Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Příprava Motoru pokračuje. Hokejisté poprvé vyjeli na led

Letní příprava hokejistů ČEZ Motor České Budějovice je v plném proudu. Po šestidenním soustředění na Lipně, které letos nebylo pouze o dřině, ale pojato jako teambuilding, vyjeli nejlepší jihočeští hokejisté na led v Hokejovém Centru Pouzar.

Trenérský triumvirát Stavjaňa, Štrba a Bombic měl k dispozici celkem 26 hráčů, z toho čtyři gólmany. „Stále chybí Kanaďan Mitch Fillman. Má problém s pracovním vízem, a tak se jeho příjezd stále oddaluje. Kvůli školním povinnostem pak chyběli Guman, Točík a Žáček,“ prozradil lodivod budějckého týmu Stavjaňa.

Jako první led v Hokejovém Centru Pouzar vyzkoušeli trenéři. Prvním hráčem byl obránce Martin Mazanec. Po něm pokračoval zbytek týmu. Na ledě se hráči s pukem příliš nepotkají. Tréninky budou zaměřeny především na bruslení.

Nikoho z kádru netrápí žádné vážnější zdravotní problémy. „Před ledem jsme byli chvilku v tělocvičně. Tam si Kuba Suchánek trošku podvrtnul kotník. Takže pouze on není stoprocentní. Žádný větší výpadek nemáme,“ je rád Stavjaňa.

Alespoň částečný přechod ze sucha na led přivítali s radostí i samotní hráči. „Těšil jsem. Já obzvlášť, protože jsem dlouho nehrál. Nebylo to jednoduché, ale takové už začátky bývají,“ usmíval se David Gába. „Trénink jsem si dnes příliš neužil, protože mě tlačily brusle a byl jsem trošku neobratný,“ sdělil slovenský bek Ján Mucha. Oba hráči potvrdili, že po svých zraněních z minulé sezony jsou již úplně fit.

Mucha také popisuje změny tréninků oproti minulému roku. „Tréninky jsou odlišné. Nejvíce asi v tom, že méně běháme a více posilujeme,“ doplnil.

Hráči budou mít tréninky v Hokejovém Centru Pouzar dvakrát týdně. Vždy v úterý a ve čtvrtek a to až do konce června. Poté budou mít dva týdny dovolenou, 18. července se všichni opět potkají a příprava bude pokračovat.

Autoři

Štítky hokejista, Madeta Motor České Budějovice, hokej, Vodní nádrž Lipno, Ján Mucha, Martin Mazanec, Štrba, David Gába

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příprava Motoru pokračuje. Hokejisté poprvé vyjeli na led  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.