Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Budou létat třísky? Do Motoru přichází kanadský obránce Mitch Fillman

Bez devíti centimetrů dvoumetrový kanadský zadák Mitch Fillman je první novou posilou českobudějovického Motoru před sezonou 2016/2017. Tento urostlý bek přichází na jih Čech z francouzského Amiens. K týmu Antonína Stavjani se připojí na začátku června.

Obránce proporcí Mitche Fillmana klub v sestavě potřeboval. Brzy šestadvacetiletý hokejista nepatří mezi ořezávátka a dá se tak čekat, že z jeho hry půjde respekt. Vždyť už v juniorské Ontario Hockey League nasbíral několik pěstních soubojů a v jedné ze sezon i 135 trestných minut.


Mitch Fillman s číslem 20 v pěstním souboji

„Zjišťovali jsme si na něj informace z mnoha zdrojů, Aleš Kotalík kontaktoval i kanadského kouče Barryho Smitha, který si Fillmana přivedl v minulé sezoně do Francie, a reference jsou velmi pozitivní. Hraje celoplošný hokej, je to výborně fyzicky vybavený pravák. Věříme, že přinese do mužstva důraz a odhodlání, které je pro Kanaďany typické,“ řekl k posile generální manažer Stanislav Bednařík.

Po čtyřech letech v dresu Saginaw Spirit v Ontario Hockey League bojoval Fillman za Lakehead University v univerzitní lize. Teprve až loni zkusil štěstí na starém kontinentu. Do Amiens si ho vybral Barry Smith, jenž dříve působil jako asistent trenéra Vancouveru Canucks. Angažmá v barvách Motoru mu doporučil i Andrew Ference.

Foto www.thunderwolveshockey.com

Štítky Madeta Motor České Budějovice, Amiens, Antonín Stavjaňa, Česko, Ontario Hockey League, Barry Smith, Aleš Kotalík, Francie, Saginaw Spirit, Vancouver Canucks

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budou létat třísky? Do Motoru přichází kanadský obránce Mitch Fillman  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.