Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Legendy Českých Budějovic na závěr sezony porazily v exhibici tým Motoru

Tečku za další sezonou udělal ČEZ Motor České Budějovice pátečním exhibičním utkáním speciálně složených týmů ze současných hráčů, legend a juniorů budějckého klubu. Nakonec se radovali ti zkušenější, když pod vedením kapitána Ladislava Koldy zvítězili 4:2.

Právě mladíci Motoru se prezentovali poprvé ve čtvrté minutě. Jakub Šuhaj převzal za vlastní modrou čárou puk, vyměnil si ho v úniku dvou na jednoho se Žáčkem a střelou po ledě mezi nohy překonal Bláhu, který se jal hájit branku Legend. Na druhé straně se za dvě minuty zkoušel po střele Kamila Ťoupala prosadit tečí Luboš Rob starší, ale Spáčil mu příležitost nedal.

V první polovině úvodní dvacetiminutovky (duel se hrál pouze na dvakrát dvacet minut) byl ráz hry ještě vyrovnaný a oba týmy měly pěkné šance. Ideální čas na střelu po luxusní žabce Žálčíka prováhal v osmé minutě Straka. Potrestal ho tak Václav Král na druhé straně, který sice nejprve nevyužil přihrávku do druhé vlny od Filipa Turka, ale pár sekund nato doklepl za Spáčila přihrávku Dvořáka z rohu kluziště.

Prakticky po vhazování našel v týmu Legend hrající Jiří Novotný mezi kruhy startujícího Aleše Kotalíka, jenž si se Spáčilem hravě poradil. Na světě byl tak obrat ve vývoji, který navíc o další minutu později podpořil svým druhým gólem Václav Král, jenž zužitkoval zadovku od Václava Nedorosta. Stejná dvojice se ještě mohla prosadit v závěru první dvacetiminutovky, podobně jako Mikyska na druhé straně však nepřekonali Spáčila, respektive Bláhu.

Po patnáctiminutové přestávce vstoupili na led lépe hráči A-týmu. Ve 22. minutě našel Kuchejda mezi kruhy Petra Panáčka a ten střelou zápěstím snížil. O chvíli později to ve žlutém dresu Legend zkoušel Nedorost a chybělo jen málo, aby puk zapadl přesně do horního rohu branky. Téměř stoprocentní šanci na srovnání poté promrhala trojice Babka - Kuchejda - Mikyska. Únik na Bláhu řešil Mikyska, ale i podruhé na svém spoluhráči z kádru pro WSM Ligu ztroskotal.

Od té doby už zápas patřil Legendám. Činit se tak musel muž s maskou Petr Spáčil. A šlo mu to náramně! Nejprve se na něj řítil Turek, který ale po nádherném pasu z vlastního pásma odmítl před gólmanem zakončit a hledal své kolegy z útoku. Minutu poté však Bednařík vyslal stejným způsobem Kotalíka, jenž nic podobného jako Turek nezkoušel. Spáčil ho ale podruhé v zápase skórovat nenechal.

Stejná situace, jiná minuta. Do samostatného úniku se dostal Václav Král, který ve 32. minutě sahal po hattricku, jenže znovu byl Spáčil výborně připraven. A tak na překonání došlo až v úplném závěru. Filip Turek v akci dvou na jednoho správně vybídl k další trefě do černého celé střetnutí agilního Václava Krále a hráč s číslem 75 na zádech se přesným bekhendovým zakončením pod víko nemýlil. Uzavřel tak stav zápasu na 4:2 pro Legendy.

Na konci utkání, ve kterém byl oceněn Jakub Suchánek jako nejužitečnější hráč Motoru skončeného ročníku, se všichni fanoušci shromáždili na ledě Budvar arény, aby si popovídali s hráči o sezoně, vyfotili se s nimi a potřetí v historii vytvořili společnou fotku fanoušků a hráčů Motoru. Oblíbená tradice tak zůstala neporušena, ačkoliv se jako v minulých letech neodehrála po soutěžním utkání. 

Motor – Legendy Českých Budějovic 2:4 (1:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Šuhaj (Žáček), 22. Panáček (Kuchejda) - 14. V. Král (M. Dvořák, K. Ťoupal), 15. Kotalík (Novotný, M. Dvořák), 16. V. Král (Nedorost, K. Ťoupal), 37. V. Král (F. Turek, Rob st.). Diváci: 2000.

Sestava Motoru: Spáčil - Suchánek, Mucha, Zíb, Žáček, Matoušek - Žálčík, Straka, Prokeš, Kuchejda, Mikyska, Panáček, Marcilis, Babka, Šuhaj.

Sestava Legend Českých Budějovic: Bláha - Klinecký, Michal, K. Ťoupal, Kolda, Bombic, M. Dvořák - Kotalík, Novotný, Bednařík, Štrba, Nedorost, Bělohlav, V. Král, Rob st., F. Turek.

Štítky Madeta Motor České Budějovice, Václav Král, Filip Turek, Aleš Kotalík, Václav Nedorost, Jiří Novotný, Luboš Rob, Jakub Suchánek, Budvar aréna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Legendy Českých Budějovic na závěr sezony porazily v exhibici tým Motoru  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.