Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Tábor v bojích o postup nestačil na Frýdek-Místek

Druhá liga vrcholí a sezóna trvá už jen třem týmům. Ze západu jsou to Jablonec a Tábor a z východu farma extraligového Třince z Frýdku-Místku. Právě vítěz východní skupiny platí za největšího favorita kvalifikační skupiny a svou roli potvrdil i v utkání proti kohoutům z Tábora.

Zápas ale začal pro Jihočechy vcelku nadějně. Oba celky měly dostatek šancí a utkání bylo vyrovnané. Tábor mohl jít dokonce do vedení, když krátce po polovině první části pálil Boháč, jehož střelu vyrazil Šimboch jen k Vanišovi, který ale odkrytou klec ke smůle hostujícího celku přestřelil. I nadále se hrála vyrovnaná partie. Jako první udeřil favorit z Frýdku-Místku, když si Luka vybojoval slušnou pozici a ještě přihrávkou našel lépe postaveného Tomáš Káňu, který procedil puk mezi Klestilovy betony. Do konce třetiny už více méně hráli s pukem domácí a další gól už nepadl.

Druhou část začali Jihočeši dobře. Hned po dvou minutách se k dobré střele dostal Kellner, ale přestřelil. Ke slovu se tak opět dostali domácí. Luka opět našel Tomáše Káňu, tentokrát přihrávkou zpoza brány, a Káňa už neměl sebemenší problém rozvlnit síťku. Brzy poté mohli být Frýdecko-Místečtí ještě veselejší. Při Seidlově vyloučení vypálil od modré čáry Pavel Kowalczyk a puk skončil až v bráně. Po tomto gólu se Jihočeši trochu probudili a začali hrozit. Dobrou šanci měl Novák nebo Matušík. Snížit mohl Březina, jehož střelu Šimboch neudržel a puk směřující do branky odpálil na brankové čáře domácí obránce Foltýn. V zápětí už ale hostí z Tábora snížili. Marek Vaniš využil přesilovou hru, když si pěkně nabruslil k pravému kruhu, odkud vymetl pěknou střelou růžek Šimbochovy brány.

Ve třetí třetině čekal na kohouty těžký úkol. Museli se pokusit zvrátit zápas na svou stranu, což ale nakonec bylo nad jejich síly. Brzy po zahájení poslední části se trefil Tomáš Franek, který dorazil puk za Klestila. Hra však byla i nadále vyrovnaná. Dobrou šanci měl Kanov nebo Polodna, ale ani jeden úspěch slavit nemohl. Na druhé straně mohl naopak dokonat hattrick Káňa, ale ani on úspěšný nebyl. V závěrečných chvílích zápasu ještě Kellner trefil tyč, ale to už bylo všechno. Tábor tak v boji o postup ztratil první body.

HC Frýdek-Místek - Hockey Club Tábor 4:1

Branky a nahrávky: 8. Káňa (Luka, Chmielewski), 24. Káňa (Luka, Kowalczyk), 25. Kowalczyk (Luka, Klimša), 43. Franek (Klimša) – 37. Vaniš (Boháč, Černý) Vyloučení: 6:3. Využití: 1:1. Diváci: 2254. 

HC Frýdek-Místek: Šimboch (Daneček) – Dresler, Krutil, Foltýn, Kowalczyk, Fišera, Matyáš, Kvapil Polák – Franek, Piecha, Klimša, Samiec, Chmielewski, Schwarz, Káňa, Cienciala, Meidl, Luka, Jaroš, Christov.

Hockey Club Tábor: Klestil (Novák) – Klíma, Havran, Černý, Kanov, Heršálek, Dvořák, Kolomý – Vaniš, Keller, Polodna, Březina, Matušík, Seidl, Boháč, Zayml, Blažek, Pechánek, Dudák, Liška.

Štítky HC Frýdek-Místek, Tomáš Káňa, Tábor, FK Baumit Jablonec, HC Oceláři Třinec, Tomáš Franek, HC Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor v bojích o postup nestačil na Frýdek-Místek  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.