rosol, hokejista, Madeta Motor České Budějovice, SK Dynamo České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neuvěřitelná kanonáda v Budvar Aréně! Motor sestřelil Kladno z čela ligy  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.