Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

V Ústí si Motor připsal už šesté vítězství v řadě

Navázat na dobré výsledky z předešlých utkání chtěl Motor na severu Čech v Ústí nad Labem. Tam byli motoráci lepším týmem už od začátku utkání a trpělivým výkonem nastříleli svému soupeři čtyři branky. Jelikož domácí se prosadili pouze jednou, zvítězili Budějčáci 4:1.

Utkání v prvních deseti minutách nenabídlo příliš šancí. A tak hned první větší příležitost skončila gólem. Nouza vystřelil z levé strany na Soukupa, ten vyrazil betonem kotouč přímo na hůl Martina Heřmana, který poslal hosty do vedení. Přesně v čase 17:00 byl rozdíl dvougólový. Kuchejda našel z levé strany úplně volného Jakuba Babku, který už neměl problém zamést puk za Soukupova záda. O 33 sekund později bylo po Kolmannově sekání nařízeno trestné střílení. To provedl Jan Pohl a střelou k pravé tyči snížil na rozdíl jediné branky. Stav 1:2 vydržel až do první sirény, která ukončila úvodní dvacetiminutovku.

Do druhé třetiny vlétli domácí velkou šancí. Rys se řítil sám na Gábu, ale ten si s jeho pokusem poradil. V polovině utkání dokázal Motor skórovat potřetí. Přesilovou hru využil Rok Pajič, který napřáhl a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Hra se po třetím budějckém gólu uklidnila. Domácího brankáře prověřil až v 39. minutě Kolmann, který vyslal na Soukupa dělovku, ale ten si s jeho projektilem poradil. Žádnou další šanci už diváci na Zimním stadionu Ústí nad Labem neviděli a Motor tak vedl po čtyřiceti minutách 3:1.

Třetí perioda nenabídla v úvodu strhující podívanou. Ani jeden z týmů se nedokázal prosadit přes dobře fungující obrany obou mužstev. První šanci v poslední třetině si ale připravili opět ústečtí hokejisté. Rys našel před brankou Kuchlera, ale ten opět nechal vyniknout Gábu. Dvě minuty před koncem utkání tak sáhli domácí Severočeši ke hře bez brankáře. A toho českobudějovičtí borci dokázali využít. Do prázdné branky se trefil Martin Heřman. Jihočeši tak zvítězili v šestém utkání v řadě!

Další utkání čeká Motor už tuto středu. Na led Budvar Arény přijede Kadaň, která je vždy nepříjemným soupeřem. Zápas začíná v tradičních 17:30.

HC Slovan Ústí nad Labem - ČEZ Motor České Budějovice 1:4 (1:2, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Pohl (TS) - 10. Heřman (Nouza, Zíb), 17. Babka (Kuchejda, Žálčík), 31. Pajič (Chovan), 60. Heřman (Pajič, Švihálek). Rozhodčí: Zubzanda - Coubal, Kokrment. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 1257.

HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup (Volke) - Pohl, Holomek, Vl. Brož, Smetana, J. Látal, Bernad, Macek - Tenkrát, Roubík, J. Kloz - Rys, Melka, Kuchler - Dalecký, Andres, Gengel - Křivohlávek. Trenér Miroslav Mach

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Bláha) - Kříž, Kolmann, Zíb, Suchánek, Žovinec, Bohunický, Klinecký - Chovan, Pajič, Květoň - Heřman, Mikyska, Nouza - Kuchejda, Babka, Žálčík - Švihálek, Prokeš, Guman - Přibyl. Trenér Petr Rosol.

Štítky FK Ústí nad Labem, Madeta Motor České Budějovice, Martin Heřman, Česko, Rok Pajič, Jan Pohl, HC Slovan Ústí nad Labem, SK Dynamo České Budějovice, Budvar aréna, Zlatopramen Arena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Ústí si Motor připsal už šesté vítězství v řadě  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.