Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Motor ztratil v Kadani třikrát vedení, přesto bere tři body

Těžké utkání čekalo na českobudějovické hokejisty v rámci 45. kola WSM Ligy. Tentokrát zajížděli na led Kadaně, která v novém roce pokaždé doma bodovala. Jihočeši se ale stali první týmem, který vyloupil kadaňský zimní stadion a přivezl si všechny body. Ačkoliv tým Petra Rosola třikrát své vedení ztratil, tak v poslední části se prosadil Lukáš Květoň, který zařídil Českým Budějovicím tři body za vítězství 4:3.

Zápas začal pro Jihočechy nejlépe, jak mohl. Ve druhé minutě dostal Motor možnost přesilové hry, kterou dokázal využít Lukáš Zíb. Budějcký obránce natáhl ke střele od modré čáry a trefil přesně k tyči. Ve čtrnácté minutě měli také domácí možnost přesilové hry a dostali se do velké šance, když Černého střela poté poskakovala na brankovišti, ale žádný z kadaňských útočníků puk do sítě nedorazil. Početní výhoda se o pár vteřin dokonce zdvojnásobila, ale České Budějovice se dokázaly ubránit. Kadani se ale přesto podařilo vyrovnat, a to dokonce v oslabení. V poslední minutě první třetiny vybojoval kotouč Petr Koblasa, objel obránce, následně si položil i Bláhu a bylo vyrovnáno na 1:1.

V prostřední části dostali Jihočeši možnost krátké výhody pěti proti třem, ale tu se jim využít nepodařilo. Šance obou týmů byly spíše sporadické a na nějakou vážnější šanci si museli diváci počkat až do 31. minuty. A byla to šance gólová a zároveň i druhá využitá přesilovka Českých Budějovic. Situace se podobala první jihočeské brance. Tentokrát však napřáhl od modré Tomáš Nouza a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Dvě minuty na to ale bylo opět vyrovnáno. I kadaňským se totiž podařilo zužitkovat početní výhodu. Motorácká obrana byla rozebrána do posledního šroubku a do prázdné branky zametl puk Martin Kadlec. Domácí se dokonce mohli dostat do vedení, ale při přečíslení tři na dva trefil Szathmáry pouze horní tyč. Do protiútoku se následně vydal Kříž, ale ten také trefil jen konstrukci branky. Vedení hostujícím hokejistům vrátil Josef Straka, který si sjel mezi kruhy a následně si poradil i se Strmeněm. Příznivý stav však vydržel českobudějovickým hráčům pouze čtyřicet sekund. Úspěšnou střelu nad lapačku při přečíslení tři na dva vyslal Martin Šťovíček. Devadesát sekund před druhou sirénou se zjevil úplně sám před Bláhou Kadlec. Ale minul.

Prvních deset minut třetí periody se na ledě v podstatě nic nedělo, až z ničeho nic udeřil Lukáš Květoň, který nenápadnou střelou z úhlu dostal puk do kadaňské branky. O pět minut později mohli domácí opět vyrovnat. Koblasa ujížděl sám na Bláhu, jenže hostující gólman podržel svůj tým. Pár sekund nato Kadaň dokonce vstřelila čtvrtou vyrovnávací branku, ale jelikož jeden z českobudějovických hokejistů předtím neúmyslně posunul branku, nemohl být gól uznán. Na poslední minutu to zkusili Severočeši bez brankáře. Ani to jim však nepomohlo a Motor nakonec zvítězil na horkém kadaňském ledě 4:3.

Další zápas čeká České Budějovice v sobotu 30. ledna. Od 17 hodin odstartuje v Budvar aréně zápas se Šumperkem.

SK Kadaň - ČEZ Motor České Budějovice 3:4 (1:1, 2:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Koblasa, 33. Kadlec (Černý, Trefný), 38. Šťovíček (Szatmáry) - 3. Zíb (Květoň, Chovan), 31. Nouza (Straka, Mikyska), 37. Straka (Bohunický, Žalčík), 50. Květoň (Chovan, Pajič). Rozhodčí: Grech - Coubal, Rozlílek. Vyloučení: 6:4 + Květoň (CEB) 10 min. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. 

SK Kadaň: Strmeň (Dvořák) - Trefný, Černý, Szathmáry, Novák, Weinhold, Drobný, Meliško - Kadlec, Kverka, Sloboda - Macháček, Šťovíček, Hlava - Koblasa, Vrána, Vaněk - Huňady, Deveri, Wágner. Trenér Jaroslav Beck.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Kváča) - Kříž, Kolmann, Suchánek, Vráblík, Bohunický, Zíb, Klinecký - Chovan, Pajič, Květoň - Kuchejda, Straka, Nouza - Babka, Mikyska, Žalčík - Švihálek, Točík, Marek. Trenér Petr Rosol.

Štítky Sportovní klub Kadaň, Madeta Motor České Budějovice, Lukáš Květoň, hokejista, Petr Rosol, Petr Koblasa, Josef Straka, Martin Kadlec, Lukáš Zíb, Tomáš Nouza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor ztratil v Kadani třikrát vedení, přesto bere tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.