Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

O odkupu extraligové licence Motor neuvažuje. Příští rok nastoupí opět do WSM Ligy

Mezi fanoušky českobudějovického Motoru se od čtvrtka řeší otázka, zda neodkoupí extraligovou licenci od jednoho z dvojice Chomutov - Karlovy Vary. Oba kluby mají ekonomické problémy, a pokud neseženou dostatečné finance, svou licenci se budou snažit prodat klubu z WSM Ligy.

Mezi oslovenými kluby mělo být Kladno, Jihlava a právě České Budějovice. „Od Chomutova žádná nabídka nepřišla. A co se týče Karlových Varů, tak došlo k takovému zjišťování z jejich strany. Ale s konkrétní nabídkou a s konkrétními čísly vlastně nepřišel nikdo,“ sdělil generální manažer Motoru Stanislav Bednařík.

„Licence je také dost finančně náročná a momentálně na ni ani nemáme. I kdybychom peníze měli, tak bychom je použili na posílení a doplnění kádru,“ doplnil Bednařík.

Vedení ani o odkupu licence neuvažuje a filozofie klubu zůstává stejná, tedy vybojovat si postup mezi elitu sportovní cestou. „Díváme se na to stejně jako před třemi lety. Začali jsme budovat tým, od kterého očekáváme, že si účast v extralize vybojuje na hřišti. Připravujeme se na první ligu, ve které chceme uspět,“ říká odhodlaně generální manažer.

Nejlepší jihočeský klub ale v současné době trápí jiná věc. Nedostatek financí na mládež. „Více než odkup extraligové licence nás trápí financování mládeže pro příští rok. Do příštího rozpočtu chybí několik milionů korun, a to je teď nejpalčivější téma,“ uzavřel.

Štítky licence, Karlovy Vary, Chomutov, České Budějovice, Kladno, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O odkupu extraligové licence Motor neuvažuje. Příští rok nastoupí opět do WSM Ligy  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.