Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Motor v Benátkách neuspěl a prohrál 1:4

Špatný zápas mají za sebou hokejisté ČEZ Motor České Budějovice. V rámci 38. kola WSM Ligy prohráli na ledě HC Benátky nad Jizerou 1:4. Další zápas hrají Jihočeši zítra. Doma přivítají Havířov.

Začátek utkání se nesl ve velkém tempu. Větší šance se však diváci nedočkali. Pokusy Nouzy a Květoně domácího gólmana neohrozily. V sedmé minutě byl vyloučen českobudějovický Květoň. Benátky na dobře organizovanou obranu Motoru nevyzrály a Bláha tak moc práce neměl. Domácí tým byl i nadále herně o něco lepší a do vedení šel v čase 9:01. Vojtěch Havlas si našel vyraženou střelu a dorazil kotouč za Bláhu – 1:0. V 11. minutě byl na 2+2 minuty vyloučen Rob a Benátky měly další výhodu přesilovky. I druhé a navíc dlouhé oslabení hosté zvládli bez inkasované branky. Dvě sekundy před koncem třetiny měl po úniku velkou šanci Dlouhý. Bláha ho ale ramenem vychytal.

V první polovině druhé části měl Motor výhodu dvou přesilovek. Při vyloučení Ordoše se ale ke střele dostal jen Kuchejda, kterého vychytal Schwarz. Ani po hákování a vyloučení Vitáska se Jihočeši nedokázali na delší čas usadit před domácím brankářem. A na gól to prostě bylo málo. Vráblík sice pálil dobře, ale Schwarz byl opět připraven. Benátečtí po návratu Vitáska ihned začali útočit a odměnou jim byla druhá branka. V čase 31:00 propálil Bláhu Dominik Hrníčko – 2:0. A to nebylo vše. Za necelé tři minuty měli hosté štěstí, když odražený puk od Ordoše jen těsně projel kolem branky.

V závěru třetiny byl vyloučen bek Roman Vráblík. Benátky toho nevyužily a do třetí třetiny nastupoval Motor s dvoubrankovým mankem. A vstup do třetí třetiny byl ze strany Jihočechů ideální. Po 44 sekundách se sice Mikyska neprosadil, ale o 11 sekund později našel Lukáše Květoně, který si najel před Schwarze a prostřelil ho – 2:1. Domácím mohl vrátit dvoubrankové vedení Ďurač. Proti byl Bláha.

Deset a půl minuty před koncem třetiny byl vyloučen Kuchejda. I toto oslabení hosté zvládli a mohli se soustředit na poslední minuty a vyrovnání. Jenže ke kýženému gólu se Motor nedostal a navíc při hře bez brankáře potřetí inkasoval po střele Jiřího Černocha – 3:1. Čtyřicet sekund před koncem utkání šel Bláha znovu z branky a za 19 sekund definitivně rozhodl Daniel Špaček – 4:1. Jihočeši pokračují hned zítra, kdy se v Budvar aréně od 17:00 utkají s Havířovem. Soutěžit o vstupenky můžete zde.

HC Benátky nad Jizerou - ČEZ Motor České Budějovice 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 10. Havlas (Hrníčko, Vitásek), 31. Havlas (Ulrych), 59. Černoch (Jonák, Ulrych), 60. Špaček – 41. Květoň (Mikyska). Rozhodčí: Bejček – Polák, Rampír. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 644.

HC Benátky nad Jizerou: Schwarz (Vacek) – Vitásek, Havlín, Kajínek, Pabiška, Ulrych, Říha, Kurka – Víšek, Pletka, Ďurač – Dlouhý, Volf, Špaček – Ordoš, Černoch, Jonák – Hrníčko, Havlas, Huňa. Trenér Jiří Čelanský.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Kůdela) – Kolmann, Kříž, Vráblík, Suchánek, Zíb, Bohunický, Klinecký – Chovan, Babka, Květoň – Kuchejda, Straka, Nouza – Švihálek, Rob, Žálčík – Marek, Mikyska, Guman. Trenér Petr Rosol.

Štítky hokej, Motor, Benátky, Madeta Motor České Budějovice, HC Benátky nad Jizerou, HC AZ Havířov 2010, Lukáš Květoň, Jiří Černoch, Roman Vráblík, Dominik Hrníčko, Budvar aréna, Petr Rosol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor v Benátkách neuspěl a prohrál 1:4  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.