Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

První branka a hned vítězná! Lukáš Květoň vystřelil v Havířově tři body

Po dlouhé době veze ČEZ Motor České Budějovice z venku plné tři body. Cesta ze Slezska tak bude veselá. Zápas se sice nezačal pro hosty vyvíjet dobře, ale trpělivou hrou českobudějovičtí hokejisté zvrátili průběh a na ledě Havířova zvítězili 3:1.

Diváci na zimním stadionu museli být spokojeni s tím, jak Havířovští vstoupili do předehrávky dalšího kola WSM Ligy. Lépe postaveného soupeře v tabulce zatlačili a byli aktivnějšám týmem. Jenže první větší šanci si vypracoval Motor. Na začátku šesté minuty se Laco musel hodně činit, aby nekapituloval. To se naopak vzápětí stalo Gábovi. Kotala prostrčil puk do prostoru mezikruží Karolu Korímovi, který dělovkou otevřel účet utkání.

Povzbuzený Havířov cítil šanci na navýšení skóre a dral se před hostující svatyni. Velkou příležitost měl Pechanec, ale před nutným zásahem Gáby ještě stihli zakročit beci Motoru. Ze stejné pozice jako Korím to na konci jedenácté minuty zkusil Mikyska, do střely mu však Laco stihl vložit lapačku. Poněkud ospalou druhou polovinu první třetiny narušil až na jejím konci Nouza, když ale puk skončil ve stejné části brankářské výstroje jako v případě Mikysky, šel do kabiny spokojenější domácí celek.

Do druhé části se přenesla i vypjatější atmosféra, kterou způsobilo několik osobních soubojů v závěru úvodní dvacetiminutovky. Na přeměnu kluziště v boxerský ring ale zatím nepřišlo. David Gába asi částečně svým zákrokem nabudil svůj tým, protože po vynikajícím zákroku betonem proti Maliníkovi se přesně v čase 22:00 prosadil David Kuchejda. Tomu dali Havířovští na brankovišti tolik prostoru, že puk dotlačil za záda Laca. Chvíli nato zkoušel zvrátit vývoj duelu povedenou tečí Žovinec, zaskvěl se však i beton domácího muže s maskou.

V polovině střetnutí se u kotouče znovu objevil Maliník, také tentokrát ale zvládnul proti jeho zakončení zasáhnout Gába. Závěry třetin oběma celkům svědčily. Šestatřicátá minuta byla jasně v režii Havířova. Ten si však ve dvou stoprocentních příležitostech vylámal na Gábovi zuby. Nejprve nevyšel samostatný únik Sedláčkovi, půl minuty poté netrefil Bahounek část odkryté klece. Ukázat Sedláčkovi, jak správně zakončit brejk, chtěl Švihálek, zaskvěl se ale i Laco. 

A pak už se led změnil v onen boxerský ring. Nejprve se do sebe chtěli pustit Kotala se Švihálkem, ty však ještě rozhodčí od sebe stihli odtrhnout, na dvojici Mazanec - Bohunický už ale byli krátcí. Ve férovém souboji uspěl havířovský obránce, jenž hned dvakrát dostal vysokého beka Motoru na zem. Pro oba to byla konečná, muž v pruhovaném dresu je poslal do sprch. Za čtyřiasedmdesát sekund se stejnou cestou vydali i ostatní hráči, protože siréna ukončila druhou periodu. Po ní byl stav nerozhodný.

Na konci druhé minuty třetí části mohl rozveselit přes patnáct stovek fanoušků Sztefek, jenže selhal v zakončení, když netrefil odkrytou klec Motoru. Druhou branku tak vstřelili hosté. Svižný útok zakončil ve druhé vlně po přihrávce Chovana navrátilec Lukáš Květoň a zaznamenal vůbec první bod v letošní sezoně. Tempo střetnutí poté vzrostlo. Po buly ve středovém kruhu se nejprve nedokázal trefit do černého v úniku dvou na jednoho Straka, na druhé straně se zase proti Korímovi předvedl lapačkou Gába. 

Po špatné rozehrávce domácích se v osmačtyřicáté minutě dostal ke kotouči Suchánek, ale jeho pokusu scházelo jen pár centimetrů. Takhle skončila střela jen na tyči. Na začátku jednapadesáté minuty zase nepřálo štěstí Štumpfovi, puk proletěl jen těsně vedle konstrukce branky Motoru. Havířov chtěl v závěru s výsledkem něco udělat. Zodpovědnost na sebe vzal obránce Štencel, jenž projel téměř celým hřištěm a vystrašil Gábu. Ten byl však pozorný. 

Necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby to Slezané zkusili se šesti hráči v poli, českobudějovičtí hokejisté ale náporu odolali. Ba co víc, dvaadvacet sekund před koncem trefil prázdnou svatyni Tomáš Nouza a definitivně přisoudil tři body Jihočechům.

V rychlém sledu pokračuje program WSM Ligy. Už v pondělí se v Budvar Aréně představí Prostějov. Zápas začíná v 17:30.

HC AZ Havířov 2010 - ČEZ Motor České Budějovice 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 6. Korím (Kotala, Hudeček) - 22. Kuchejda (Mikyska, Žovinec), 45. Květoň (Chovan, Pajič), 60. Nouza (Heřman). Rozhodčí: Kopeček - Kotlík, Zídek. Vyloučení: 7:7 + Mazanec (HAV) a Bohunický (CEB) 5 min. + OK. Bez využitíDiváci: 1611.

HC AZ Havířov 2010: Laco (Matoušek) - Bahounek, Krisl, Štencel, Korím, Graca, Mazanec, Ostrčil - Štumpf, Pechanec, Sztefek - Okál, Maliník, Kalus - Matějek, Sedláček, Kotala - Bednář, Hudeček, Gřeš - Meidl, Trenér Jan Daneček.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Bláha) - Bohunický, Kříž, Suchánek, Zíb, Žovinec, Klinecký - Květoň, Pajič, Chovan - Nouza, Straka, Heřman - Kuchejda, Mikyska, Švihálek - Škoda, Prokeš, Babka - Guman. Trenér Petr Rosol.

Průběžné pořadí WSM Ligy po neúplném 27. kole: 1. Jihlava (56 bodů), 2. Kladno (54), 3. MOTOR (48), 4. Slavia Praha (46), 5. Kadaň (42), 6. Třebíč (42), 7. Litoměřice (39), 8. Havířov (38), 9. Ústí nad Labem (38), 10. Přerov (38), 11. Prostějov (33), 12. Benátky nad Jizerou (31), 13. Most (22), 14. Šumperk (22).

Foto Bramberka Nová

Štítky HC AZ Havířov 2010, Madeta Motor České Budějovice, Lukáš Květoň, David Gába, Slezsko, Tomáš Nouza, David Kuchejda, LHK Jestřábi Prostějov, HC Slavia Praha, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První branka a hned vítězná! Lukáš Květoň vystřelil v Havířově tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.