Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Z jasného zápasu drama. Motor přesto veze z Třebíče tři body

Zápas, ve kterém vedl Motor po 26. minutách 4:0, vypadal na jasnou záležitost. Ovšem po polevení hostujícího celku a zlepšené hře domácích, se utkání zdramatizovalo a nakonec zápas skončil 5:4 pro favority z Českých Budějovic.

První velkou šanci ke skórování měl v šesté minutě Zohorna. Po faulu měl výhodu trestného střílení, ale Bláha jeho střelu bez problému pokryl. Poté se dlouho nic nedělo, až z čista jasna Motor udeřil. Konkrétně čtvrtá formace. Švihálkovu přihrávku před branku přetavil v gól Ladislav Marek. Vejmelka byl bez šance. V devatenácté minutě dostaly České Budějovice možnost první přesilové hry a hned ji využily. Lukáš Zíb dostal nabito mezi kruhy a poslal hosty do dvoubrankového vedení. A to nebylo vše! Dvě sekundy před koncem první části zvyšoval na 3:0 Lukáš Žálčík, který výborně zakombinoval se svými kolegy z třetího útoku.

Do druhé dvacetiminutovky nastoupila domácí Třebíč s brankářem Svobodou, ale ani on nedokázal zabránit dalšímu přísunu branek. Ve 26. minutě objel Josef Mikyska několik svých soupeřů a poté zakončoval do prázdné branky. O tři minuty později konečně zajásala také domácí střídačka. Petr Polodna snížil tvrdou ranou z mezikruží na rozdíl tří branek. Domácí hráče gól evidentně nakopl a ve 34. minutě opět snížili. Richard Kristl se snažil u levé tyče protlačit puk za Bláhu a po několika pokusech se mu to povedlo. Motoráci ovšem opět dokázali odskočit a svého soupeře si k tělu nehodlali pustit. I druhou přesilovku Jihočeši využili. Padesát sekund před koncem napřáhl ke střele z levého kruhu Petr Kolmann a střela skončila až v třebíčské brance.

Ve třetí části byli lepší domácí hokejisté, kteří zaměstnali Bláhu velkou salvou střel. Nicméně ten odolával. Třebíč neuspěla ani v přesilové hře, která ji byla nabídnuta ve 49. minutě. Přesto se třebíčským podařilo dostat puk až za Bláhova záda. Nikovu střelu, která se odrazila od zadního mantinelu, dorazil do branky Adam Raška. Minutu na to byla Horácká Slavia na dostřel. Přesilovou hru využil David Dolníček, který si počkal na Eratovu přihrávku. Hráči z Vysočiny dokonce mohli vyrovnat. Schejbal natáhl na modré ke střele a trefil tyč! Víc už domácí nestihli a Motor se může radovat ze zisku dalších tří bodů.

Další zápas čeká na Jihočechy už v sobotu 6. února, kdy přijede Přerov. Úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin.

SK Horácká Slavia Třebíč – ČEZ Motor České Budějovice 4:5 (0:3, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 29. Polodna, 34. Kristl (Erat, Malena), 55. Raška (Niko, Zohorna), 56. Dolníček (Erat, Malena) - 16. Marek (Švihálek, Točík), 19. Zíb (Chovan, Pajič), 20. Žálčík (Mikyska, Babka), 26. Mikyska (Babka, Žálčík), Kolmann (Květoň, Pajič). Vyloučení: 2:3. Využití: 1:2. Diváci: 1720. Rozhodčí: Trombík – Adamec, Poruba.

SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka (21. Svoboda) – Podlipnik, Malena, Štindl, Čejka, Nikl, Schejbal, Bartoň – Kristl, Dolníček, Erat – Psota, Polodna, Kusko – Zohorna, Raška, Wasserbauer – Přibyl, Juráň, Čech.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha – Kolmann, Kříž, Vráblík, Suchánek, Zíb, Bohunický, Klinecký – Chovan, Pajič, Květoň – Kuchejda, Straka, Nouza – Babka, Mikyska, Žálčík – Švihálek, Točík, Marek.

Štítky SK Horácká Slavia Třebíč, SK Dynamo České Budějovice, Madeta Motor České Budějovice, Ladislav Marek, Lukáš Zíb, přesilová hra, Petr Polodna, Adam Raška, Richard Kristl, Petr Kolmann

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z jasného zápasu drama. Motor přesto veze z Třebíče tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.