Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Motor nedal ve šlágru kola Kladnu šanci, Středočechy rozstřílel šesti góly

Skvělý hokej, úžasná atmosféra a ještě lepší výsledek. To vše bylo k vidění v Budvar aréně v rámci 50. kola WSM Ligy, kdy k šlágru kola zavítal do Českých Budějovic tým Kladna. Středočeši se na začátku sice dostali do vedení, ale pak už utkání patřilo jednoznačně Motoru, který hlavně díky čtyřem využitým přesilovým zvítězil jednoznačně 6:2.

Motor nezačal utkání vůbec dobře. Už v páté minutě nabídl Kladnu možnost přesilové hry a to ji dokázalo využít. Ptáček vystřelil od modré a těsně před Bláhou tečoval bruslí kotouč Denis Kindl. Domácí hráči chvilku reklamovali úmyslné kopnutí, ale o to se v žádném případě nejednalo. Netrvalo to však dlouho a domácím hokejistům se podařilo vyrovnat. Straka se ujal puku ve středním pásmu, projel až do útočného a od mantinelu naservíroval puk do prázdné branky Lukáši Žálčíkovi. Poté dostaly také České Budějovice možnost přesilové hry a nesehrály ji vůbec špatně. Z rohu Zíbovi nahrával mezi kruhy Chovan, ale střela prvně jmenovaného brankou neskončila. Na 2:1 zvyšovali domácí až v šestnácté minutě. A byla to bleskurychle využitá přesilovka. Kolmann vypálil do skrumáže těl před Mensatorem, puk tečoval Tomáš Nouza a puk pomalinku doletěl do odkryté části branky, kam už se kladenský gólman nestihl přesunout. Pro hosty mohlo být ještě hůře o minutu později. Po střele jednoho z domácích zůstal puk ležet u tyče. Kuchejda ho pohotově vracel před branku, ale přihrávka na Straku nebyla přesná.

Druhou dvacetiminutovku otevřeli velkou šancí Rytíři. Kindl dostal přesnou přihrávku na levý kruh, střílel do odkryté klece, ale branku vůbec netrefil. Těsně před polovinou utkání dostali domácí hokejisté krátkou výhodu dvojnásobné početní výhody. Tu dokázal využít dělovkou z pravého kruhu Jakub Suchánek. Pokračovalo se klasickou přesilovou hrou a také tu dokázal Motor využít. Nouza poslal puk k levé tyči, kde číhal Michal Chovan. Ten si vybruslil před branku a propasíroval kotouč mezi Mensatorovými betony. Pátou branku mohli Jihočeši přidat v další přesilové hře. Mikyska předvedl skvělou kličku, když si puk prohodil mezi nohama, následně poslal přihrávku na Květoně, který šikovně tečoval, jenže Mensator se štěstím vyrazil. I další velkou příležitost měli domácí. Třetí formace rozebrala obranu kladenských do posledního šroubku, ale finální přihrávka byla o něco prudší a Babka tak nestihl zasunout kotouč do prázdné branky.

Závěrečnou dvacetiminutovku nezačali budějčtí hokejisté dobře. Po 67 sekundách dokázali Středočeši snížit na rozdíl dvou branek. Nash našel v mezikruží Vítězslava Bílka, který zamířil přesně nad Bláhovu lapačku. Také v další šanci byl Bílek, kterému tentokrát adresoval přihrávku Stach. Střelec druhé kladenské branky podruhé v krátké době úspěšný nebyl. Pravou tyč Bláhovy svatyně těsně minul. Své ofenzivní choutky ukázal v 50. minutě Kříž, který se prosmýkl kolem levého mantinelu až k brance Kladna a trefil tyč. Na 5:2 zvyšoval Motor v další přesilové hře. Vráblík nabil přesně Lukáši Zíbovi, který se s ničím nemazal a tvrdou ranou trefil šibenici Mensatorovy klece. Na rozdíl čtyř branek zvyšoval opět Lukáš Žálčík, jenž při přečíslení dvou na jednoho vzal zakončení na sebe a trefil přesně na vzdálenější tyč. Zápas už se poté pouze dohrával a Motor bez problémů kontroloval výsledek. Jihočeši si tak zcela zaslouženě připsali skalp lídra soutěže a po dvou porážkách znovu získali plný počet bodů.

„Chtěl bych pogratulovat domácím k výkonu. Těžko můžeme vyhrát zápas s tolika vyloučenými. Hráli jsme důrazně, ne zákeřně. Myslím, že takový rozdíl ve vyloučení být nemusel,“ posteskl si trenér Kladna Jindřich Lidický.

„V posledních utkáních se nám dozadu nedařilo a museli jsme zlepšit obranu. Kladno má nejproduktivnější mužstvo. Museli jsme dobře bránit, a to se nám povedlo. Výborně zachytal Ondra Bláha a konečně se nám také zadařily přesilovky,“ hodnotil utkání spokojený trenér Petr Rosol.

Další utkání sehrají českobudějovičtí hokejisté v sobotu od 17:30 v Jihlavě.

ČEZ Motor České Budějovice - Rytíři Kladno 6:2 (2:1, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 10. Žálčík (Straka, Suchánek), 16. Nouza (Kolmann, Zíb), 31. Suchánek (Květoň), 32. Chovan (Nouza, Kolmann), 51. Zíb (Vráblík), 56. Žálčík (Straka, Kříž) - 6. Kindl (Ptáček, Procházka), 42. Bílek (Nash, Stach). Rozhodčí: Grech - Kokrment, Malý. Vyloučení: 5:12 + Skuhravý a Pitule (oba KLA) 10 min. + do konce utkání. Využití: 4:2. Diváci: 6421 (vyprodáno).

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Spáčil) - Kříž, Kolmann, Suchánek, Vráblík, Žovinec, Zíb, Klinecký, Tintěra - Nouza, Pajič, Chovan - Květoň, Straka, Kuchejda - Žálčík, Mikyska, Babka - Točík. Trenér Petr Rosol.

Rytíři Kladno: Mensator (56. Cikánek) - Nash, Kehar, Růžička, Mrázek, Těrnavskij, Ptáček - Procházka, Skuhravý, Rudovský - Machač, Stach, Bílek - Kindl, Pitule, Dvořáček - Redlich, Dalecký, Šilhavý. Trenér Jindřich Lidický.

Průběžné pořadí WSM Ligy po nedohraném 50. kole: 1. Kladno (100 bodů), 2. MOTOR (97), 3. Jihlava (92), 4. Slavia (88), 5. Přerov (84), 6. Prostějov (78), 7. Havířov (76), 8. Kadaň (71), 9. Ústí nad Labem (69), 10. Litoměřice (69), 11. Třebíč (67), 12. Benátky nad Jizerou (56), 13. Most (51), 14. Šumperk (49).

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky SK Kladno, Madeta Motor České Budějovice, SK Dynamo České Budějovice, přesilová hra, Tomáš Nouza, Budvar aréna, Denis Kindl, Michal Chovan, Jakub Suchánek, Vítězslav Bílek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor nedal ve šlágru kola Kladnu šanci, Středočechy rozstřílel šesti góly  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.