Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

David Servis navýší rozpočet a chce tým omladit. Pak bude připraven na vyšší soutěž

Hokejisté budějckého David Servisu se v týdnu poprvé setkají, aby si řekli novinky ohledně přípravy a nové sezony. Do týmu by se měli stáhnout i hráči z Budějovic, kteří dojížděli do jiných měst.

Ohledně stoprocentního finančního zajištění nemá prezident klubu Jaroslav David pochyby. A to ani přes fakt, že se rozpočet klubu výrazně navýší díky postupu do vyšší soutěže. „Finální čísla ještě nemáme, protože jsme čekali na verdikt, jakým herním systémem se bude druhá liga hrát. Teď máme do konce června čas si vše připravit a promyslet. Počítáme ale, že rozpočet bude minimálně dvojnásobný a bez problému ho pokryjeme,“ řekl David.

Šéf klubu si přeje, aby jeho tým nehrál po postupu do vyšší soutěže o záchranu. „Cíl bude play-off. Uvidíme, jaké obměny budou, ale věřím, že například s Pískem budeme schopni vyhrávat.“ V současnosti se řeší složení kádru pro druhou ligu a v úvahu připadají i mladí hráči z juniorek.

Jednání probíhají. Nejen cestováním, ale například středečními vsazenými zápasy toho bude hodně a každý má svou práci, tak ne všichni budou pokaždé k dispozici na venkovní zápasy. Proto uvažujeme o spolupráci s mladými hráči. Dorazový juniorský ročník 96 už nemůže hrát, takže kluci budou shánět angažmá. Pan Fedur a pan Suchánek (trenéři – pozn. autora) to sledují a budeme mít zájem, aby tito junioři náš kádr rozšířili,“ upřesnil dále prezident David Servisu.

David Servis hrál v uplynulé sezoně jihočeskou Krajskou ligu, kterou vyhrál. Po úspěšném play-off i následných bojích v kvalifikaci si zajistil účast ve druhé lize. A s vyšší soutěží se mění nejen rozpočet a složení kádru, ale i příprava.

Trenéři se s hráči poprvé setkají šestého nebo osmého června. Trenéři Jiří Fedur a Rudolf Suchánek hráčům rozdali individuální plány a společně se potkají rovnou na ledě. „Kluci si musí sami poradit. Víme, že přes léto je účast na trénincích menší, takže jsme to vyřešili způsobem, že na led chceme jít v červnu,“ upřesnil Fedur. Na prvním setkání se hráči dozví novinky a trenéři si pak na ledě hráče otestují. „Udělá se takový kemp, abychom viděli co a jak.

„Rozdíl v přípravě bude, protože se musí daleko více potrénovat. Nebude to žádná sranda. Trošku by nám v tom mohl pomoct fakt, že jsme postoupili z jihočeského kraje, o kterém se říká, že má krajskou soutěž nejnáročnější,“ tuší Fedur. „Bude to ale něco jiného. Na druhou stranu si to hodně kluků už zkusilo, takže ví, do čeho jdou.“

Zatím to vypadá, že domácí zápasy bude David Servis hrát v Hokejovém centru Pouzar. Podle informací Budějcké Drbny by do týmu měli přijít i českobudějovičtí hráči, kteří ale museli za hokejem dojíždět. Jedním z nich by měl být i Jiří Ferebauer, který prošel Motorem, Táborem a naposledy hrál za Písek.

Mimo jiné právě druholigový Písek s Táborem prověří David Servis během přípravných zápasů. Termíny budou ještě upřesněny. „Ve hře byli i Francouzi, ale to jsme zavrhli, protože by se hrálo v Písku,“ dodává Fedur.

David Servis se v sezoně ve skupině Střed utká kromě Písku a Tábora i s Jindřichovým Hradcem. Pro fanoušky pak bude zajímavý i jistě souboj s Pelhřimovem. Dalšími týmy ve skupině jsou Moravské Budějovice, Havlíčkův Brod, Kolín, Žďár nad Sázavou a Nymburk.

V základní části každý tým odehraje 36 zápasů a zajímavostí je, že při remíze se bude hrát prodloužení ve třech hráčích.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky David Servis, hokej, druhá liga, Jaroslav David, rozpočet, soutěž, Moravské Budějovice, Písek, Tábor, Rudolf Suchánek, Jiří Ferebauer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Servis navýší rozpočet a chce tým omladit. Pak bude připraven na vyšší soutěž  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.