Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V kádru Motoru jsou další změny. Do přípravy se zapojuje Mazanec, končí Mikyska a Kolmann

Od pondělního tréninku se s týmem ČEZ Motor České Budějovice zapojí do přípravy nový obránce a jihočeský odchovanec Martin Mazanec. Ten však zatím zůstává stále hráčem Chomutova.

„Martin Mazanec má od Chomutova svolení s námi trénovat. Pokud o jeho služby neprojeví zájem Chomutov, je Motor připraven k dohodě,“ vysvětlil generální manažer Stanislav Bednařík. Naopak do přípravy už jistě nenaskočí Josef Mikyska a Petr Kolmann, kteří budou pokračovat ve svém mateřském klubu v Liberci.

Budějčtí fanoušci, kteří dlouho volali po nových urostlých obráncích, se konečně dočkali. Po příchodu Kanaďana Fillmana začíná přípravu s Motorem také Martin Mazanec. Hráč, který měří 194 centimetrů a váží 94 kilogramů, se zapojí do přípravy v pondělí 9. května.

Martin Mazanec pochází z hokejového rodu. Jeho otec Milan odehrál za Motor pět sezon, což dělá téměř 150 zápasů, ve kterých vstřelil 31 gólů. Byl také u českobudějovického postupu do extraligy v roce 1992.

Jeho mladší bratr Marek se věnuje brankářskému řemeslu a má na svém kontě i zápasy v NHL. Samotný Martin působil v Chomutově a Kadani. Loňskou sezonu však strávil na hostování v Havířově, kde posbíral slušných 22 kanadských bodů. K nim ale přidal 156 trestných minut.

V Českých Budějovicích naopak končí jiný bek. Petr Kolmann využil nabídky mateřského Liberce, stejně jako jeho ofenzivní parťák Josef Mikyska.

Štítky Martin Mazanec, Madeta Motor České Budějovice, Petr Kolmann, Piráti Chomutov, Bílí Tygři Liberec, National Hockey League, HC AZ Havířov 2010, Sportovní klub Kadaň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kádru Motoru jsou další změny. Do přípravy se zapojuje Mazanec, končí Mikyska a Kolmann  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.