Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Motor prodloužil smlouvu s dalšími dvěma hráči. Pokračovat budou Kuchejda a Mucha

Vedení ČEZ Motor České Budějovice pokračuje s utvářením kádru pro příští sezonu. Poté, co v minulém týdnu zveřejnil klub hráče, u kterých uplatnil opční právo, přišel tentokrát čas na nové smlouvy. Prvními hráči, kteří podepsali nové kontrakty, jsou David Kuchejda a Ján Mucha.

Pro Kuchejdu byla loňská sezona nejúspěšnější, co se bodů týče. Nikdo se proto nemůže divit, že mu klub nabídl novou dvouletou smlouvu. „Už spoustu let jsem tady doma, máme tu ty nejlepší fanoušky, a proto jsem tu jednoznačně chtěl pokračovat. Už teď se nemůžu dočkat, až budu nastupovat před vyprodanou arénou a můžu slíbit, že pro splnění našeho postupového snu udělám všechno,“ sdělil pro klubový web Kuchejda. Toho v letošním play-off vyřadily ze hry příušnice, přesto za klub odehrál už úctyhodných 343 zápasů, ve kterých zaznamenal 141 bodů. „David je pro nás prototypem bojovníka a srdcaře, takové hráče v týmu rozhodně potřebujeme, a proto jsme mu nabídli dvouletý kontrakt,“ dodal generální manažer Stanislav Bednařík.

Dalším hráčem, který bude pokračovat v Motoru i příští rok, je slovenský bek Ján Mucha. Ten s klubem podepsal roční smlouvu s následnou opcí. „Poprvé jsem přišel do Českých Budějovic už v roce 2001, takže už je to pořádně dlouhá doba. Klub funguje parádně, fanoušky ani hodnotit nebudu, protože jsou tak skvělí, že na to chybí slova, takže opravdu zbývá jen to, abychom jim splnili to, co si přejí. Budeme pro to dělat maximum,“ odhalil plány Mucha, který má na svém kontě nejvíce startů za Motor ze všech současných hráčů. Nastoupil již k 372 duelům. „Mucha je nejen velmi spolehlivý obránce, ale navíc už je také dostatečně zkušený a můžeme vedle něj stavět mladé hokejisty, kterým by měl usnadnit přechod mezi muže. Kromě jiného i v tomhle spatřujeme jeho roli,“ uzavřel Bednařík.

Jací hráči budou pokračovat dále, bychom se měli dozvídat v následujících dnech. Novou smlouvu stále nemá například kapitán Josef Straka.

Štítky Ján Mucha, David Kuchejda, Madeta Motor České Budějovice, Josef Straka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor prodloužil smlouvu s dalšími dvěma hráči. Pokračovat budou Kuchejda a Mucha  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.