Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Úvod sezony se nezdařil. Motor padl na ledě pražské Slavie

Dlouho se čekalo na ostrý start WSM Ligy, který Jihočechy poslal do pražského Edenu, kde se utkal s tamní Slavií, kterou zužují finanční problémy. Domácí přesto byli první, kteří se dostali do vedení. Druhá třetina ale jasně patřila Motoru, který otočil vývoj na 3:2. Naopak ve třetí třetině hosté propadli a nakonec podlehli 3:5.

Do první velké šance utkání se mohl dostat Rob, kterému adresoval do úniku přihrávku Chovan, ale jeho samostatný úprk zastavil hvizd čárového rozhodčího pro domnělý ofsajd. Poté přišel sporný faul Pavlina a první oslabení Motoru v nové sezoně. Při tom se do největší šance dostal Dragoun, který z bezprostřední blízkosti trefil horní tyč. Domácí tým byl díky přesilovce aktivnější a vytvořil si pár dalších zajímavých příležitostí, ale Bláha byl stoprocentní. Vychytal i Šafránka, který předvedl pěknou individuální akci. Branka tak přišla v jedenácté minutě. Z pravé strany poslal přesnou přihrávku Mikulík a Jaromír Kverka jen nastavil hokejku a usměrnil kotouč za záda hostujícího gólmana. Vyrovnat mohl o tři minuty později Chovan, který se svým průnikem po levé straně dostal až před Hyláka, ale svůj závěrečný blafák nedotáhl ke gólové tečce. V závěru třetiny dostali Českobudějovičtí výhodu dvojnásobné přesilovky. V ní se odrazil kotouč ke Strakovi, který měl před sebou prázdnou branku, ale neuspěl.

Přesilovka pět na tři však pokračovala i na začátku druhé dvacetiminutovky a po 32 sekundách se Motoru podařilo vyrovnat. Josef Straka přihrával před branku a Pohl si ji srazil za vlastního gólmana. Při druhé přesilové hře Slavie přišly další šance sešívaných. Nejprve z levého kruhu neuspěl Pohl, ale poté stálo při domácích štěstí. Drtinova střela letěla mimo branku, odrazila se od zadního mantinelu k Henrimu Tuominenovi, který uklízel puk prakticky do prázdné klece. České Budějovice ale otočily skóre ještě do konce druhé třetiny. Nejprve perfektně namazal zpoza brány Chovan mezi kruhy Roku Pajičovi, který se střelou pod horní tyč nemýlil. A necelou minutu před koncem druhé části skóroval podruhé v utkání Josef Straka, jenž využil sraženého nahození.

V poslední části mohl Motor své vedení navýšit, když na brankovišti zůstal volný Straka, který útočil na hattrick, ale Hylák byl proti. Naopak přišlo vyrovnání. Slavisté sehráli přesilovou hru velmi dobře. Mikulík naznačil střelu, ale poté pouze nahazoval směrem na Bláhu, kde se prezentoval výbornou tečí Jaromír Kverka. I on skóroval podruhé v utkání. Utkání poté nabídlo hokej nahoru dolů, ale ani jeden z týmů se nedostal k bezprostřednímu ohrožení branky. Domácí se nakonec dostali do vedení necelé čtyři minuty před koncem. Po střele od modré zůstal kotouč ležet na brankovišti, kam doslova dolétl David Šafránek, který tak vrátil vedení na stranu Pražanů. Dvě minuty před koncem se k zakončení proháčkoval ještě Chlouba, ale v dobré pozici minul. Definitivní tečku utkání dal půl minuty před koncem do prázdné branky Antonín Dušek. Motoru tak vstup do sezony nevyšel a venku padl 3:5.

„Z počátku to byl opatrný vstup. Domácí šli dvakrát do vedení, ale my jsme vždy dokázali srovnat. Pak byla cítit daleko větší jistota na puku. Šli jsme pak do vedení. Venku nemůžeme počítat s tím, že dáme pět nebo šest gólů. Myslím, že venku by se na tři góly mělo vyhrávat. Zlomilo nás oslabení ve třetí třetině, kdy se nám nepodařilo vyhodit puk. Domácí pak vyrovnali. Po čtvrté brance jsme hráli trochu vabank, zkusili jsme to bez gólmana, ale domácí dali pátý gól,“ konstatoval trenér Motoru Antonín Stavjaňa.

I v dalším utkání zajíždějí českobudějovičtí borci na led Slavie, tentokrát té třebíčské. Utkání je na programu v pondělí 12. září od 17:30.

HC Slavia Praha – ČEZ Motor České Budějovice 5:3 (1:0, 1:3, 3:0)

Branky a nahrávky: 11. Kverka (Mikulík, Dragoun), 29. Tuominen (M. Drtina, Pohl), 51. Kverka (Mikulík, Dragoun), 57. Šafránek, 60. Dušek (Chlouba) – 21. J. Straka, 32. Pajič (Chovan), 40. J. Straka (Heřman, Suchánek). Vyloučení: 5:5. Využití: 3:2. Rozhodčí: Hejduk, Kopeček – Polák, Rampír. Diváci: 2351.

HC Slavia Praha: Hylák – Drtina, Pohl, Andrlík, Knot, Hraško, Růžička, Valík – Chlouba, Tuominen, Dušek – Dragoun, Kverka, Mikulík – Kern, Šafránek, Markovič – Rys, Jiránek, Kadlec. Trenér Milan Razým

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha – Suchánek, Vráblík, Fillman, Žovinec, Pavlin, Pýcha, Mucha – Babka, J. Straka, Heřman – Čermák, Esposito, Květoň – Rob, Pajič, Chovan – Kuchejda, Škoda, Vochozka. Trenér Antonín Stavjaňa.

Štítky HC Slavia Praha, Madeta Motor České Budějovice, Josef Straka, SK Dynamo České Budějovice, Jaromír Kverka, David Šafránek, Stadion Eden, Antonín Dušek, Antonín Stavjaňa, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úvod sezony se nezdařil. Motor padl na ledě pražské Slavie  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.