Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

David Servis zahájil play-off. Cíl je postup do druhé ligy

Po úspěšné základní části Krajské ligy zahájil budějcký HC David Servis play-off očekávanou výhrou nad Soběslaví 9:3. Zaváhání si vedení klubu nepřipouští a věří, že složilo kádr dostatečně silný, aby uspěl v kvalifikaci o druhou ligu.

Základní část byla pro David Servis bezproblémová. Podle předpokladů skončili Budějovičtí po 20 kolech na prvním místě. Prohráli jen jeden zápas - v lednu neuspěli na půdě Humpolce, kde prohráli 3:4. Se skóre 139:44 a 57 body jsou v kraji dominantní. Druhé Veselí nasbíralo o 16 bodů méně.

Základní část byla pro nás taková kratší. Mě to kvůli trestu uteklo (s úsměvem). Většinu zápasů jsem prostál na tribuně. Co se týče hokeje, tak jsme s Rudou (Rudolf Suchánek – pozn. autora) a panem Davidem připravili mužstvo dobře,“ uvedl trenér David Servisu Jiří Fedur. „Zápas v Humpolci nám nesedl, ale podle našeho názoru to mělo přijít a je dobře, že to přišlo.

V prvním utkání čtvrtfinále play-off hráli Servismani se Soběslaví a v Pouzar aréně vyhráli sice přesvědčivě 9:3, ale první třetina byla nerozhodná 1:1. „Tým máme dostatečně silný, abychom mohli o druhou ligu zabojovat,“ řekl Fedur před utkáním. Síla týmu se projevila. Ve druhé i třetí třetině David Servis vstřelil čtyři branky.

Nyní se dá tedy předpokládat, že jeho jízda bude zakončena finálovým vítězstvím. „Cíl to je, ale nejdříve musíme projít přes celé play-off,“ upozorňuje trenér na případné podcenění. V případě vítězství v Krajské lize přijde na řadu kvalifikace o druhou ligu, kterou uplynulou sezonu zvládl Písek. „Po sportovní stránce se toho nebojíme. Když to porovnám s výkony Písku, tak jeho mužstvo se výrazně nezměnilo a ve druhé lize hraje velice dobře. Věřím tedy, že v naší sestavě, kdy jsme loňské mužstvo doplnili o Macháčka či Trummera, jsme silnější a myslím si, že bychom ve druhé lize dokázali hrát důstojnou roli.

Kvalifikace o postup do druhé ligy bude vytvořena z vítězů krajských soutěží. Budou sestaveny kvalifikační skupiny a z nich dvě vítězná družstva získají právo účasti ve druhé lize. „Případné soupeře jsme neřešili. Víme, že jihočeská liga je kvalitní a týmy z jiných krajů by neměly být na výrazně vyšší úrovni. Loni to řekl i Písek, že jsme byli těžší soupeř než ti v kvalifikaci.

Otázka tedy nastává, zda by David Servis mohl hrát vyšší soutěž i z pohledu finančního. „Peníze na druhou ligu máme. Navíc máme s hráči dohodu, že pokud se postoupí, kádr zůstane pohromadě. Jasně jsme si s hráči řekli, že v případě postupu se nikdo nebude vymlouvat, že už to časově nestíhá. To je pro nás důležité,“ odtajnil dohodu majitel klubu Jaroslav David.

Všechny zápasy play-off Krajské ligy se budou hrát v Pouzar aréně, kde je tým zabydlený. „Máme tady perfektní zázemí,“ souhlasí Fedur. Případné stěhování do Budvar arény pravděpodobně nepřichází v úvahu ani pro kvalifikaci o druhou ligu. „Nemyslím si, že zájem bude až tak velký. Do Pouzar arény se vejde 300 až 400 lidí, což je dostatečná kapacita,“ dodal David.

Po ČEZ Motoru tak má i druhý budějcký klub ty nejvyšší ambice.

A nebylo by špatné slavit v jedné sezoně dva postupy.

Autoři | Foto Petr Kraus

Štítky HC David Servis, hokej, kvalifikace, 2. liga, Jaroslav David, playoff, Soběslav, Písek, Humpolec, Rudolf Suchánek, ČEZ, Budvar aréna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Servis zahájil play-off. Cíl je postup do druhé ligy  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.