Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Realizační týmy Motoru se mění. Bělohlav míří k mládeži, Štrba bude asistentem Stavjani

Realizační týmy českobudějovických hokejistů doznají oproti poslední sezoně větších změn. A to nejen u A-týmu. Novému hlavnímu kouči Antonínu Stavjaňovi bude asistovat Martin Štrba, dosavadní lodivod Radek Bělohlav míří ke staršímu dorostu.

Spolumajitele klubu a bývalého sportovního ředitele chce klub naplno využít při výchově nové motorácké krve. Došlo také ke zrušení postu sportovního ředitele a jeho kompetence byly rozděleny mezi ostatní členy vedení. „Sportovní úsek bude pro následující ročník z velké části na bedrech dvou mužů, část zodpovědností se přesouvá na prvního trenéra Stavjaňu a nově bude ve sportovním managementu mít slovo i Aleš Kotalík, který se stává asistentem generálního manažera pro sportovní záležitosti,“ popsal základní změny Stanislav Bednařík.

Kromě Štrby, kterému se v minulém ročníku podařilo zachránit juniory, bude na lavičce A-týmu také prezident klubu Roman Turek, jehož čeká trénink brankářů. „Trenér Stavjaňa chtěl k ruce někoho se znalostí místních poměrů a my jsme mu nabídli několik možností, ze kterých vybral Martina Štrbu. Martin má jako trenér vynikající drajv, v play-off se nám jeho přínos mužstvu jednoznačně líbil, proto jsme rádi, že bude jako asistent pokračovat,“ zmínil Bednařík.

Post kondičního trenéra bude nadále zastávat František Bombic. „Kondičního trenéra jsme k týmu přivedli loni, ale faktem je, že prozatím nedostával moc velký prostor ke své práci. S koučem Stavjaňou jsme se o jeho roli několikrát bavili a jeho postoj je v tomto směru velice otevřený, takže věříme, že letos bude mít v kondiční přípravě svou nezastupitelnou roli a že se to projeví i na výkonech týmu,“ dodává generální manažer.

Foto Bramberka Nová

Štítky Martin Štrba, Radek Bělohlav, Madeta Motor České Budějovice, trenér, Aleš Kotalík, Roman Turek, František Bombic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Realizační týmy Motoru se mění. Bělohlav míří k mládeži, Štrba bude asistentem Stavjani  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.