Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Motor urval výhru v Přerově 2:1 a stejným poměrem vede v celé sérii

Další těžké čtvrtfinálové utkání play-off WSM Ligy mají za sebou hokejisté českobudějovického Motoru. Série zavítala na led Přerova a domácí se v první třetině dostali díky trestnému střílení do vedení. Ještě v téže části ale dokázal Motor vyrovnat a díky gólu na začátku druhé části nakonec zvítězili 2:1 a připsali si tak druhé vítězství ve čtvrtfinálové sérii.

Utkání začalo tak, jak asi každý očekával. Fauly. Hned ve druhé minutě si šel odpočinout na trestnou lavici nejprve Hořava a chvíli po něm i Zíb. V páté minutě se už měnilo skóre. Po faulu na Kovaříka bylo nařízeno trestné střílení. Lubomír Kovařík se tak rozvážně rozjel a přesnou střelou pod vyrážečku poslal domácí do vedení. V patnácté minutě využil Motor faul Pšurného a v přesilové hře vyrovnal na 1:1. Rob našel Tomáše Nouzu, který propálil Klimeše. Víc gólových nebo zajímavých příležitostí první dvacetiminutovka nenabídla a stav byl tak nerozhodný 1:1.

Druhá třetina začala pro České Budějovice nejlépe, jak mohla. Hned po osmačtyřiceti sekundách si zpoza branky vybruslil před Klimeše David Kuchejda, který kotouč procedil až do branky. Netrvalo dlouho a Přerov mohl vyrovnat. Král se ocitl úplně sám před Bláhou, ale neuspěl. V polovině utkání dostali domácí hokejisté výhodu dvojnásobné početní převahy, a to dlouhých jednasedmdesát sekund! Ale Motor se skvěle ubránil a přerovský tým do ničeho nepustil. Ještě na konci třetiny měli domácí možnost další početní výhody a puk několikrát poskakoval v brankovišti Bláhy, ale Přerovu se ani přesto vyrovnat nepodařilo. Po druhé třetině tak vedli hosté 2:1.

Ve třetí části měl v přesilové hře dobrou šanci Rob, který před téměř prázdnou brankou promáchl a puk vůbec netrefil. Zubři mohli vyrovnat po Kolmannově faulu. Před Bláhou vznikl závar, ke střele se dostal Sikora, ale kotouč nakonec vypadl vedle Bláhovy branky. I další šanci měli domácí. Procházka snadno prošel obranou Budějovic, ale jeho následná střela šla jen kousek od hostující klece. Těsně před koncem poslední části se ke střele z dobré pozice dostal Sýkora, ale jeden z beků Motoru do střely obětavě skočil. Minutu před koncem se domácí uchýlili ke hře bez brankáře, ale ta jim nepomohla a Jihočeši tak urvali vítězství 2:1. Stejným poměrem vedou také v celé sérii.

Napadení Josefa Straky pár sekund před koncem utkání

Další zápas čtvrtfinále čeká Motor v přerovské aréně již zítra. Tentokrát však už od 17 hodin.

HC ZUBR Přerov - ČEZ Motor České Budějovice 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Kovařík (TS) – 15. Nouza (Rob), 21. Kuchejda. Rozhodčí: Krob, Trombík – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:2. Stav série: 1:2.

HC ZUBR Přerov: Klimeš (Slovák) - Vágner, Grof, Pala, Hořava, Běhal, Ferenc, Šnajnar - Procházka, Sýkora, Dostálek - Sikora, Pšurný, Stoklasa - Goiš, Popelka, Kovařík - Kratochvíl, Král, Blinka. Trenér Petr Dočkal.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Kváča) - Kříž, Zíb, Suchánek, Kolmann, Mucha, Vráblík, Žovinec - Chovan, Pajič, Květoň – Kuchejda, Straka, Nouza - Babka, Mikyska, Točík - Švihálek, Rob, Marek. Trenér Radek Bělohlav.

Štítky HC Zubr Přerov, Madeta Motor České Budějovice, SK Dynamo České Budějovice, David Kuchejda, Josef Straka, Radek Bělohlav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor urval výhru v Přerově 2:1 a stejným poměrem vede v celé sérii  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.