Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Středa 22. května 2024  |  Svátek má Emil
Bez reklam

Do Třebíče pojedeme s čistou hlavou, říká Miloslav Čermák

Ačkoliv jim první zápas na ledě pražské Slavie nevyšel podle představ, tak podle slov Miloslava Čermáka, který v sešívaném dresu dříve působil, nebyla hra špatná. „Slavii jsme mačkali,“ ví Čermák. Teď už se však plně soustředí na pondělní utkání s Horáckou Slávií Třebíč.

Jak byste zhodnotil zápas na Slavii?

Zápas se mi hodnotí těžko, protože jsme prohráli. Ale myslím si, že hra nebyla špatná, že jsme Slavii mačkali. Byla škoda, že jsme neproměnili nějakou šanci a neodskočili jsme na 4:2. To bylo klíčové. Pak jsme bohužel v oslabení dostali gól, čtvrtý jsme dostali, když jsme udělali chybu a pátý do prázdné. Je to obrovská škoda.

Co si myslíte, že rozhodlo?

Slavie měla asi více štěstí. My jsme hráli dobře, byli jsme v tempu a ve druhé třetině jsme je jasně přehrávali. Rozhodla čtvrtá branka.

Čím to bylo, že se utkání tak změnilo? Ve druhé třetině jste byli jasně lepší, ve třetí přebrali otěže spíše domácí.

Zachytal jim výborně Saša Hylák, ale musím říct, že Ondra Bláha byl taky suprový. Byla škoda toho, že jsme nedali čtvrtou branku, ale to už jsem říkal. My jsme se pak trošku stáhli a čekali jsme na jejich chybu. Pak jsme bohužel dostali v oslabení.

V oslabení jste dostali tři branky, i když jednu do prázdné. Asi to bude chtít na této herní situaci ještě zapracovat.

Je začátek soutěže, takže je pořád co vylepšovat. Soutěž je dlouhá a WSM Liga je vyrovnaná. Všechny tyhle týmy, které pomýšlejí na postup, tak mají přesilovky vypilované. Zápasy, které jsou na stejné úrovni, pak přesilovky rozhodují. Slavie je kvalitní soupeře a má kvalitní přesilovky.

Je začátek soutěže, takže předpokládám, že ve vás tahle porážka nic nezanechá a do Třebíče pojedete s čistou hlavou. Je to tak?

Ano, je to přesně tak. Je začátek a my se o to v Třebíči popereme, pojedeme tam s čistou hlavou a doufám, že to zvládneme lépe. Ale tenhle zápas byla velká škoda.

Co jste říkal na atmosféru?

Tak to je prostě neskutečné. Naši fanoušci jsou super a skvělí. Obrovské množství jich chodí doma, ale jezdit v takovém počtu ven, to je neuvěřitelné. Klobouk dolu před nimi.

Byl pro vás zápas na Slavii něčím speciální? Ještě v loňské sezoně jste nastupoval jako domácí, letos poprvé v hostujícím dresu.

Samozřejmě jsem to vnímal. Znám na Slavii spoustu kluků, spousta kamarádů se přišla do Edenu podívat. Přece jenom jsem ve Slavii nějaký rok odehrál, takže jsem trošku nervózní byl, ale to je asi normální.

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Třebíč, Miloslav Čermák, soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Třebíče pojedeme s čistou hlavou, říká Miloslav Čermák  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.