Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Žďárské plameny zhasly. Tábor bude hrát o postup do WSM ligy

Táborští kohouti zvládli i semifinále play-off druhé ligy, ve kterém změřili síly s hokejisty ze Žďáru nad Sázavou. Plameny byly v sérii jasným outsiderem, ale Tábor si musel přesto dávat pozor. Jeho soupeř totiž ve čtvrtfinále dokonale zaskočil vítěze základní části z Kolína.

Semifinálovou sérii zahájili Kohouti vynikajícím výkonem na svém ledě. Už po prvních dvaceti minutách vedli Jihočeši 4:0 po brankách Havrana, Blažka, Seidla a Polodny. Hosté snížili až v závěru druhé části zásluhou Ondřeje Kovářů, ale Tábor za necelou půlminutu odpověděl brankou Jakuba Matušíka. V poslední třetině ještě přidal další branku Stanislav Polodna a Žďár už jen v závěru korigoval stav na konečných 6:2.

I druhý zápas semifinále začali lépe Jihočeši, když se v závěru úvodní dvacetiminutovky trefil Vaniš a poslal Tábor do vedení. Po zbytek zápasu už se ale prosazovali jen hráči z Vysočiny. Nejprve vyrovnal Krupka, do vedení Žďár poslal Gregar, další dva góly přidal Petr Štěpánek a konečný stav 5:1 pro plameny stanovil těsně před poslední sirénou svým druhým gólem Martin Gregar.

Třetí utkání pak bylo úplně v režii kohoutů. Klestil držel svůj tým skvělými zákroky a za svá záda nepropustil jediný puk. Jeho spoluhráči pak posouvali skóre. Postupně se trefili Blažek, Vaniš, Kellner a Seidl. Jihočeši tak zajížděli k zápasu do Žďáru nad Sázavou s tím, že mohou celou sérii ukončit.

Čtvrtý zápas série začal Tábor dokonale. Brzy se dostal do vedení zásluhou kapitána Matušíka. Druhou branku přidal nedlouho poté Seidl a na rozdíl tří branek navyšoval už v deváté minutě Stanislav Polodna. Plameny dokázaly ještě do konce první části snížit, když se trefil Štěpánek. Ve druhé části vrátil Jihočechům pohodlný náskok Březina a bůra dovršil ve třetí třetina svým druhým gólem Polodna. Hosté se pak zmohli už jen na snížení, když Lojek využil zmatku před Klestilem.

Konečný stav semifinále tak vyznívá 3:1 na zápasy ve prospěch hokejového klubu z husitského města. Po roce se tak Tábor opět podívá do kvalifikace o WSM ligu a pokusí se nahradit v druhé nejvyšší soutěži Šumperk. S kterými týmy skříží kohouti v kvalifikaci hokejky ale ještě není jisté. Jeden soupeř vzejde z druhého semifinále západní skupiny, kde bojuje Jablonec s Kobrou Praha a stav je v současné době 2:2 na zápasy. Druhého soupeře pak Tábor vyhlíží ve finále východní skupiny, kde Vsetín válčí s farmou extraligového Třince z Frýdku Místku. Zde je stav 1:1 na zápasy.

Autoři | Foto Štefan Haragal

Štítky semifinále, Žďár nad Sázavou, kohout, Tábor, TJ SC Kolín, Stanislav Polodna, FC Vysočina Jihlava, FK Baumit Jablonec, HC Oceláři Třinec, VHK Vsetín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žďárské plameny zhasly. Tábor bude hrát o postup do WSM ligy  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.